reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciaza w uk

reklama
Cze dziewczyny,
ja mialam wizyte u poloznej pare dni temu i jestem zadowolona, siedzialam tam 1h i wszystko mi wyjasnila. dostalam papierek do wyslania na karte, ktora uprawnia do darmowych lekarstw i wizyt u dentysty. Poza tym ciezarne tu maja prawo do darmowej szkoly rodzenia, trzeba tylko po scanie w 20tyg. zglosic sie do szpitala, ktory sie wybralo i zapisac. :-) Teraz czekam tez na spotkanie z dietetykiem, bo mam alergie prawie na wszystko i ma mi jadlospis ulozyc. Ogolnie jestem zadowolona z poloznej, bo mam do niej nr prywatny i moge dzwonic jakbym miala jakies watpliwosci.
Karola- tez marze o tym by karmic piersia :-)

mummy- ja sie ciesze ze pada, bo mam alergie i dla mnie taka pogoda to zbawienie :tak: ogolnie nie lubie upalow, za to kocham jesien i zime

Ostatnia edycja:
madlen- Gratuluje wizyty :) Nie orientuje sie, musisz sprawdzic w regulaminie tej linii, wiem za rayaner wymaga zaswiadczenia od 28 tygodnia ciazy.

Co do ksiazki ciazy to ja moja mam juz dawno- od 12 tygodnia
Karte na darmowe leki tez juz dostalam jakis czas temu, upomnialam sie u poloznej o nia jak mnie chorobsko chwycilo, dala papierek, wypelnila i przyslali po kilku dniach karte.

muffy - ja tez mam alergie, w sumie to taka pogoda faktycznie dla nas lepsza, ale ja juz tak bardzo slonca potrzebuje! no i okres alergiczny juz mis ie powoli konczy, objawy sa juz slabsze, wiec slonko mogloby wyjrzec ;)
ja folder bialy dostalam juz na pierwszej wizycie u poloznej, czyli jakos kolo 12 tc, karte tez juz mam
madlen79 - gdzie ty mieszkasz?
neska - bo w UK jak sie ma dzieci to bardziej sie oplaca nie pracowac niz pracowac za jedne z nizszych stawek, taka prawda niestety. Ponoc za te benefity maja sie chwycic, ale ja w to nie wierze, juz tak gadaja chyba od 2 lat. Za tych wszytskich Anglikow nierobow i tych tzw. ciapatych, to niech i Polacy cos z tego biora, skoro i tak wsyzscy na to placimy podatki

Mummy- ja mam okres alergiczny do wrzesnia, bo teraz trawy do polowy sierpnia, a pozniej chwasty i plesnie... puchnie mi od tego gardlo i uszy w srodku- masakra

A tak dla relaksu... myslalyscie juz o wozku dla maluszka. Bo moj brat chce nam kupic i musze sie zdecydowac jak najszybciej- tak on twierdzi hehe Ja myslalam o bugaboo bee plus, przymierzalam sie juz do niego w sklepie i prowadzi sie jak po masle :-) tylko on jest bez gondoli, ale ma wklad baby cocoon i przeznaczony jest dla dzieci od urodzenia. Nie wiem czy szukac czegos z gondola? Te tutejsze zimy nie sa mrozne.

madlen- a czy duzym nietaktem bedzie jak zapytam jakie masz benefity? ja o nich juz troche czytalam bo wiadomo nie bede pracowac jak bede miec dziecko a wtedy o benefity bede sie starac

reklama
Do góry