reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża w liceum

ja zaczynalam z waga 63. teraz waze 70.
a co do nauczania indywidualnego to ja zaczelam sie starac. i mi powiedzieli ze nie daja indywidualnego na ciaze, bo to nie jest choroba. ja staram sie z powodu bolu kolana, bo rok temu mialam operacje na kolano i nie wolno mi bylo duzo przytyc bo znowu bedzie mnie bolalo, no i tak jest. musze biegac po ortopedach zeby zalatwic sobie papierek o dysfunkcji ruchowej. zobaczymy jak to bedzie. dopoki bede miala sile chodzic po schodach to bede chodzic do szkoly, ale jak juz zalatwie indywidualne to bede siedziec w domku, i od stycznia dopiero do szkoly normalnie zaczne znowu chodzic .

reklama
Tzn. no Mi nie bardzo jest potrzebne indywidualne bo 1-sze półrocze będę miała zaliczone normalnie, a w drugim już pójdę do szkoły ;)

kami jestem w bardzo podobnej sytuacji...;-)
tyle że ja mam zamiar jeszcze we wrzesniu chodzić termin na 15 paź. może wcześniej nie urodze. pogadam z dyr. może uda mi sie załatwić coś takiego jak ty masz bo u nas stawiają przede wszystkim na to zebym tą szkołe skończyła, indywidualne też dają ale ja nie chce. a jaki profil w ogólniaku????

u mnie profill humanistyczny. a co do normalnego chodzenia do szkoly to tez wolalabym normalnie chodzic na zajecia, ae niestety nie wolno mi przemeczac kolana, bo kolejna operacja bedzie.. ;/

dziewczyny ja slyszalam ,ze indywidualne normalnie daja kobieta w ciazy tylko trzeba to zaswiadczenie od lekarza wziasc zapytajcie sie ginekologow na jakiej to jest zasadzie oni wiedza!!i jak jestescie w ciazy to lepiej na poczatku roku szkolnego powiedziec wychowawcy bo na w-f cwiczyc przeciesz nie bedziecie!!ja mam na +8kg i nic prawie brzuszka nie widac ale tylek mam jak szafa ;(

ja też human. pamiętam jak na pierwszym wf-ie w 2 klasie nasz sor sie zdziwil ze zadna nie zaciążyła bo u nas to sie conajmniej 5 spodziewał...;-) twierdzi że na humanie zawsze najwiecej a u nas w szkole to z humana to chyba ja jedyna na 3 roczniki tak to jescze mat fiz a reszta to z zawodówek i techników, razem z 15 jak nic...;-)

a u mnie na cala szkole ja jedna.
z tym indywidualnym to roznie jest. u mnie w miescie nie chca dawac. moja kolezanka jak sie ubiegala o indywidualne to nie chcieli jej dac na ciaze.

beacia a u ciebie ciaza bez komplikacji jest bo jesli bys miala niedowage nawet czy malutkie dziecko to startuj i nie popuszczaj nauczania indywidualnego u nas dziewczyny w szkole z bidula mialy i chore nie byly tylko wagarowaly!!!

u nas dają. u mnie w klasie sa dwie dziewczyny na indywidualnym ale nie z powodu ciąży jedna ma coś z kregosłupem druga z kolanem, ta z kolanem w tym roku wraca a ta druga nawet nie wiem. ale indywidualne jest okropne. zero kontaktu z ludźmi... ja nie chce no chyba że bede musiała to tak ale mam nadzieje ze sie obejdzie bez. klasa maturalna- na pewno wiecej naucze sie w szkole

reklama
jak na razie bez komplikacji. jest wszystko dobrze. ja niestety musze na indywidualne. pewnie ze bym wolala chodzic do szkoly, ale wchodzic po tych schodach to normalnie masakra dla mnie.. ;/

Do góry