reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciaza w uk

U nas jak bedzie chlopiec to bedzie Alan, to imie bylo juz wybrane dla chlopca jak staralismy sie o pierwsze malenstwo a ze dziewczynka byla to jest Maja (czasem w przychodniach mowia Madża, ale jakos szczegolnie mi to nie przeszkadza) a teraz jak bedzie dziewczynka to wybor padnie napewno na jakies tradycyjne polskie imie Marysia, Zosia.....

reklama
My dla chłopca mamy Dorian, wymawia sie po angielsku i po polsku tak samo a dziewczynka to chyba Lena. Obstawiam chłopca ale zobaczymy jak to bedzie:-)

Hej dziewczyny dolaczam sie do mam w uk. :-)Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do Waszego grona:-D To moja pierwsza ciaza i to jeszcze w uk. Teraz moze juz troszke spokojniej podchodze do tego bo minal pierwszy trymestr wiadomo najbardziej niebezpieczny wiec troszke sie uspokoilam z moimi nerwami i strachem zwiazanym z kazdym ukluciem:blink:Widze, ze rozmawiacie o imionach ja juz pisalam to na forum z imionami ale w skrocie dla chlopca bedzie Mikolaj a dla dziewczynki wiekszy problem, narazie bierzemy pod uwage Zuzanna, Hanna, Amelia,Emilia ale wszyscy mowia, ze bedzie chlopiec wiec nie bedzie rozterek :-D:-D

Sylwkowa witaj :) fajnie ze wpadlas. ja jestem z lincoln i to tez bedzie moje pierwsze baby. tez panikowalam na poczatku, teraz troche lepiej ale tez schizuje. to chyba przez to ze tu tak malo wizyt jest i ciagle to czekanie. ja mam usg polowkowe 18 lipca a Ty? chociaz mi juz w polsce gin powiedzial w 15 tyg ze chyba dziewczynka..

Margot1 ja mam polowkowy na 23lipca wiec pare dni po Tobie:-) Moj dzidzius daje mi o sobie znac wiec chyba dlatego troszke mniej sie denerwuje a zreszta musi byc dobrze innej opcji nie biore pod uwage! Czekamy jeszcze na wyniki badan na zespol Downa i to mnie tylko przeraza bo trwa to bardzo dlugo:-( My jeszcze nie wiemy co bedzie,nic nam nikt nie powiedzial ale 98%znajomych twierdzi, ze bedzie chlopiec:-):-) a ja juz zaczynam w to wierzyc!
Jeszcze jedno pytanko jak wysylam wiadomosc z tel. I nie wyswietla mi suwaczka to normalne czy cos z nim jest nie tak? Glupie pytanie ale chcialabym wiedziec:-):-)

Ostatnia edycja:
Ania789 z samsunga wysylam ale jaki system czy cus to nie mam pojecia:-)Nastepnym razem wysle z tel. meza dla sprawdzenia czy to wina mojego systemu:-) Kurdele bele grrrr..

reklama
Madlen79 - jesli chodzi o detektor tetna plodu to ja mam AngelSounds - wrzuc w Amazon.uk i Ci wyskoczy i ma tam bardzo duzo opinii (pozytywnych). Kosztuje ok 30 funtow. Czy go polecam? jesli chcesz byc rozsadna finansowo to polecam bo uslyszysz tetno malenstwa i ogolnie spelnia zadanie. Ale nie ma on wyswietlacza pokazujacego jak szybko serduszko bije i mozesz np znalezc swoje tetno i zglupiec ktore to ktore.. chociaz na tym etapie juz o wiele latwiej znalezc bicie serduszka niz np w 12 tyg. ja bardzo panikuje wiec wolalabym z wyswietlaczem ale drugiego juz teraz kupywac nie bede.. poczytaj na necie i wtedy postanow co Tobie odpowiada :)

Sylwkowa ja tez sie stresowalam czekajac na wyniki (ja zrobilam w nhs i prywatnie (!) ale wyszlo mi ze jestem w grupie niskiego ryzyka. Prywatnie wynik - 1:50 000 a w nhs 1: 17 000. Nie wiem skad taka duza roznica i w ogole co o tym myslec... no i juz przestalam o tym myslec :)

Dziewczyny czy was ta pogoda w UK tez tak dobija? bo ja co wchodze na forum i czytam o tym jak wszystkim jeste goraco to lapie dola... przeciez tu w ogole slonca nie ma i ciagle jest mokro. niby banal ale ja juz naprawde mam dosyc tego deszczu..

Do góry