reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

No to dobrze :) bo kulciem długo się nie odzywa :( dzisiaj się zapisałam na usg 4d mam dopiero 29 marca :/ mam nadzieje ze wszystko jest Oki

reklama
Napewno ..:)
U Ciebie juz też bliżej do porodu niż dalej :), wiec gdyby coś mialo być nie tak to lekarz pewnie by wcześniej zauważył więc się nie martw :).
Ja też chciałam bardzo zrobić sobie usg 4d ale wpadłam na to po 30 tc no i lekarz powiedział że teraz to nikt się nie podejmie żeby zrobić mi takie usg w takz aawansowanej ciąży no i sobie odpuściłam. Ale dobrze że chociaż ten pieprzony NFZ naciągnełam na mnóstwo fotek Malca :D

Chyba masz racje kochana :) no dokładnie coraz blizej juz praktycznie 3 miesiace :D a co do usg to z Oliwicią miałam robione pierwszy raz 19 tygodniu ale na 3D i musiałam je powtarzac jeszcze 4 razy w ciagu ciązy a u nas takie usg 3D kosztuje 260 zł :/ ale z Oliwią miałam liczne problemy w ciązy i musiałam byc pod stałą kontrolą.... a teraz w tej ciązy się tak ciągle zastanawiałam czy zrobic czy nie bo to duzo pieniązków.... wkoncu znalazłam specjaliste ginekologa miasteczko dalej odemnie który tez robi usg ale 4D i w dodatku w graniach 100 zł takze nie ma co czekac tylko isc :)

A to nie dostałas od swojego lekarza skierowania na to usg 3D ?
U mnie to jest możliwość właśnie żeby z NFZ zrobić to usg ale to właśnie przed 30 tc.
Ja pierwsze usg miałam robione w 8 tc :), to jeszcze tylko fasolkę malutką było widać :D.
A co dokładniej miałaś w pierwszej ciąży jeśli można wiedzieć?

w pierwszej ciązy chodziłam prywatnie do lekarza takze na skierowanie nie było co liczyc.... aa co do problemów to miałam otóz takie.... byłam ponad 3 miesiącu ciązy i nie było widac płodu przez usg i załozono mi ze mam ciąze pozamaciczną skierowano mnie do szpitala i tam zrobiono usg dopochwowo i była tam moja kruszynka :) tlyko ten palant do którego chodziłam jej nie widział bo miał stare usg. Potem hipotrafia ciązy musiałam lezec w szpitalu na kroplówkach. Tak twierdził mój ginekolog ze jest hipotrafia płodu ale jak chodziłam do Ginekologa na 3d to on ciągle powtarzal ze ta hipotrafia nie jest wcale duza i nie ma się czym przejmowac i tak tez było Oliwia się urodziła zdrowa duza bez hipotrofi :) a i jeszcze na koncu ciązy miałam wysokie cisnienie i znowu pobyt w szpitalu :/ takze powiem Ci ze nie miło wspominam czasu ciązy z Olisią moze przez mojego ginekologa a tak go zachwalali bo to ordynator ale wcale nie dobry :/ tzn jak dla mnie

No to ja tak samo.. Niby specjalista dobry , ale starsznie humorzsty i stary dziad. Ile ja sobie przez niego nerwow popsulam to szok. Najbardziej mnie zdenerwował jak raz do niego poszłam , miałam idealna morfologię, zbadał mnie tylko, wszytsko było oki a on daje skierowanie na badania z powodu"problemu z obrazie morfologii płodu" . Zero wyjaśnień , zero czegokolwiek.
Ty też sporo tych problemów miałaś,ale dobrze że teraz masz taka saloną małą dziewczynkę:).
Dziwie się skąd te dzieciaczki biorą tyle energii :).

a zebys wiedziała nie dosc ze szalona to kochaniutka :) Powiem Ci ze ja juz się przekonałam ze nie warto płacic ginekolowi i chodzic prywatnie :/ tez zalezy jeszcze jakiemu.... Bo ten mój nie dosc ze za wizyte brał 120 zł to wcale nie był dobry a on jest ordynatorem u nas w szpiatlu :/

Też mi się tak wydawało. I myślałam że nawet gdybym miała kasę to wolałabym chodzić do lekazra prywatnie , a gdybym miala jakieś problemyz tym lekarzem to wtedy ewentualnie na konsultację tylko prywatnie czy coś.
Ale jako licealistka to za wiele tych swoich własnych dochodów nie mam , z jedej strony to i lepiej bo nawet mnie nie kusiło żeby chodzić prywatnie do lekarza.

A w związku z tym że chodziłaś prywatnie do lekarza to nie miałas problemu z późniejszym przyjęciem do szpitala ?
U mnie to jak np jestem pod opieką jakiegoś innego lekarza to do szpitala w którym chcę rodzić może być problem żeby mnie przyjeli na poród;/

reklama
rozumie. ale uwierz ze jak nie ma potrzeby pojsc prywatnie to nie ma co się pchac.... ja szłam prywatnie w pierwszej ciązy ze względu na lata :) i na nalegania mojej tesciowej bo ona strasnzie była do niego przekonana. ciekawe kiedy Aida nam pokaze Oskarka :)

Do góry