reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża.. pomocy

Cześć. Od razu wam powiem że ostania miesiączka była 18 lutego , a następna miała być 15 marca ale jej nie było , więc w tyg zrobiłam testy i druga kreseczka wyszła lekko widoczna tylko tydzień później dostałam lekkiego plamienia.
24.marca byłam u ginekologa i zlecił mi betę HCG i 25 marca wyniosła Beta HCG 76.50 mIU/ml i za 3 dni ponawiam betę i wynosi 147 mIU/ml i prolaktyna 157 .
I wspomnę że cały czas mam delikatne palmienie. Więc poszłam do gin. 1-04. Zrobiła mi badanie USG i mówi że nic nie widać. Oki bo to może za szybko . mówiłam że mam to palmienie już ponad tydz czasu . I dalej kazała mi wykonać betę. Dzisiaj 02-04 byłam i cziekay na wyniki . Pomocy czy ktoś też tak miał

reklama
Cześć. Od razu wam powiem że ostania miesiączka była 18 lutego , a następna miała być 15 marca ale jej nie było , więc w tyg zrobiłam testy i druga kreseczka wyszła lekko widoczna tylko tydzień później dostałam lekkiego plamienia.
24.marca byłam u ginekologa i zlecił mi betę HCG i 25 marca wyniosła Beta HCG 76.50 mIU/ml i za 3 dni ponawiam betę i wynosi 147 mIU/ml i prolaktyna 157 .
I wspomnę że cały czas mam delikatne palmienie. Więc poszłam do gin. 1-04. Zrobiła mi badanie USG i mówi że nic nie widać. Oki bo to może za szybko . mówiłam że mam to palmienie już ponad tydz czasu . I dalej kazała mi wykonać betę. Dzisiaj 02-04 byłam i cziekay na wyniki . Pomocy czy ktoś też tak miał
1. Beta 76.5 9 dni po terminie miesiączki to bardzo mało, możliwe, że owulacja się sporo przesunęła. Ale troszkę to niepokojące.
2. Przyrost po 3 dniach jest zbyt niski. Niedużo, ale jednak poniżej normy. Czy oba badania były wykonywane o tej samej godzinie? W odstępie 72 godzin?
3. Plamienia ma bardzo dużo kobiet we wczesnej ciąży, ale przyczyny mogą być od błahych po poważne...
4. Warto by było zrobić progesteron.
5. Warto też za kilka dni wybrać się ponownie na usg. Przy becie ok 1000 powinien być już widoczny pęcherzyk w macicy. 2 tygodnie po terminie miesiączki to już czas na serduszko.
6. Jeżeli rozboli Cię do tego brzuch to podjedź koniecznie na izbę przyjęć.

Tak o tej samej godzinie 3 dni później była wykonywana beta.
I dzisiaj zrobiłam betę i progresteron i czekamy do 16 na wyniki.

Trochę niepokojący jest ten przyrost poniżej normy pomiędzy 25 a 28 marca.
Betę najlepiej wykonywać co 48 godzin - wówczas łatwiej wyłapać, że coś się dzieje.

Na USG raczej była mała szansa by coś zobaczyć. Musisz poczekać na dzisiejsze wyniki. Jak będzie przyrost, to powtórz badanie po 48h, a jak do tego wynik będzie powyżej 1000 - to leć na USG.

Tylko ginekolog powiedział że jak by był duży skok bety to od razu wrzuci mnie do szpitala na tydz i wtedy bd patrzeć co mi jest;o.

reklama
Do góry