reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

U mnie w szkole nauczyciele byli dla mnie bardzo mili kiedy dowiedzieli się że jestem w ciąży nie było najmniejszego problemu z ukończeniem 1 klasy,ale za to pamiętam spojrzenia moich rówieśników kiedy ja dumnie paradowałam z brzuszkiem po korytarzach.Ani razu nie poczułam się zawstydzona z powodu że zostanę młodą Mamą jestem na prawdę dumna z tego ponieważ dziecko to jest największe szczęście jakie mogło mnie spotkać w życiu,Teraz jestem w 8 miesiącu i jestem podekscytowana kopniaczkami małego,i tym co wyprawia tam w środku w brzuszku to jest piękne uczucie nosić pod sercem swoją ukochaną dzidzię.I chociaż ciąża była wpadką to ja od razu poczułam się odpowiedzialna za tego maluszka a teraz wlączył mi się taki instynkt macierzyńśki że nie wyobrażam sobie mojego życia bez tego gdybym nie zaszła w ciąże to chyba musiało tak być ;) Kocham Moją Kruszynkę z całego serducha i wyczekuję jej z okropną niecierpliwościa

reklama
czesc wszystkim..:)Ja tez obawiam sie ze zust mojej mamy padnie wiele przykrych niestety slow...wogole..ciagle zyje w jakiejs nieswiadomosci chociaz jutro powinnam miec kolejny okres..:(Jest mi przykro bo chcialabym moc juz kochac to malenstwo..:(Na szczescie jutro pojde na wizyte i usg wiec moje wszystkie watpliwosci napewno zostana rozwiane..mam nadzieje ze zaczne naprawde czuc sie jak przyszla mama...:(

Natalia gratuluje! ;)

Oh no i zaczęło się na dobre.Karmienie,przewijanie kąpanie,nieprzespane noce,ryki,kfiki,uspokajanie...:-p Ta ciąża wcale nie była taka zła,przynajmniej można było się spokojnie wyspać hehe :-)
Prze pierwsze kilka dni było ciężko.Strasznie przejmowałam się każdym płaczem Oli.Umierałam ze strachu przy zmianie pieluszki czy chociażby przy samym trzymaniu.Powoli jakoś ze wszystkim się oswajam i nabieram wprawy.Już się tak nie stresuje:tak: Mam nadzieję,że szybko dojdę do wprawy :-)
Marcin pewnie jeszcze w tym tygodniu pójdzie do nowej pracy.Kurde martwię się tym bo wiem,że będzie wychodził do pracy ok 5 i wracał wieczorem.Cała opieka nad Oleńką spadnie praktycznie na mnie.Nie wiem jak sobie z tym poradzę.Naprawdę się boję.Mam nadzieję,że jakoś sobie poradzę.Zawsze mam jeszcze pomoc mamy ale wiadomo,że to nie to samo.Przecież jej nie wywalę w środku nocy z łóżka żeby zmieniła Małej pieluchę:sorry2:

Mariola do mnie też się od jakiegoś czasu nie odzywa.Mam nadzieję,że u nich wszystko w porządku.Może po prostu nie ma nic na karcie...:blink:

Buziaki :*

Asia napewno sobie poradzisz z Ola:-) Nic sie nie martw:-) Jeju Jak tak patrze na Twój avatar to zazdrosc mnie bierze:-p Śliczna rodzinka!! A jak mała znosi te upały?
A i wybierasz sie do szkoły we wrzesniu? Z kim Olenka bedzie?

Czekamy na wasze fotki Asiu:-)

moni3kaNS mam nadzieje że lekarz potwierdzi ciąże uwieżysz w nią i bedziesz sie mogła w pełni cieszyć pomimo kilku niedogodności :):)
asieńka jak fajnie ze u was wszystko ok. przyzwyczaisz sie, w końcu od czegoś mamy ten instynkt macierzyński xD ucałuj Oleńke, mam nadzieje że jeszcze sie nie upiekłyśćie w tym skwarze ;-)

Asia napewno sobie poradzisz z Ola:-) Nic sie nie martw:-) Jeju Jak tak patrze na Twój avatar to zazdrosc mnie bierze:-p Śliczna rodzinka!! A jak mała znosi te upały?
A i wybierasz sie do szkoły we wrzesniu? Z kim Olenka bedzie?

Czekamy na wasze fotki Asiu:-)

Owszem wybieram się.Chyba będzie to tak jak do tej pory.Ja i Marcin chodzimy do liceum dla dorosłych.Ja dziennie a on wieczorowo.Zajęcia mamy tylko we wtorki,środy i czwartki.W te dni będziemy się wymieniać.Ja z rana w szkole a Marcin z Olą i potem na odwrót.W pozostałe dni tygodnia Marcin będzie chodził do pracy a ja w tym czasie będę z Olą.Także jakoś chyba damy radę.Musimy ;-)

Ola ma jakieś głupie krostki na buźce.Ale to chyba nie są potówki.Szukałam w necie jak te potówki wyglądają to nie wydaje mi się żeby to było to...Cholernie gorąco,w domu też ledwo da się oddychać.Mała leży w samym body i lekko zawinięta w rożek albo tylko przykryta.Wydaje mi się,że całkiem dobre znosi ten upał.

Wycałowałam ją od Was:-)

Witam! Ja mam 17 lat i jestem w 13tc. O ciąży dowiedziałam się kiedy byłam w 10 tygodniu. To była wpadka, ale urodze dziecko. Myślałam, że mama będzie na mnie zła, ale zareagowała normalnie i powiedziała, że pomoże mi w wychowaniu dziecka.
Dzisiaj miałam lekkie skurcze, czy to normalne ?

przyszla_mamaa witaj. dobrze ze masz wsparcie w mamie, to ważne, na pewno bedzie ci dzieki temu łatwiej. a co z ojcem dzieka??? co do skurczy nie wiem ja nie mam ale wydaje mi sie ze nie sa groźne. jeśli sie martwisz zapytaj lekarza on rozwieje twoje wątpliwości:)

Ojciec dziecka jest razem ze mną i wspiera mnie jak tylko może.;) Na drugiej wizycie lekarz powiedział, że moge nie donosić ciąży.;( Oszczędzam się jak tylko moge, dużo odpoczywam. Nie wyobrażam sobie tego jak mogłabym stracić dziecko.;(

reklama
Do góry