reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w wielu 38-39 lat.

reklama
Hej
Ja mam lada chwila 39 lat obecnie jestem w 19 tygodniu ciąży. Fakt... nie bylo planowane.Mam syna z pierwszego małżeństwa który ma 18 lat.
Niestety nie tryska radością oraz szczęściem że zostanie obdarowany bratem. Nie ukrywam że ciężka sytuacja i mam nadzieję że jak tylko maluszek pojawi się w domu to i syn inaczej do tego podejdzie i pokocha. Jeżeli.chodzi o wiek, absolutnie nie mam żadnych negatywnych sygnałów ani reakcji że strony bliskich lub współpracowników. Notabene 4 koleżanki z biura które mają już za sobą 40 też są w ciąży:)
Pozdrawiam Was serdecznie .

Ja też czekam w maju na córeczkę, mam synka prawie 2 latka i prawie 12 latka, to moja czwarta ciąża, myślałam że już nie będę miała dzieci a tutaj takie zaskoczenie, ale mam już nadzieję że to będzie ostatnia, bardzo się cieszę że będę miała córkę, mam pełno obaw i wogole ale już się nie mogę doczekać 🙂

Hej
Ja mam lada chwila 39 lat obecnie jestem w 19 tygodniu ciąży. Fakt... nie bylo planowane.Mam syna z pierwszego małżeństwa który ma 18 lat.
Niestety nie tryska radością oraz szczęściem że zostanie obdarowany bratem. Nie ukrywam że ciężka sytuacja i mam nadzieję że jak tylko maluszek pojawi się w domu to i syn inaczej do tego podejdzie i pokocha.
Pokocha jak zobaczy ☺ a nawet straci głowę. Mój syn w wieku 11 lat na wiadomość o spodziewanej siostrze chodził tydzień obrażony. A potem ciągle z nią leżał i ją nosił. Teraz syn ma 15 lat a w drodze kolejna siostra lecz on się cieszy od samego początku. Cóż chytry plan 😂 rodzice zajmą się młodszymi a on trochę więcej świętego spokoju zyska 😉 pozdrawiam ❤

Witam dziewczyny. Co myślicie na temat ciąży w wieku 38-39 lat w dzisiejszych czasach? Czy to już nic nowego czy dalej jest odbierane jako późne macierzyństwo? Czy byście się zdecydowały na drugie dziecko w tym wieku? Pozdrawiam
Ja jestem w ciąży z drugim dzieckiem. Z pierwszym zaczłam w wieku 35 lat a urodziłam 3 miesiące przed 36 urodzinami. Teraz w październiku skończyłam 38 a urodzę miesiąc przed 39. Nie ma reguły. Ja wyszłam za mąż w wieku 34 lat.

reklama
Witam dziewczyny. Co myślicie na temat ciąży w wieku 38-39 lat w dzisiejszych czasach? Czy to już nic nowego czy dalej jest odbierane jako późne macierzyństwo? Czy byście się zdecydowały na drugie dziecko w tym wieku? Pozdrawiam
Ja zdecydowałam się na pierwsze :)
Jeśli tylko czujesz się na siłach i zdrówku, to nie ma co oglądać się na czasy ;)
Osobiście nie spotkałam się do tej pory z żadnymi kąśliwymi uwagami, ale też muszę przyznać, że mało mnie to obchodzi. Ale doskonale rozumiem twoje obawy.
Trzymam kciuki byś podjęła dla siebie najwłaściwszą decyzję.

Do góry