Cześć! Czy w 3-4 dniu po zapłodnieniu beta hcg z krwi może dać wynik <2,3? W tym samym laboratorium mój wynik przy braku ciąży zawsze wynosił <0,2. Podejrzewam u siebie ciążę urojona. Zbyt bardzo chciałabym być w ciąży ehhh proszę o wsparcie....
reklama
Sun flower35
Fanka BB :)
Ale wynik<2,3 nie świadczy o ciąży. To czułość aparatu. Zawsze miałaś 0.2 a teraz 2,3 bo pewnie zmienili metodę. Masz o tym informacje na wyniku, że nastąpiła zmiana zakresów referencyjnych.
Poza tym beta nie wytwarza się po zapłodnieniu, a po implantacji. No i jeżeli nie wystąpi plamienie w tym czasie to nie wiadomo kiedy zagnieżdżenie było....
Poza tym beta nie wytwarza się po zapłodnieniu, a po implantacji. No i jeżeli nie wystąpi plamienie w tym czasie to nie wiadomo kiedy zagnieżdżenie było....
aspekt
Zmienili aparat (albo wysłali do innej placówki), nawet to jest napisane na wyniku. Jak masz teraz we krwi stężenie hcg 0,006, to wynik nie będzie opisany jako "<0.2" tylko "<2,3". Teraz nie jesteś w ciąży, natomiast jeśli "3-4 dni po zapłodnieniu" oznacza 4 dni po współżyciu, to dużo za wcześnie, żeby oceniać poziom HCG.[/QUOTE][/QUOTE]Cześć! Czy w 3-4 dniu po zapłodnieniu beta hcg z krwi może dać wynik
MyszkaMiki30
Cześć! Czy w 3-4 dniu po zapłodnieniu beta hcg z krwi może dać wynik QUOTE]Na dzień dzisiejszy w ciąży nie jesteś. Niemożliwe jest mieć objawy 3-4 dni po zapłodnieniu bo do zagnieżdżenia dochodzi od 6dpo do 12 dpo plus 48h na wytworzenie hormonu bhcg.
nasturcjja
W Luxmedzie tez maja taki aparat. Jak jest niżej niż 2,3 to nie liczy tylko pisze „<2,3” i tyle. Także wynik bety negatywny
Okay, dziękuję bardzo. Sprawa już wyjaśniona. PozdrawiamW Luxmedzie tez maja taki aparat. Jak jest niżej niż 2,3 to nie liczy tylko pisze „<2,3” i tyle. Także wynik bety negatywny
Hej dziewczyny
Jestem nowa i jeszcze nie bardzo wiem jak tu się poruszać , jeśli zły wątek to proszę przekierujcie .
Mam chyba (ze strachu) ciążę urojoną . Potrzebuję od was porady , cykle od 23 dni do 29 max .
- miesiączka 17.09.
- sex 3.10
-brak okresu w terminie 12-15.X.
-Bhcg z krwi 18, 20 i 25.X. ujemne <0,150
-26.X Wizyta u gin , Luteina i na dwoje babka wróżyła.
Nagle 28.X bhcg z krwi 2470mlu/ml...szok.
30.X. zaczęło się krwawienie lub okres , trwało 4 dni , bóle z podbrzusza i krzyża, ot tak jakby okres .
Kolejna Bhcg z krwi 31.X. wynik <0,10 ... zgłupiałam.
2.XI. ponowna wizyta u gin - czysto.
10.XI.to samo .
15.XI. znów bhcg ujemne
26.XI okres słabszy 4 dni
I tu się zaczął hardcore - mdłości, bóle podbrzusza , pojawiła się po 2 krople wydzielina z sutka , piersi mrowią itd
1.XII beta ujemna
15.XII beta ujemna
Teraz mam wrażenie że czuję " jakieś" muśnięcia w podbrzuszu .
Długi post , wybaczcie i nie śmiejcie się proszę.To dla mnie zamienia się w horror emocjonalny .Jak znów pójdę do gin i powiem o tych ujemnych bhcg i moich urojeniach ...to chyba czeka mnie oddział .
Co robić... proszę doradzcie
Jestem nowa i jeszcze nie bardzo wiem jak tu się poruszać , jeśli zły wątek to proszę przekierujcie .
Mam chyba (ze strachu) ciążę urojoną . Potrzebuję od was porady , cykle od 23 dni do 29 max .
- miesiączka 17.09.
- sex 3.10
30.X. zaczęło się krwawienie lub okres , trwało 4 dni , bóle z podbrzusza i krzyża, ot tak jakby okres .
10.XI.to samo .
15.XI. znów bhcg ujemne
I tu się zaczął hardcore - mdłości, bóle podbrzusza , pojawiła się po 2 krople wydzielina z sutka , piersi mrowią itd
1.XII beta ujemna
15.XII beta ujemna
Długi post , wybaczcie i nie śmiejcie się proszę.To dla mnie zamienia się w horror emocjonalny .Jak znów pójdę do gin i powiem o tych ujemnych bhcg i moich urojeniach ...to chyba czeka mnie oddział .
Owca91
Moderator
Hej dziewczyny
- miesiączka 17.09.
- sex 3.10
10.XI.to samo .
15.XI. znów bhcg ujemne
1.XII beta ujemna
15.XII beta ujemna
Czy badałam prolaktynę i progesteron? Ja przy prolaktyny podwyższonej mam mdłości, zawroty głowy i ogólnie samopoczucie okropne.
Jeśli beta jest ujemną to ja bym na Twoim miejscu zrobiła badania kontrolne z krwi czy nic Ci się nie rozregulowało
reklama
Dziękuję Ci za szybką odpowiedź.Czy badałam prolaktynę i progesteron? Ja przy prolaktyny podwyższonej mam mdłości, zawroty głowy i ogólnie samopoczucie okropne.
Jeśli beta jest ujemną to ja bym na Twoim miejscu zrobiła badania kontrolne z krwi czy nic Ci się nie rozregulowało
Nie , nie robiłam bo do tej pory nic się nie działo.Zaczeło się od 26.XI , słabszy okres , non stop bóle podbrzusza, mrowienie, ucieplenie i w końcu wyciek z sutka , bóle głowy, rozbicie, brak apetytu a jak zjem to odrazu uczucie sytości , raz zaparcia a raz rozwolnienia i te dziwne " trzepotanie" w podbrzuszu.
Nigdy bym nie pomyślała że taka schiza mnie dopadnie .Bo przecież wiem że jak Bhcg z krwi ujemna to ciąży nie ma ....tylko te objawy .I przekopywanie miliona stron w necie .
Dodam jeszcze że wszystkie testy z moczu , nawet przy tej 1razowej becie 2470 były ujemne.
A teraz 18.XII też był okres , bezbolesny 3 dyniowy i słabszy.
Zrobię i prolaktynę i progesteron .