reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Madziulek Staś to super chłopiec. Buziaczki od forumowej cioci ;-*

Grzanka super gratuluję :-*

Kochane mało się odzywam, ale nawet nie chce mi się siadać do komputera, a w tel jakoś tak średnio Lubie pisać bo co chwilę mi się coś usuwa. Póki co radzimy sobie jakoś, choć dzisiaj mała trochę marudzi była w nocy. Nadia nadal chora i boję się, żeby Majka się nie zaraziła. Teraz sobie nadal śpiocha ładnie. Ja czuję się dobrze, mąż trochę za bardzo kłóci się z Nadia i za dużo jej zabrania, bo za głośno będzie. Wkurza mnie to strasznie, ale nie dociera do niego to co mówię i się burzy od razu. Jak tak ma wyglądać jego dwutygodniowy urlop w celu pomocy mnie to ja już na dzisiaj dziękuję i mam dosyć. Jakbym wiedziała, że tak dobrze się będę czuła po rej cc to wcale bym mu o tym urlopie nawet nie powiedziała, no ale po porodzie SN z Nadia to ja strasznie źle się czułam i dwa pierwsze tygodnie miałam wycięte z życiorysu, ból, zaslabniecia no dosłownie koszmar. Całe 6 tyg połogu było koszmarem, a teraz super wczoraj nawet na małe zakupy wyszlam tak żeby nie dźwigać.

Kasiula cały czas trzymam za Was kciuki i myślę o Was. Buziaczki dla Zuzanki :-*

reklama
Kinia no to super ze sobie tak dobrze radzisz;-)
Prosimy pozniej o sweet fotke majki;-)
No widzisz faceci tak juz maja zamiast pomoc przeszkadzaja :/
Szkoda ze do corki tak sie odnosi biedna bedzie czula sie odrzucona...
Ja Cc bardzo zle znioslam tez mialam zaslabniecia itd...:/ wiec wiem co masz na mysli

JULIA holter to takie urzadzenie https://www.google.pl/search?q=holt...ozY7Ab184H4Bg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=360&bih=567 ktore monitoruje prace serca przez 24h.. ja mam wade serca i w polowie ciazy mialam zaslabniecia i dostalam takie zalecenie.. a 1.07 mam wizyte u kardiologa i ma mi wypisac kartke ze moge rodzic SN (mam nadzieje)

KINIA super, że sobie radzicie :tak: zdrowka dla Nadii i oby mala sie nie zarazila! A faceci no coz.. jeszcze kilka dni tylko szkoda Nadii

Kinia, fajnie że dajesz sobie radę. Kochana, porozmawiaj z mężem, bo Nadia później może robić na złość, bo tak jak Julia pisze, może czuć się odrzucona. U nas też było z Oliwią na początku ciężko, bo brała zabawki grającei piszczała. Próbowała tak zwrócić na siebie uwagę. Tylko że ona miała 2 latka, a Wasza ma 4. Nadia jest mądrym dzieckiem i zrozumie jak jej się na spokojnie powie. Jak Roksanka miała iść spać to i tak poszła. Dla mnie wychowywanie dzieciaczka w ciszy nie jest dobre, bo nikt do Was nie będzie mógł przyjść, a wy do nikogo pójść, bo mała będzie przyzwyczajona do ciszy. Niech Nadia pomaga Tobie. Poproś aby pampersa przyniosła, smoka, butelkę, itp. Niech czuje się potrzebna :)

Madziulek, fajnie że zaraz chrzciny macie :) Cywilny planujecie, czy to daleki plan? Pytam, bo coś wspominałaś o cywilnym razem z chrzcinami.

Julia, ja używam fotelik z firmy "Maxi cosi" i jestem z niego zadowolona.

Ostatnia edycja:
Grzanka - juuuupi! Wielkie gratki!

Marchew - no to zaciskam kciukasy za szybki poród!

Natkusia - to kciuki za dobre wyniki na holterze! Aby było SN. A będziesz miała ten EKG czy ciśnieniowy? Ja miałam EKG i cały czas mnie absorbował ;)

Julia - a to dowiedz się jak to wygląda, bo nawet niedawno czytałam o sytuacji, że laska dostała po prostu zaświadczenie od lekarza, że nie może lecieć i oddali jej całą kasę. Nie wiem czy obejmuje to rodzinę.

Malusiolka - można do Ciebie dziś na kopytka? Podzielicie się? A bo ja nie umiem zrobić ;)

Kinia - zdrówka dla w sumie obu córeczek :)

Cyntia mamy ubezpieczenie i moze faktycznie kase by oddali a to ciekawostka;-)
Kopytka? Sa strasznie latwr kochana:-) i pyszne mniam mniam
Jak chcesz napiszemy ci ja to sie robi;-)

Ja dzis te devolaje robie;-) ze serem i maslo-koperek

Cyntia, zapraszam. Ja zawsze dużo robię :) szybko się je robi. Musisz mieć ziemniaki ugotowane, mąkę tortową, jajko, a ja jeszcze daje mąkę ziemniaczaną. Ziemniaki wyciskasz, dodajesz jajko, mąkę i ugniatasz tak aby ciasto nie lepiło się. Później bierzesz po kawałku ciasta, robisz z niego kształt węża i kroisz.

A moja matka dalej się nie odzywa i teraz czuję wściekłość na nią. Napisałam jej ponad tydzień temu sms-a, że nigdy jej tego nie wybaczę. A teraz usunęłam jej numer, bo bezsensu do niej piszę czy dzwonię, a odzewu brak :(
I już zaczęłam się zastanawiać nad szczegółami z jej pobytu, bo serio można aż tak się obrazić o mój śmiech na ślubie?
Nie wiem może uznała, że mam za lekko i za fajnie z P., że za dużo leżę i nie zapierdzielam w domu i postanowiła mi tę niby idyllę zakłócić, nie wiem ukarać (bo w sumie o to była kłótnia, że ona mnie zmusza do sprzątania w moim domu, gdy to P. miał po powrocie z pracy zrobić, a ja mam zakaz od lekarza wysiłku)? Już 2 miesiące, a mi serce pęka jak mogła mnie tak w ciąży zostawić. Ale to jak człowiekowi leży coś na sercu, to mówi, wykrzyczy, a takie nieodzywanie się jest o wiele gorsze. Aż już zaczęłam wątpić czy to przez śmiech czy sobie coś wkręciła. Ale, choć to wstyd, to przyznam się, że ona jak byłam dzieckiem potrafiła tak nawet 3 miesiące się do mnie nie odzywać.

Malusiolka - z młodych ziemniaków czy lepiej takich starszych? Może jutro zrobię? Ach ta ciąża! Koleżanka na forum robiła szczawiową, to już też musiałam. Podobnie było z plackami, barszczem i czekoladą :D A teraz kopytka Malusiolki :D

reklama
Cyntia serio twoja mama tska obrazalska? Wiesz co zamiast sie cieszyc ze ma takiego ziecia...ehhh:/
Wspolczuje ci choc xi powiem ze ja z moja matka tez niemam zawsze dobrze za duzo ode mnie wymaga:/ a potem sie obraza bez podstawy:/
Nie pisz do niej nix,przejdzie jej to sie odezwie ale moge sobie wyobrazic jak cie nurtuje ten problem heh:/
Ja tez sie zasmialam na swojej przysiedze bo przekrecilam slowo:-)

Jejka Ewcia urodzila ale jaja super:-) gratuluje coreczki;-)

Ostatnia edycja:
Do góry