reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon może masz racje, że będzie się ciągnęło, ale ja cały czas mam wrażenie, że nie mam czasu.
Szczególnie, że mój M cały czas powtarza, że jeszcze sporo czasu i tym zajmiemy się w przyszłym tygodniu:)

Co do materaca też cały czas na ten temat myślę. i w sumie zastanawiam się nad:
1. Materac Lateksowo- piankowo- kokosowy Prestige Line Fiki Miki - Materace do łóżeczek • Pati i Maks
2.Materac Grykuś Lux Comfort Line Fiki Miki - Materace do łóżeczek • Pati i Maks

i głównie zastanawiam się czy się ten lateks rzeczywiście dobrze sprawdzi i czy jest sens płacić za niego więcej. Pani w sklepie powiedziała, że 2 najczęściej się sprzedaje.

reklama
Natkusia - no to jutro WIELKI DZIEŃ!!!!:szok:

Ludzik - ja generalnie nie orientuje się w materacykach. Młoda miała najzwyklejszy z IKEA.

Finał mojego spotkania z koleżanką:
- śpiworek do wózka
- kombinezon puchowy
- kombinezno misiowy
- 10 pajacyków
- 4 bodziaki
- 4 czapeczki
- 2 pary śpiochów
nie biorąco pod uwagę to co jeszcze mam w szafie nie ośmielam się już nic dokupić :-D

No właśnie z tymi materacykami jest sprawa trochę zagmatwana. Ja tez nie jestem super znawca, wiem, że tylko jako "noworodek" maluch powinien spać na twardym, a po pół roku może być już miększy. i stad te dwustronne - gryka - kokos. A lateks to jak sami kupowaliśmy materac to zastanawialiśmy się nad lateksem, bo są wygodne, ale niestety cena nas przerosła - dla malucha cena nie jest dla Nas, aż taka odstraszająca, ale czy jest sens??

Iwo ja tam też sobie mówię, ze nie będę nic dokupować:) i co, wczoraj kupiłam ciepłą bluzę:) teraz są wyprzedaże i trzeba sklepy szerokim łukiem omijać:) - bo zawsze coś się przyda:) - ja muszę przywieść rzeczy od mojej koleżanki i przejrzeć i zabrać to co mi się przyda:) a do tego moja mama szaleje:), i właśnie kupiła kolejny komplecik:) - cała torba u rodziców będzie czekać:)

hej dziewczyny

Natkusia trzymam mocno kciuki za Ciebie jutro :)

Mikaa gratuluję synka :)

Mychunia
o jak ja uwielbiam takie " zapomniane " kolacje sąsiadów. egh dobrze, że teraz nisko mieszkamy zawsze w razie czego można wyskoczyć z balkonu :)

Agamemnon nim się nie obejrzysz a wrzesień będzie, szybko zleci, a później to dopiero bedzie leciało. I chociaż się mówi, ze ciąża to najpięknieszy okres w życiu kobiety to cieszę się, ze mam to za sobą :)

U nas ciąg dalszy choroby Nadusi dziś znów 40 stopni gorączki. Jutro idziemy do lekarza, obawiam się, że dostanie antybiotyk, pierwszy raz w życiu. I tak to lepiej niż Fabianek, on dostał już w 1 dobie życia pierwszy antybiotyk.

Dzieci już śpią a ja robię porządki, bo kupiliśmy szafę do pokoju dzieci także mam zajęcie.
Fabianek to skarb nad skarbami :)

Laski - kupujac materac gryka kokos lepiej z zaufanego źródła, bo moga byc w nich robaki :/

Natkusia - kciuuuuki!

My mamy dylemat co do wozka. Byliśmy zobaczyc wozki dzisiaj. Mnie sie podoba Tako Acoustic (ale nie znam wymiarow i na zywo nie widzialam), a P. Jedo Memo Alu Plus Elegance. Nie chcemy żałować, ciężko zdecydować....

Natkusia, kciuki za jutro :*

Wiikki, zdrówka dla Nadii :* Wczoraj moje rano wstały z kaszlem i później było lepiej. A dzisiaj mokry kaszel, katar i gorączka 38/39 dałam syrop, z parę minut po 16-tej i przed snem czopek. Mam nadzieję, że się poprawi. Jak nie czeka nas wizyta u lekarza.

Ostatnia edycja:
reklama
Malusiolka, Wiikki - biedne te Wasze dzieci. Latem ciężko się choruje :( Zdrówka!!

Mychunia - super, że badania połówkowe wyszły super :) A jakie macie wybrane imię dla synka? To już połowa ciąży u Ciebie :) Ale ten czas szybko leci!!

Do góry