reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

reklama
A ja wlasnie w ciazy strasznie dre sie na wszytko strasznie latwo mnei z rownowagi wyprowadzic jestheh moze przez to ze nie jest tak jakbym chcila tak sobie kiedys myslalm. Wiesz duzo rzeczy to znaczy prawie wszsytko nie idzie po mojej mysli klopotym z tym "Facetem" i wgole wydaje mi sie ze to wplywa na ta drazlwiosc

Madzia termin z usg został potwierdzoiny przez 4 usg więc wątpie żeby aż tyle razy zachodziła pomyłka a co do terminu z daty ostatniej miesiączki to są takie sytuacje że kobieta mimo miesiączki jest w ciąży. Moja znajoma do 4 miesiąca nie wiedziała że nosi w sobie dziecko. Więc z jej datu OM wyszłyby totalne głupoty.
Aida a ja od zawsze drażliwa byłam :-p

Oj dziewczny,jak Wy dużo piszecie:-p
Mi się jakoś nie śpieszy tak do tego porodu narazie...

Co do zakupów to dla Dzidzi ciuszków jeszcze nie kupuję bo nawet płci nie znam a to wiadomo zmienia postać rzeczy.Ale jutro już (mam nadzieję) się dowiem!:-) Raczej wolałabym mieć dziewczynkę bo nigdy nie miałam żadnej styczności z małymi chlopcami.W rodzeństwtie jestem najmłodsza a mój brat ma dwie córeczki wiec dzieki temu z dziewczynkami jakos chociaz troche jestem 'obyta'.Poprostu troche boje się miec chlopca...Boje się,że na początku nie będę wiedziała jak dobrze sie nim opiekować...
Ale to pewnie normalne.Najważniejsze jest to żeby było zdrowe a nie jakiej będzie płci.:tak:
A poza tym szczerze mowiąc mam takie przeczucie,że to właśnie jednak będzie chłopczyk:-p

Wracając do zakupów to kupiłam sobie dwa śliczne sweterki,dwie cieńsze bluzki ale też z długim rękawem,dwa staniki(wiadomo...stare zaczynają być za małe hehe),i sweterek dla mojego chlopaka :-)

Oj mi sie tez marza zakupy :-D Jutro sie wybiore :) Chociaz nie bardzo pasują mi zakupy w taka pogode :-( Zakupy traca urok a w sumie to nawet sie problem robi. :szok::-D
No pewnie na ubranka dla dziecka masz jeszcze czas ;-)
Ty tez chcesz miec dziewczynke jak reszta kolezanek. A Ja chce chlopca! Ale napewno bedzie dziewczynka. Ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe. :-)

D 6 lub 7 miesiaca niepowninno sie kupyawc ciuszkow dla dziecka bo moze sie cos stac (to jest przesad);p ale ja sie do niego stosowalalm i mam zdrowa ciaze a koleznka nie i mialla problemow ale donosila moze to taki zbiek okolicznosci akurat ale ja wolalam nie ryzykowac ;p

a co do drazliwosci to w domu to ja sie buntowallam a poza domem podchodzilam do wssytkiego lajtowo jak bedzie tak bedzie nie przejmowalam sie tym jak stlo sie cos zzlego ogolnei mialam wszsytko w D i na powiem wam ze na dobre mi to wychodzilo no a jak zaszlam w ciaze ojjj jak to mowi moja babcia "klekajcie niebiosa " :p hehe no ale wydaje mi sie ze troche rpzesadzaja

JA CHCEM JUZ URODZIC!!!! boze juz chcem w tym momecie

Ostatnia edycja:
a co do terminu z daty ostatniej miesiączki to są takie sytuacje że kobieta mimo miesiączki jest w ciąży. Moja znajoma do 4 miesiąca nie wiedziała że nosi w sobie dziecko. :-p

Mariola nie mozna miec miesiaczki w ciazy gdyz miesiaczka jest nastepstwem owulacji a jak wiadomo owulacji w ciazy nie ma.Mogla miec krwawienia ale na pewno nie byla to miesiączka:-)

reklama
D 6 lub 7 miesiaca niepowninno sie kupyawc ciuszkow dla dziecka bo moze sie cos stac (to jest przesad);p ale ja sie do niego stosowalalm i mam zdrowa ciaze a koleznka nie i mialla problemow ale donosila moze to taki zbiek okolicznosci akurat ale ja wolalam nie ryzykowac ;p

My z mezem pierwsza rzecz dla Antka kupilismy bodajże we wrzesniu,jakis 3-4 miesiąc to byl i z moją ciąża wszystko jest ok.

Uwielbiam te wszystkie durne przesądy:eek:

Jesli ktos ma miec zdrowe dziecko to jakies ciuszki w szafce na pewno mu nie zaszkodzą.

Do góry