reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karola, jak podpisaliscie umowe na takich warunkach to d... Umowa jest dla Was niemokrzystna jak cholera, mysle ze zmiana mieszkania jest dobrym wyjsciem.
Duncus, ja tez zielona - kupilam pake testow i kombinuje. Generalnie polega to na tym, ze jak na pasku wyjda 2 paski, to trzeba uzyc mezczyzny 24-48h po tescie. Instrukcja obslugi twierdzi ze powinnam testowac ok. 10 dnia przy mojej dlugosci cyklu, wiec poprzednio testowalam 8,9 i 10 dzien, a teraz w 8 mialam delikatny drugi pasek, w 9 juz nic i dzis juz nic, wiec totalnie nie kumam o co poszlo i jak ta moja owulacja ma wygladac - jutro jeszcze sprawdze temat. Same testy sa idento jak paskowe testy ciazowe i technika testowania jest identyczna, tylko one reaguja na co innego w moczu. Zeby bylo smiesznie, poprzednim razem zastosowalam sie do instrukcji, z uzyciem Rajmunda wlacznie i... @ przylazla, wiec uzycie testu i mezczyzny jeszcze nie gwarantuje powodzenia.;-)
Lenka, ta pustka jest okropna - uczucie jakby cos z nas wyrwano, cos zostalo nam odebrane... Maz... Nie dziw sie mu - on widzi to inaczej, rozumuje inaczej i pewnie jakby mogl to by uciekl od tematu jak najdalej...

My dzis wloczylismy sie caly dzien niemal... Pogoda jak marzenie. Obejrzelismy dom wystawiony na sprzedaz i napalilam sie na niego jak szczerbaty na suchary - chce go miec. Miesci sie w naszych mozliwosciach kredytowych. Potem zrobilam zakupy, wrocilam do domu przewinac i nakarmic Karola i polezlismy dalej w swiat. Odwiedzilismy znajomych i... kolega moj serdeczny nakarmil moje dziecko jogurtem. Takim z dzemikiem wisniowym. Bo maly tak patrzyl... Lodami tez go podkarmil i "zobacz jak smakowalo". :eek: No, przeciez duzy chlopak jest, to czemu nie mozna podawac takich rzeczy... Mamuniu... Jak tu wytlumaczyc, ze duzy, ale mlody i to ze wciagal jak odkurzacz, nie znaczy ze moze to jesc - Karol jest z tych co zezra wszystko. Poki co efektow dokarmiania na szczescie nie widze.

reklama
Karola właścicielka Waszego mieszkania chyba się z kretem na rozum zamieniła! Kurczę odrobinę szacunku i kultury... Niby to jest jej mieszkanie ale nie może sobie przychodzić do niego kiedy tylko jej się chce i łazić po kątach... Masakra współczuję...

Izw Dawno Cię u nas nie było ale na szczęście się odezwałaś!! Cudownie że z maleństwem wszystko w porządku niech rośnie zdrowo ;-)

Majra widzę że Ty też masz nieźle powalonego księdza. Całe szczęście że nasza wiara nie opiera się na wierzeniu w księży bo na pewno bym się z tego interesu wypisała... Super że wyniki prawidłowe ;-)

Duncus także trzymam za Ciebie kciuki za dwie kreseczki a jeśli tym razem niestety nie zaskoczyło to szybkiego okresu i owocnych starań na nowy cykl!! A jeśli mówisz o pladze ciążowej to chyba rok największej płodności- dookoła tyle bab w ciąży i moje koleżanki i w rodzinie normalnie masakra...

Anii jeśli ból się będzie nasilał to pędz do gina!! Musi być wszystko dobrze no kurde nie ma po prostu innego wyjścia!!!

Lenka kochana trzymaj się!!! Łzy kapią na klawiaturę, piękny list i jakże prawdziwy!! Kochana nam możesz się wypłakać zawsze, kiedy nie rozumie Cię swiat albo po prostu chcesz pogadać- my jak nikt inny zrozumiemy Cię bo wiemy jaki ból masz teraz w sercu.

Enya stosunkowo owocnych starań życzę :-) Niech odpoczynek z mężem zaowocuje nowym maleńkim życiem!! A co do pole dance- rewelacja!!!

Karola odpoczywaj jak najwięcej pamiętaj że jesteście w tej chwili najwazniejsi!!!

Kłaczek i obyś efektów dokarmiania nie zobaczyła!!!

Nigdy Cię nie zapomnę Skarbeńku na zawsze pozostaniesz w moim sercu!!

Enya- Twój post był chyba skierowany do mnie :tak: to ja byłam w takim szpitalu nie Kwiatuszek , no chyba ,że ja czegoś nie doczytałam , w każdym razie bardzo się cieszę ,że w taki sposób to postrzegasz jako chorobę i to dość ciężką , moja ciocia ma schizofrenie paranoidalną i wiedziałam już przed chorobą czym to pachnie ,a potem ja zachorowałam na zespół paranoidalny i trafiłam tam w takim dokładnie stanie jak piszesz byłam nieprzyjemna i czasami nawet agresywna wobec najbliższych ,poza tym przyjaciele ,ba nawet babcia ,która była u mnie gdy już mnie pobierało nie zauważyli nic niepokojącego no poza jedną z koleżanek bardzo mi bliską.
Kobietko masz rację - post miał być do Ciebie:-) Kwiatuszku przepraszam za pomyłkę, o ja zakręcona:zawstydzona/y: Widzisz różnica polega na tym że mój dziadek nie chciał się dobrowolnie leczyć i w szpitalu wylądował już pod koniec życia kiedy strasznie mu się pogorszyło.Jest to straszna choroba i tak naprawdę każdy może zachorować...

Karola slonce trzymaj sie, a wlasciwie nie- wypusc wszystko co zalega:-D:-D Baba od mieszkania stuknieta, albo jej powiesz, ze tak nie mozna komus na glowe wpadac, albo musisz sie wyprowadzic:-(Czemu zastanawia cie zachowanie asaiczek???:confused:

Witajcie,
Lenka przytulam mocno.

A ja po rozmowie z R. wszystko wyjaśnione ,zobaczymy ,czy w przyszłym miesiącu dotrzyma słowa:-)

Karola znam ten bol z zaparciami w ciazy... mnie pomoglo bardzo jedzenie minimum jednego jablka (w polaczeniu z piciem soku jablkowego) i jedzenie mniejszych ilosci za to czesciej... i zaparcia przestaly sie pojawiac. Wlascicielki mieszkania szczerze wspolczuje, ale skoro to mieszkanie ma kiepska instalacje elektryczna moze warto by bylo rozejrzec sie za czyms innym?? W sumie jeszcze teraz przeprowadzka i wszystko co jej towarzyszy jest latwiejsza niz pozniej z malenstwem, a wadliwa instalacja elektryczna jest niebezpieczna... ja nie moglabym spac spokojnie wiedzac, ze cos mi tam iskrzy... a przy dziecku to juz w ogole.

Ostatnia edycja:
Czesc Lale

Jakos wena mnie opuscila, nie moge zebrac mysli...ale czytam Was oczywiscie regularnie;-)

Karola trzymaj sie Kochana, zycze Ci takiego przeczyszczenia ze hej:-p:-Ddobrze ze z Mala wszystko dobrze:tak:jesli chodzi o mieszkanie to rzeczywiscie kiepska sprawa a baba to jakas niepowazna albo z nia pogadasz i dotrze do niej ze robi zle albo rzeczywiscie szukajcie czegos nowego:tak:bo to co ona wyprawia to przeginka:szok:

Sandy dobrze ze sie dogadaliscie:tak:zycze zeby dotrzymal slowa &&&&&&&&&&&

To poprostu nie do uwierzenia ze ksieza tak potrafia:szok::szok::szok:niby inteligentni, wyksztalceni a wioche robia ze szoooook:no:Laski mam nadzieje ze mi wybaczycie ze nie odpisze kazdej jestem rozmemlana jakas:zawstydzona/y:

Czy ktos wie co z asaiczek????czemu tak zniknela????

Ostatnia edycja:
witajcie.co do mieszkania to rozgladamy sie za innym,ale trudne to jest,bo ogloszen nie ma prawie wcale...dajemy sobie czas do lipca i jesli nic nie znajdziemy to narazie zostajemy,a instalacj trzeba bedzie wymienic.poprostu postawimy warunek wynajmujacej,ze niebezpieczne jest takie mieszkanie i to z malym dzieckiem i koniec.co do szpitala to walsnie byl obchod i do wtorku poleze,bo zawsze trzymaja min.4 dni,a pozatym wczoraj przy badaniu wyszlo,ze brzuch mi sie stawia wiec dostalam frexyparyne czy cos takiego nie wiem poprawcie mnie.generalnie z mala jest wszystko dobrze.mialam usg zaraz wczoraj wazy 850gram,polozenie miednicowe narazie,ladna,długa i sie wierci:-D dostałam jakis syrop do wypicia zeby mi jelita przeczysciło i narazie bez efektow,ale bolaly mnie w nocy wiec moze mnie ruszy.najpredzej wyjde we wtorek.przyjechalam z jedna rzecza wykryli druga:no:

reklama
Karola bedzie dobrze

ja juz sama nie wiem co jest gorsze czy to ze nie ma dzieciatka czy to ze jestem z tym sama, nikt nie rozumie nikt
dzisiaj rano sie poryczłam a moj mąz a dlaczego połaczesz?Dlaczego no do cholery dlaczego no dziecko moje w brzuchu zmarlo to chyba wystarczajacy powód a on ze juz i tak sie nic nie da zrobic wiec mam nie płakac, a co mam sobie oczy zakleic tez bym nie chciała płakać chciałabym spędzić beztroską niedzielę ale jak no jak to zrobić
jeszcze wczoraj wieczorem bylismy na izbie przyjęc bo młodszy rozwalił sobie głowe a ze było pózno ta zasnał jak lekarz zobaczył ze spi i ciezko go było dobudzic to szubko szybko do gabinetu takiego stracha mi narobił, wszystko jest ok 4 specjalne plastry sciągające tylko w nocy co godz musiałam wstawac i kontrolowac czy nie wymiotuje ale jest dobrze jeszcze loda wciagnał po przyjeździe do domu
ale to wszystko sie odbija w tej mojej durnej głowie
poźniej mnie lekarz przepraszał nawet ze mnie tak wystraszył
na razie nie mam sił padam nie wiem co dalej chciałabym isc chociaz popracowac ale nie moge do kiedy musze się oszczedzac bo nie wiem najlepiej poszłabym od razu przynajmniej bym sie zmeczyla i nie myslala

Do góry