reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

Ja jeszcze nic nie kupiła, ale to raczej z powodu nie znania płci bobasa. A juz mnie tak strasznie kusi zeby wypasc na zakupy dla malca :tak:i pewnie juz nie dlugo ulegne. Osobiscie nie wierze w te wszystkie przesądy o kupowaniu rzeczy dziecku przed narodzeniem. Ale jak sie jeszcze wiecej tego wszystkiego naczytam to boje sie ze zaczne sie tym przejmowac i maluch nie bedzie mial nic :-) Chocaz jak patrzec na to logicznie to jak mozna do narodzin dziecku nic nie kupic? Skoro do porodu trzeba miec juz wyprawke zrobiona która zawiera ubranka dla malca. Eh bzdury i tyle. Po drugie zawsze cos sie dostaje od bliskich dla dziecka jeszcze przed narodzinami. Komus sie poprostu nudzi i wymyslaja te przesądy a my sie tym przejmujemy :-p:-p :-D

reklama
He he napisałam ze to tylko przesady a kiedy ktoś kupi ciuszki to jego sprawa... jedni nie przejmują się tym inni wola poczekać.... to jak kto chce a ja uważam ze w tych niektórych przesadach jest coś trochę prawdy...:p
A co do miesiączki w ciąży to ginekolodzy mówią ze może być ale to tak naprawdę są rzadkie przypadki ...Zadna z nas tu nie jest lekarzem i wydaje mi sie ze troche nas tu atakujesz z naszymi przekonaniami to ze studiowalas poloznictwo nie zaczy ze musisz nas tu prostowac non stop. Myslimy i wiemy to co mowia nam nasi lekarze prowadzacy. Dzieki temu ze np bardziej przyjmujemy termin z usg ( bo tak naprawde jest blizszy) latwiej nam oczekiwac na narodziny bo sobie cos nawkrecamy do glówek i jakos ten czas dzieki temu leci:p bo jakby tego nie bylo to ja nie wiem jakbym przezyla te 9 miesiacy:p

ewelinka2106
Chocaz jak patrzec na to logicznie to jak mozna do narodzin dziecku nic nie kupic? Skoro do porodu trzeba miec juz wyprawke zrobiona która zawiera ubranka dla malca. Eh bzdury i tyle. Po drugie zawsze cos sie dostaje od bliskich dla dziecka jeszcze przed narodzinami. Komus sie poprostu nudzi i wymyslaja te przesądy a my sie tym przejmujemy :-p:-p :-D[/QUOTE]

hehe pewnie daltego ten przeesad obowiazuje tylko do 7 miesiaca potem wedlug niego mozna jzu normalnei wszystko kupywac;p

aida ja nie twierdze, ze krwawienie w ciazy przypominajace miesiaczke nie moze wystapic .Ale sama miesiaczka miec miejsca nie moze-bo menstruacja jest nastepstwem owulacji a wiadomo,ze bedeac w ciazy owulacji miec nie mozna:))

A co do trwania ciązy to tyle kobiet wytrzymało ,ze i my damy radę:)) Najwazniejsz jest dobro dziecka.Ja tez nie raz sobie pomysle,a moglby juz wyjsc kolo36 tc ale pozniej wydzieram sie na siebie i uwazam za totalna egoistkę.Przeciez ciąża nie bez powodu ma tyle trwac:)

No ja juz jestem w 38 tc i mysle jak tu by to przyspieszyc;p
Wiem ze seks przyspiesza bo w spermie zawarta jest oksytocyna ktora jak wiemy powoduje porod..:p i tak sobie mysle zeby pojsc do tego mojego"faceta" i cos z tym zrobic

Ostatnia edycja:
aida29 przyspiesza sperma faktycznie poród a i facet bedzie zadowolony- u mnie podziałało

Eh madzia my to się chyba nie dogadamy , każda ma swoja rację :-).
Aida widzę że Ty to już jak jak dostajesz porodowej obsesji :-D:-D:-D:-D.
Ewelinka z tymi przesądami to u mnie najbardziej rodzina panikowała i matka mojego M. Ona wychodzi z założenia że dla dziecka mogę się zaopatrzyć we wszystko jakoś z dwa tygodnie po porodzie. Ale z ta Babką też nigdy nie potrafiłam się dogadać ;-);-);-).
Dobrej nocy Mamuśki :) ja już się zbieram spać :)
a Aida... mi dzisiejszy spacer po schodach dał spore skurcze więc też zacznij śmigać a urodzisz raz dwa :-):-):-).
Hehehe Ada a Ty w którym tyg urodziłaś?;>

Ostatnia edycja:
mariola
Kurde chyab zaraz zaczne smigac po tych schodach:p
ada1
A jak szybko zaczlala dzialc ta sperma?;p jak oczywiscie cie nie krepuje pisanei o tym:p

reklama
Hehe ale z Was Agentki :-):-):-):-):-)
Aida teraz to chyba nie odejdę od kompa tak mi się fajnie Ciebie czyta :-):-):-):-):-)

Do góry