reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

Malina trzymam kciuki.

My powiedzielismy moim rodzicom w dniu naszej pierwszej rocznicy, najpierw byla cisza totalna ale przyjeli to spokojnie bo byli swiadomi ze moge byc w ciazy.

reklama
Hej dziewczyny:)
Mam na imie Iga,mam 19 lat i jestem w klasie maturalnej:-) Adasia urodzilam 9 maja 2011 wiec juz ma prawie roczek:) zwazajac na zblizajaca sie nieuchronnie mature i koniec roku szkolnego nie mam niestety czasu zeby sie udzielac na forum,ale zaraz po egzaminach mam nadzieje,ze odsapne i ponadrabiam:)

Ostatnia edycja:
Ano najważniejsza... Ale za to mogę się pochwalić,ze najprawdopodobniej będę miała świadectwo z paskiem:) tak wiec moje wysiłki sie opłaciły... Adaś rośnie w oczach, zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy więc urwanie głowy mam, gada jak najęty, śmieje się cały czas no i synuś mamusi się straszny zrobił,no ale nic dziwnego jak mnie całe dnie widzi. Z Marciem się dogadujemy,za to zaczynam mieć dość mieszkania z moją mamą bo mi tylko utrudnia uczenie się i wogole nie pomaga a wręcz przeciwnie,więc zaraz po maturze chcemy się wyprowadzić bo mam już dosyć i psychicznie nie daję czasem rady... Z nowości to jeszcze zmieniłam kolor włosów na ciemny,ale szamponem koloryzującym więc nie na stałe. Już bym chciała żeby było po maturach to będę mogła normalnie na forum pisać:)

Hej hej :) Przepraszam, że tak długo nie pisałam. Z rodzicami wszystko ok. Byłam narazie u kiepskiego gina, aby tylko potwierdzic ciążę i rzeczywiście jest fasolka ;)

Jutro lub pojutrze mam usg i teraz rodzi się pytanie czy pierwsze usg jest przez pochwę, czy z wierzchu ?

i kolejna obawa - pytanie. Wczoraj po pieszczotach z moim K. pojawiło się u mnie żółto-brązowe plamienie. Czy Wy też tak miałyście ?? Bo się martwię strasznie :(

Pozdrawiam i buziaki :) ;*

hej dziewczyny;) pierwszy raz tu do Was zajrzalam z ciekawosci, ja tez w moju bede pisac mature, ale podchodze na luzie bedzie co bedzie. ja mam 20lat i wlasnie skonczylam technikum:)
Malina010 pierwsze usg jest dopochwowo( o ile jest robione we wczesnej ciazy), a co do jakichkolwiek plamien to nie mozna bagatelizowac, trzeba szybko isc do lekarza lub IP, bo choc nie musi to byc nic groznego to jednak lepiej sprawdzic dla pewnosci.. Pozdrawiam i dziewczynom piszacym mature w maju zycze powodzenia:-) a wszystkim mlodym mamom szczescia i wytrwalosci:-)

Ja mam 16 lat i jestem w ciąży. Chodzę do 1 klasy liceum. Dzisiaj byłam z mamą u pani dyrektor i do szkoły mogę chodzić do końca roku szkolnego, jeśli wszystko z ciążą będzie ok.

Boję się jednak reakcji kolegów?:zawstydzona/y:

Czy są tu dziewczyny, które mają podobny problem?
Znam dziewczynę która urodziła także w wieku 16 lat, skończyła szkołę normalnie. Miała duże wsparcie ze strony rodziny, dlatego liceum ukończyła normalnie. Wieżę, że i Tobie uda się wszytko poukładać, jednak dużo zależy od Twojego otoczenia, warto otaczać się tylko przyjaznymi osobami:) 

Ja zaszłam w 2 klasie i też się bałam, ale okazało się, że wszystko ułożyło się super. Dyrektor i nauczyciele naprawdę byli dla mnie dobrzy. Drugą klasę skończyłam normalnie a potem udało mi się załatwić nauczanie indywidualne, liceum skończyłam w sierpniu a z następnym rocznikiem podeszłam do matury i wszystko świetnie się ułożyło:-D

reklama
Witam ja też pierwszy raz na tym forum. Bardzo fajnie jest poczytać, że nie jest się samemu z taką sytuacjią :-) Jestem teraz w 8 tygodniu ciąży (z moich obliczeń), a od września klasa maturalna. Strasznie się boje jak zareagują nauczyciele i klasa :-( W poniedziałek będe miała pierwszą wizyte u ginekologa, a na dodatek złapało mnie przeziębienie. Bardzo się boję jak sobie poradzę ale nie zrezygnuje z matury i ze szkoły, tylko najgorsze jest to że w klasie mam różne koleżanki które lubią obgadywać. Pozdrawiam młode mamy

Do góry