reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

Czesc. Widze ze przybylo tutaj bardzo duzo nowych mamus wiec serdecznie witam i gratuluje:)

Ja kiedy zaszlam w ciaze bylam w 3 klasie technikum. Skonczylam ja w czerwcu i robie rok przerwy i ide do zaocznego liceum by zdac maturke. Mialam isc w tym roku ale niestety bylo za malo chetnych i nie otworzyli klasy co bardzo mnie zdenerwowalo ;( No ale coz, bede dluzej z malenstwem.

Ja tez nie wiem kto u mnie mieszka bo na USG sie odkrecalo pupcia :) No coz chce zrobic mamusi w listopadzie niespodzianke.
Z moim P ( ojciec dziecka) mieszkamy sobie razem jakis czas i jest cudownie :)
Wyprawka juz prawie skompletowana:)

reklama
ja tez myslalam o pojsciu do liceum zaocznego, ale stwierdzilam razem z rodzicami ze lepiej bedzie skonczyc juz te szkole. napisze w tym roku mature i pozniej na studia.

cześć dziewczyny
ja po badaniu.... i będzie Michaś....;-) była ta babka której nie lubie ale dziś wyjątkowo miła.;-)
ale jak zwykle nie dowiedział msie dużo. powiedziałą tylko że jest za mały jak na swój wiek i powiedziała ze jeszcze sie pewnie zobaczymy...:-)
co do wyprawki to jestem w polu bo czekaliśmy aż bedziemy znali płeć, ale musiamy sie zacząć ogarniać....

Violett na pewno dasz rade razem z pomoca ojca dziecka :) u mnie z malenstwem jak juz sie urodzi bedzie siedziala babcia a ja bede mogla spokojnie uczyc sie do matury i chodzic do szkoly.

misia92 Michaś bardzo ładne imie :) ja tez zastanawialam sie nad Michasiem albo Kacperkiem, ale to jest jeszcze do uzgodnienia :) to teraz jak juz znacie płeć maleństwa mozecie brac sie za wyprawkę :) a maleństwo napewno jeszcze urosnie

no mam nadzieje ze urośnie ale tak coś czułam że może być coś nie tak bo mam mały brzuszek jak na 8 miesiąc i niecałe 6 kg na plusie...

u mnie z maleństwem moja mama na zmiane z mama kamila bo moja pracuje na zmiany jakby zawsze miała nocki to by mogła z małym zostawać a tak przyszła teściowa też bedzie musiala pomóc choć juz teraz zajmuje sie jedną wnusia która ma pół roku bo jej córka wróciła do pracy...;-)

Ostatnia edycja:
Ja na szczęście będę już po szkole:) Tylko matura, dzieckiem będę się sama zajmować, studia zaocznie na Politechnice, w weekendy tatuś zostanie z dzieckiem... Choć często w soboty pracuje... Ale bierze pracę do domu, więc będzie okey:) Jak napomniałam wcześniej nasi rodzice mieszkają daleko od Nas:) Misia92 u mnie w rodzinie, zarówno moja mama, jak i babka przytyły w całej ciąży max 5 kg...:) A dzieci ważyły 2800-3000...:) Przy tym mam po nich geny, mamy podobny wzrost i wagę, ja to jak bym 10 przytyła to bym byla szczesliwa:) bo teraz przy 170, waze 41kg... A twoje dziecko zobaczysz urodzi sie zdrowe jak ryba:)

Cześć wszystkim !
Nie widziałam wcześniej tego tematu, bardzo fajny ;)
Ja jestem w 7 miesiącu i teraz czeka mnie 3 klasa Liceum Ogólnokształcącego, termin mam na wg. OM 29październik/wg. USG 10listopad no i myślę jeszcze czy chodzić we wrześniu do szkoły czy nie, mam wybór, ale raczej już nie pójdę, na szczęście u mnie w szkole nie ma z tym problemu i nie będę miała wpisywanej nieobecności tylko będę zwolniona z frekwencji, ale będę musiała mieć w 1 półroczu dwie oceny na czerwono i dwie na niebiesko i spokój, a potem muszę wrócić w grudniu na 2 półrocze już normalnie...ciężko będzie z tą próbną matura w listopadzie i w ogóle z maturą, ale mam nadzieję że wszystko nadrobię...oby ;)
Powodzenia wszystkim w szkole życzę ;)

P.S: kry 41 kg <WOW>
Ja zaczynałam ciąże z wagą 70 a teraz mam 79 he he ale to prawidłowa waga ;)
Gdzieś na internecie znalazłam taki fajny kalkulator co się w nim podaję początkową wagę i wzrost i on pokazuje ile w jakim tygodniu powinno się ważyć, Mi pokazało że powinnam zakończyć ciążę ze średnią wagą 84 kg (minimum 81-maximum 86) ;) Polecam...

O znalazłam:tutaj jest:
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

Ostatnia edycja:
reklama
Nie bójcie się:) Wcale nie wyglądam na tyle:) Mam b. drobną budowę ciała, to rodzinne:)
Kami02 zrób wszystko, aby skończyć szkołę, może nauczanie indywidualne???

Do góry