reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

dzień dobry :rofl2:

Susełku - jeszcze wszystko przed Tobą u mnie mdłości nadeszły ok 7 tyg ale trwały króciutko. Mój emek wraca o 17.30 więc jeszcze ma sporo czasu by ewentualnie pomóc:-p chociaż ostatnio się zaoferował że jak będe chciała to urlop rodzicielski on może wziąść :szok: także chyba nie straszna mu opieka nad maleństwem.

Benfica - juz pacze :-)

Gochson - gratuluje dziewczynki!!!! Jakie imię wybraliście? Fajnie że łozysko poszło do góry, ja przez pewien czas miałam przodujące więc tez stresik był.

Agamemnon - a próbowałaś sok pomarańczowy ze startym imbirem? Kiedy emek wraca?

reklama
Gochson, Asia super, że wczoraj usłyszałyście dobre wieści:)

Benefica super mieszkanko:)

Susel, jak lekarze nic nie mówią o tych wymiarach, to Ty też się nie denerwuj, zaznaczenie tych pkt na tej kropeczce nie jest proste, więc ja mocno trzymam kciuki, a mdłościami też się nie przejmuj. wymiary w tym 11 - 12 tygodniu powiedzą Ci, czy wszystko jest okej:) Ja mdłości nie miałam, piersi mnie raz bolały raz nie, spałam wszędzie, a innego dnia miałam power, więc nie ma reguły, że całe pierwszy trymestr muszą utrzymywać się wszystkie objawy:)

Wymazy na GBS wczoraj się pojawiły, czyste, więc muszę to sobie wydrukować, co jakby poród się zaczął mieć w tych wszystkich dokumentach - w ogóle od cholery mam tych kartek w Luxmedzie są nieekologiczni, wszystko wydawali mi na A4, z jednej strony zadrukowane. Więc zebrał się niezły pliczek.:)

Wczoraj byłam u koleżanki cały dzień, a potem dotarł do nas M, zjedliśmy razem obiad i dopiero ok.21 wróciliśmy, ja byłam już padnięta, ale milutki dzień za nami, a ja przynajmniej nie myślałam ciągle o porodzie itd:)

A dziś mój M zaplanował sobie robienie kiełbasy słoikowej:) będzie się działo:)

Ostatnia edycja:
Witam się po szybkich wakacjach ;-)
Pierwszy raz bez netu i kompa.

Aschlee - GRATULACJE!!!

Gochson - fajnie ze znasz już płeć moje się ujawniło ale nie pewnie dopiero w 23tc a pewniej od 26tc no a typ imienia jedyny brany pod uwagę przez córkę to właśnie Adaś (Adasia ma wybranego od dnia jak się dowiedział, nie miała wątpliwości od 1 dnia ze będzie chłopak).

Asia - ja "gromadzenie" rozpoczęłam właśnie po ujawnieniu płci ok 23tc były to ubranka na wyprzedażach w jeden dzień zaszalałam i chyba 400zł wydałam ale tak od 56 do 80 no pod chłopca a potem zaczęłam się zastanawiać ze jak jednak się wylosuje córka to czy będzie chodzić na "chłopaka" czy sprzedam kolekcje ;-)
Resztę gratów zaczynam ogarniać teraz, tak do końca września myślę, (termin mam na 1.11) zakupy apteczne już mam z apteki gemini z netu.

jakby co, ja też polecam Aptekę Gemini, w większości rzeczy w atrakcyjnych cenach w porównaniu z innymi:) - też tam robiłam zakupy apteczne:)

a ja wyprawkę też jakoś ok. 25 tygodnia zaczęłam robić, a takie super zakupy to w III trymestrze, jak już się skończyło pracowanie:)

Czesc dziewczyny. Wczoraj napisalam wieczoram do was wypasnego posta a teraz patrze ze wogole sie nie ododal :-/

Gochson bardzo, ale to bardzo sie ciesze, ze i u ciebie pozytywne wiesci :-)

Susel u mnie na poczatku tez te wymiary sie roznily. Bywalo tak ze mialam co tydzien usg robione i zawsze bylo jakoes przesuniecie. Nie martw sie. Ja wogole nie mialam mdlosci nic a nic. Co do cyckow to modlilam sie aby bolaly, teraz modle sie zeby przestaly ;-) sutki mam takie wrazliwe, ze w zabawie udzialu nie biora :-(

Ludzik ostatnio te twoje wymazy to mi sie aż przysnily :-/ az bylam w szoku rano, moja glowa przeksztalcila to na niezłą jatkę :-D

Phoebe pamietam ze moj mlody to takie przerwy w nocy sobie robil ze w dzien bylam jak zooombie. Nie zazdroszcze.

Ja mam dzis wolne. W planie targi mieszkaniowe bo cos trzeba pokminic nad wiekszym mieszkaniem i jakis wypasny spacer. W gdansku mega pogoda.

obiecałam, że dzisiaj nie obudzę męża, dziś spaliśmy na kanapie, więc nie mam co robić, leżę oglądam tv i już się nudzę.. ile on jeszcze będzie spał??

a ja dziś pół dnia znowu sama, bo mąż poszedł na zawody wędkarskie ;-)

u nas wczoraj lało, a od rana mgła :-( ciekawe czy mąż spławik w takich warunkach widzi :-p

nie mogę iść mu pokibicować, bo po południu jedziemy na zakupy do tesco i Agaty, więc nie chce się przeciążać :tak:

wczoraj pół dnia pomagaliśmy teściom obierać i kroić grzyby :tak: w nagrodę dostaliśmy 2 woreczki grzybów do zamrożenia surowych, dziś mamy przyjść [po smażone, a na kolacje teściu zrobił pyszną jajecznicę na świeżych grzybkach mniam :-D

gochson gratulacje :-D

Agawa, Gochson pisalyscie ze dlugo wam nie przeszly obawy o fasolke. ja bylam przekonana ze jak uslysze serduszko to sie uspokoje, ale widac ze jednak nie :sorry: byle skonczyc pierwszy trymestr!

Phoebe akurat nastepna wizyta juz w poniedzialek mi sie trafila, bo to pierwsza wizyta na tutejszy NFZ. a prywatna wizyta nastepna 24.09 (10t0d). jak tam z mezem? moze jednak sprobuj zagadac...

Gochson bardzo gratuluje polowkowego i dziewczynki! cudownie! po takich trudnosciach, w koncu wszystko sie udaje, nawet dziewczynke dostalas :-)

Ludzik Ty mi zawsze tak wszystko ladnie wytlumaczysz :happy: a co do tych papierow to ciekawe bo u mnie w LuxMedzie nic nie jest na kartach A4 tylko najwyzej na malutkich A2.

Asia powiem Ci ze mnie pocieszylas! dzieki! a Ty w ciazy chcesz sie przeprowadzac czy jeszcze ciekawiej jak benfica z malenstwem? :sorry:

mychunia tak z ciekawosci, na czym polegaja zawody wedkarskie?

Susel no właśnie, jak lekarz drukuje to dostaję wszystko na małych kartkach, ale wyniki mi drukują w recepcji zawsze i tam dostaję na A4:) rozmiar konkretny, więc i plik konkretny ( sama krew i mocz to zawsze 4 kartki:) - do szpitala zawsze mam w torbie tylko ostatnie wyniki, ale biorąc, ze mam mieć ze sobą do szpitala tez te wyniki HIV, żółtaczkę i te wszystkie inne wyniki, które były robione w ciąży - to uwierz mam konkretny plik kartek:) a zdenerwowanie o ciążę jest do końca, najpierw, że poronisz, potem do połówkowego czy wszystko jest okej, potem, że rusza się za mało/za dużo, a na koniec o poród. generalnie masakra w tej ciąży z zamartwianiem, ale dasz radę Suselku:)

M spał do 11, nie wytrzymałam i go obudziłam, a teraz powiesił mi w końcu firanki:) jeszcze by trzeba było zrobić parę rzeczy, ale on chce dziś siedzieć na kanapie, a mnie nosi tylko coś mnie kręgosłup boli, więc trzeba odpoczywać trochę. Boję się,że zraz wybuchnę, że on mi nic nie pomaga w domu, jestem świadoma, że jestem na progu wytrzymałości.

reklama
susel na tzw moczeniu kija :-) nie no można łowić na dwa z trzech rodzajów wędek (tzw bata, spławik lub grunt) zależy do której grupy się zapiszesz... potem siedzisz określoną liczbę czasu zwykla ok 3-4 godzin i starasz się złowić jak największą liczbę ryb... po tym czasie sędziowie chodzą i ważą każdemu złowione ryby, wygrywa ten co złowi najwięcej kg :tak:

Do góry