reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No właśnie to już się nie spina, bo według USG z zeszłego czwartku wychodziło 6+1 - pęcherzyk 13mm, pusty.
A ja według moich obliczeń powinnam być 5+1, no max. 5+5 - ale ten max jest bardzo naciągany. Nie mogłaby być więcej bo po prostu wiatropylna nie jestem. Także wychodzi jakby ciąża była starsza o tydzień no co też raczej nie wróży dobrze :( Teraz mam USG w czwartek i myślę, że już będzie wiadomo w którą stronę to idzie
czyli jeszcze jest nadzieja ♥️ trzymam mocno kciuki

reklama
czyli jeszcze jest nadzieja ♥️ trzymam mocno kciuki
O nie... tak mi przykro... może jeszcze nie wszystko przesadzone. Co dokładnie powiedział Ci lekarz?

Lekarz powiedział, że wszystko jest okej na tym etapie, dał skierowania na badania i zaprosił n USG za 10 dni.
To ja dopiero w domu doczytałam, że totalnie nie jest okej - ale nic nie mogę zrobić. Objawy mam, plamień itp. niepokojących objawów nie mam. Muszę czekać do 25mm pęcherzyka bo wtedy dopiero przyjmie mnie szpital, wcześniej to po prostu nie ma sensu

Lekarz powiedział, że wszystko jest okej na tym etapie, dał skierowania na badania i zaprosił n USG za 10 dni.
To ja dopiero w domu doczytałam, że totalnie nie jest okej - ale nic nie mogę zrobić. Objawy mam, plamień itp. niepokojących objawów nie mam. Muszę czekać do 25mm pęcherzyka bo wtedy dopiero przyjmie mnie szpital, wcześniej to po prostu nie ma sensu
Hmmm czy ja tu wyczuwam uprawianie czarnowidztwa...? Trzymaj się tego co powiedział lekarz, nie czytaj, nie szukaj tylko czekaj na kolejną wizytę, na której potwierdzi żywą ciążę we właściwym miejscu!

Dziewczyny czy u którejś z Was w 6.0 tygodniu ciąży z USG nie było serduszka a na kolejnej wizycie się pojawiło?

Dziewczyny czy u którejś z Was w 6.0 tygodniu ciąży z USG nie było serduszka a na kolejnej wizycie się pojawiło?
u mnie zawsze akcja serca była ale ja do gina szlam przeważnie w 8 tyg. W ostatniej ciąży poszłam pod koniec 6 tyg. Bodajze bo musiałam heparynę brać.
Ale z tego co pamiętam jak na forum gdzies czytałam to może być tak, że ciąża jest młodsza a o błąd tu nie trudno.
A ile ma pęcherzyk? I czy było echo zarodka ?

u mnie zawsze akcja serca była ale ja do gina szlam przeważnie w 8 tyg. W ostatniej ciąży poszłam pod koniec 6 tyg. Bodajze bo musiałam heparynę brać.
Ale z tego co pamiętam jak na forum gdzies czytałam to może być tak, że ciąża jest młodsza a o błąd tu nie trudno.
A ile ma pęcherzyk? I czy było echo zarodka ?
Nie mówiła czy jest echo, był zarodek crl 0,33 cm.
Powiedziała, żeby dać czas tej ciąży. Jak dla mnie to już trochę słabo że nie ma akcji serca, wydawało mi się że przy becie ponad 10 000 powinno być...

Nie mówiła czy jest echo, był zarodek crl 0,33 cm.
Powiedziała, żeby dać czas tej ciąży. Jak dla mnie to już trochę słabo że nie ma akcji serca, wydawało mi się że przy becie ponad 10 000 powinno być...
posłuchaj się lekarza i nie czytaj broń Boże bzdur w internecie. Choć teraz jak mi się przypomina to mój gin powiedział że pod koniec 6 tyg. Żeby przyjść to będzie już serduszko.
Ja wiem, że to jest mega ciężkie i teraz to ci się bardzo dłuży ale bądź dobrej myśli

posłuchaj się lekarza i nie czytaj broń Boże bzdur w internecie. Choć teraz jak mi się przypomina to mój gin powiedział że pod koniec 6 tyg. Żeby przyjść to będzie już serduszko.
Ja wiem, że to jest mega ciężkie i teraz to ci się bardzo dłuży ale bądź dobrej myśli
Dzięki, masz rację jeśli chodzi o neta. Muszę przestać czytać... objawy ciążowe mam, czuję się coraz gorzej. Na moment badania było wszystko w normie. Mam poprostu ten lęk bo ostatnio właśnie było tak samo. Poszłam w 6 tygodniu i nie było akcji serca a przy kolejnym usg wyszło że ciąża obumarła

reklama
Dzięki, masz rację jeśli chodzi o neta. Muszę przestać czytać... objawy ciążowe mam, czuję się coraz gorzej. Na moment badania było wszystko w normie. Mam poprostu ten lęk bo ostatnio właśnie było tak samo. Poszłam w 6 tygodniu i nie było akcji serca a przy kolejnym usg wyszło że ciąża obumarła
a kiedy teraz masz wizytę?

Do góry