Ja w klasie pierwszej byłam też na humanie, ale teraz mamy od drugiej klasy inaczej i nie mamy profilów, tylko wybieramy sobie fakultety, i są to takie dodatkowe jakby lekcje, ja np. jestem na wosie i polskim.
Ja o indywidualnym nawet nie myślałam-chociaż moje nauczanie w pewnym sensie takie będzie, chciałam we wrześniu chodzić do szkoły ale moja wychowawczyni Mi powiedziała że nie ma sensu bo tylko się będę męczyć, a wrzesień będzie miesiącem organizacyjnym i gwarantuje Mi że żadnego sprawdzianu we wrześniu nie będzie, tylko kompletowanie książek itp.
U nas jest system oceniania 0,7 - 0,3, nie wiem czy któraś z Was może też tak ma i wie o co chodzi !?
Oceny 0,7 są ze sprawdzianów<czyli takie ważniejsze, a oceny na 0,3 są z kartkówek, prac itp.<czyli tak konkretniej mówiąc mało ważne ;D
Wymaganie jest takie że w każdym półroczu trzeba mieć conajmniej 2 oceny na 0,7, i dwie oceny na 0,3 ... i ja tak właśnie muszę mieć, mogę albo przyjść na te 2 sprawdziany i 2 kartkówki, albo umówić się na termin w jakim Mi będzie pasować..no i jeszcze mogę drogą e-mail, GG, skype się kontaktować z nauczycielami ... także myślę że nie będzie tak źle.
U nas w tamtym roku chłopak cały rok nie chodził bo leżał w szpitalu we Wrocławiu z białaczką i normalnie rok ma zaliczony, on za to kartkówki itp. wyłącznie drogą e-mailową zaliczał
A koleżanka w tamtym roku zaszła w ciążę (też z klasy) to też właśnie musiała mieć te 4 oceny i od marca już w ogóle nie chodziła, z tym że była w bardziej komfortowej sytuacji bo to było drugie półrocze, no i nie było w 2 klasie matury :/