reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Cześć laseczki :-) długo mnie nie było, a tu tyle się działo... :-) u mnie w sumie też, ale niestety w złą stronę :-( nie chwaliłam się wam, ale mojego brata kobitka w lutym dowiedziała się, że jest w ciąży. Cieszyłam się, że nie będę sama, ale w piątek czar prysną :-( okazało się, że ma puste jajo płodowe i w sobotę miała zabieg :-( do tego wszystkiego mój J przyniósł grypę do domu i 4 dni leżał jak betka w łóżku, a ja biedna wszystko sama musiałam robić i jeszcze donosić mu do łóżka jedzenie, herbatki itp. bo nie miał sił wstać także kilometrów narobiłam tyle że ho ho. Dziś młody o 4 wskoczył do nas do wyrka i taki jakiś gorący był, ja mu mierze temperaturę, a tam 38.7 :szok: no i od rana znowu jazda zamiast do szkoły to wizyta u lekarza i angina :wściekła/y: no to teraz na mnie kolej... :sorry: aż strach pomyśleć jak coś złapię bo od razu na IP trzeba jechać, a nie do doktora :baffled: masakra jakaś...

benfica Ci lekarze to potrafią ludzi w taki stres wprowadzić, że szok, ale najważniejsze że wszystko ok.
maluś życzę braku @ :-)
mamatomeczka fajnie, że z mężem pośmigaliście po lasku :-) przyjemnie jest czasami oderwać się od rzeczywistości ;-)

no i nie wiem co miałam dalej Wam odpisać dziewczynki :zawstydzona/y:

my w 1 święto mamy na śniadanie jajecznice, później jakiś bigos, sałatka, żurek w sumie nic nadzwyczajnego no i ciasto, które też kupujemy bo nie chce się piec ;-)

dziewczyny powiedzcie mi czy ten test obciążenia glukozą jest konieczny? W którym tygodniu się go robi? Bo w sumie ja mam teraz wizytę 8.04 a moja gin nic nie mówiła o tym obciążeniu a to już będzie 28tydzień?

miłego dzionka dziewczyny :tak:

reklama
Witam was dziewczyny;-)
Mnie cos zlapalo:/
Wczoraj stracilam glos do tego kaszel suchy mnie meczy:/ dzis jest ciut lepiej ale zapisalam sie do lekarza.

Benfica super ze sa dobre wiesci;-)

Ja narazie niemysle co zrobic na swieta

Julia, Ewka, zdrówka dla Was Kochane :*

Ewka, przykro mi, że Twojego brata kobieta straciła maleństwo :( Świeczka dla Aniołka
[*] Co do glukozy, to nie jestem pewna, ale chyba do 28 tygodnia powinno się ją zrobić. Lekarz nic Ci o tym nie mówił?

Hej.:-)

ewka Ja nie miałam testu obciążenia glukozą, ale w Danii robią tylko jak są do tego wskazania, czyli jeśli ktoś w rodzinie ma, lub gdybym ja miała w pierwszej ciąży. Z tego co się orientuje to w Polsce chyba do 27tc. można zrobić.

agamemnon Chyba robisz taką samą zapiekanke jak ja, tzn., nie dziś akurat, ale często taką robie z tortellini, brokułem, serem, pyyycha.:tak:

malusiolka
To chyba ja na te gołąvki wpadne ;-) Mnie to znowu Lena namawia na pierogi ruskie, ale ja mam tylko w weekend czas na takie rzeczy, a w sobote od rana biore się za sprzątanie i potem nie mam siły, chyba będę musiała w niedziele zrobić. Albo już po świętach, bo będę już na macierzyńskim.

Co do Świąt to mam w planach zrobić na pewno 2 sałatki, jarzynową i drugą taką z makaronem, warzywami i sosem czosnkowym żeby pasowała też do grilla, bo pewnie wybierzemy się jak będzie pogoda. No i wiadomo barszcz biały, biała kiełbaska, jajka faszerowane pieczarkami zrobie, rolade szpinakowa z chrzanem i łososiem, upieke pieczeń i zrobie do niej sos chrzanowy, a to już bardziej na obiad. No i z 2 ciasta upieke. Będzie u nas moja teściowa i rodzeństwo męża. Mam nadzieje, że to wystarczy...

Ostatnia edycja:
mycha - widzę, że w Danii bardzo podobnie jak w UK z prowadzeniem ciąży... ja idę na obiciążenie glukozy - dokładnie będzie to 28tc i 1d... mi się o uszy obiło, że po 28 tc trzeba zrobić... w poprzedniej ciąży mi nie robili - mówili, że nie trzeba było... a teraz wszyscy zdziwieni, że nie miałam... dokładnie ta sama historia choroby... eh

Nie no właśnie o to chodzi, że moja gin nic nie mówiła żeby to zrobić a mi też do głowy nie przyszło żeby zapytać :sorry: we wtorek jak będę miała wizytę to zapytam co i jak :tak:

hej hej

Ja już nadaję z "nowego" mieszkania. Oj było roboty z tą przeprowadzką jeszcze nie wszystko wypakowane ale pomału coraz lepiej to wszystko wygląda.
Dziś byłam na kolejnym badaniu serduszka Fabianka i jest całkiem zdrowe, niedomyklaność się "naprawiła " samoistnie i jest dobrze, ale się cieszę :)

Ewka mi lekarz mówił, że trzeba, ja pytałam bo rok temu miałam robione obiciążenie w ciąży z Nadią, jednak musiałam wykonać ponownie.

Julia zdrówka !!

Maluś szkoda, że dopiero teraz zobaczyłam, ze u Ciebie były gołąbki, bo na pewno bym się pojawiła, uwielbiam gołąbki, Nadia zresztą też :)

Hej:-)

No ja po wizycie u lekarza i jestem na antybiotyku!
Jak spojrzala mi w gardlo to sie przerazila:p
Jakies bulwy itd...daje rade:-)

Mycha kochana a powiedz da sie znalesc prace w Dani bez znania jezyka? Moj P jest zawodowym kierowca i myslal zeby tam sprobowac...
Jeju ile robisz dan:-)

Wikki super ze z dzidziusiem jest ok!:-)

Malus no jestem ciekawa dlaczego ci sie spoznia:p

Dziewczyny, wieści od Kini czytajcie tutaj - https://www.babyboom.pl/forum/stara...e-szpitala-bez-komentarza-69402/#post10626384

Potrzebuje Kinia &&&&&& od nas.

Kinia, Kochana trzymaj się. Jesteśmy z Tobą i z Twoim maleństwem :*

Julia, zdrówka :* Kochana, u mni raczej @, bo brzuch mnie strasznie boli ;/ Ciężko mi usiedzieć, a od niedawna tak zaczął boleć. Niech już przychodzi @, bo nie wytrzymam. A co do dań na Święta, ja to zawsze dużo robię :p

reklama
Do góry