reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Od testu

Dziękuje :* mam jeszcze 0,4 chyba 2 strzykawki, a teraz przyjmuje 0,6. A na jakiej podstawie rodzinny mi da zaświadczenie? I jeśli już mi je da, to po prostu gin będzie mi je za darmo wypisywać?

Gin wystawia zaświadczenie do lekarza rodzinnego i wtedy masz refundację od rodzinnego. Mi tak gin wystawił bo u niego wszystkie recepty bez refundacji

@roki_1991 no właśnie też o tym słyszałam. Nawet w rodzinie msmy sytuację gdzie tylko dziecko ma kwarantannę. Niby czeka na odzew z sanepidu. Zobaczymy 😉

Jesli chodzi o leki na NFZ to nie wszystkie apteki mają takie same ceny. Zależy jak zgłoszą do NFZ - u. Refundacja jest taka sama tylko może różnic się dopłata bo ceny ustala apteka i tak kontraktuje.

reklama
@Takaja123 Moja córka od piątku ma kwarantannę. I tylko ona. Dwóch nauczycieli w szkole ma pozytywny test, a ona z jednym miała kontakt w piątek. I tylko ona jest na kwarantannie. Reszty domowników kwarantanna nie dotyczy.

@Takaja123 Moja córka od piątku ma kwarantannę. I tylko ona. Dwóch nauczycieli w szkole ma pozytywny test, a ona z jednym miała kontakt w piątek. I tylko ona jest na kwarantannie. Reszty domowników kwarantanna nie dotyczy.
A mieli teraz wprowadzać ze wszyscy automatycznie idą na kwarantannę [emoji848]
Albo ja coś zle na konferencji usłyszałam..
Bo to tak bez sensu trochę bo wy macie kontakt z córką i możecie też się zarazić i roznosić dalej...

A mieli teraz wprowadzać ze wszyscy automatycznie idą na kwarantannę [emoji848]
Albo ja coś zle na konferencji usłyszałam..
Bo to tak bez sensu trochę bo wy macie kontakt z córką i możecie też się zarazić i roznosić dalej...
Także to słyszałam. Że teraz wszyscy domownicy z automatu mają mieć kwarantannę

Dziewczyny! O czym świadczy rosnące ft4? Pierwszy raz mam tak wysokie. Tsh 4 tyg temu, czyli na początku ciąży miałam prawie 2,2 i nagle tak spadło - dawki letroxu gin mi nie zmieniał. Reszta wyników chyba Ok? Dziś 8+3

4FA5681B-4660-441F-936F-23882896D189.jpeg

A jak u Ciebie? Który to już tc i kiedy wizyta??

A u ciebie który tc? :)

Ja bym zwariował tyle. Moja gin kazała chodzic co 3 tyg A ja i tak wytrzymałam tylko 2 [emoji14]

Jeśli jego dziecko miało kontakt, to nawet on jako ojciec nie idzie teraz na kwarantanne tylko normalnie idzie do pracy. Dopiero jak jego dziecko dostanie wynik dodatni to domownicy idą

Odwrotnie. Gin ma dac zaświadczenie że.musisz brać heparyne i wtedy może się uda żeby rodzinny wypisal darmowa recepte
Hej hej wizyta w środę u dr P ciekawe jak to będzie ... A tydzień 7 będzie się jutro zaczynał...Nie wiem co mnie czeka... Ehh... A u ciebie tam nic się w brzuszku nie ma???
@moha ja też mam na zniżkę znaczy się za darmo clexan 0.6

Ostatnia edycja:
Na gov.pl wyraźnie jest napisane, że tylko osoba z bezpośredniego kontaktu jest kierowana na kwarantannę. To właśnie się zmieniło, bo do tej pory kierowali wszystkich.
A wogóle to właśnie dostałam info, że jednak córka już nie jest na kwaranntanie (miała być do 9-tego), bo kolejne testy u nauczycielek były negatywne ;p

Cytat:
W przypadku kwarantanny jednego z domowników, w jaki sposób pozostali domownicy powinni poinformować o tym swojego pracodawcę?
Jeśli nie miałeś bezpośredniego kontaktu z osobą zakażoną koronawirusem nie zostaniesz skierowany na kwarantannę. Zgodnie z obowiązującym prawem osoby współzamieszkujące z osobą na kwarantannie nie podlegają już kwarantannie, np.:
- członkowie rodziny zamieszkujące z osobą, która została kwarantannowana ze względu na styczność w pracy z osobą zakażoną/chorą;
- rodzice zamieszkujący z dzieckiem poddanym kwarantannie, ze względu na wystąpienie wirusa w szkole.

reklama
Do góry