reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Nie bo nam powiedziano , ze to nie ma sensu - u mnie byla nagla akcja, trafilam do szpitala z pecherzem w pochwie w srode dziecko caly czas zylo w piatek ostatnie usg i nadal zylo. Umarli w trakcie porodu z piatku/sobote.Ja dostałam taka kartkę że mam trombofilie. I ona Cię upoważnia do refundacji zastrzykow, może też poproś o taka wtedy każdy lekarz ci wypisze na zniżkę. Poza tym będziesz mogła homocysteine zbadać na NFZ raz na pół roku. Zawsze warto mieć papier. A robiliście badanie genetyczne dzieciątka które straciliście?
Ginekolog wypisala mi recepte na neoparin i chyba jest z Refundacja (zdjecie w zalaczniku)
To w poradni genetycznej dostane taka kartke ktora uprawni mnie do badania tej homocysteiny?
Załączniki
Oczekujaca123
:* kiedy masz wizyte ? Moze jedz na IP powiedz ze fatalnie sie czujesz.. powinni cie zbadacTeraz siedze w domu i sie martwie,ze to juz koniec mojego szczescia. Boli mnie podbrzusze i teraz juz nie wiem czy macica sie rozciaga czy moje malenstwo umiera.... Boze,masakra.... Czemu tak sie dzieje?
Jutro mam wizyte o 12.40. A u ginekologa bylam w sobotę:* kiedy masz wizyte ? Moze jedz na IP powiedz ze fatalnie sie czujesz.. powinni cie zbadac
Lu_cy
Przepraszam że odwrócone. Mam coś takiego i ginekolog powiedział że to mnie uprawnia do refundacji. Może powie ci coś na temat twojej mutacji szerzej, chociaż ja usłyszałam że teraz jest moda na mutacje i moja mamusia homocysteiny sobie nie badała i dzieci rodziła. Napewno przypomnij sobie czy w twojej rodzinie lub męża były przypadki chorób genetycznych, wczesnych zgonów itp.Nie bo nam powiedziano , ze to nie ma sensu - u mnie byla nagla akcja, trafilam do szpitala z pecherzem w pochwie w srode dziecko caly czas zylo w piatek ostatnie usg i nadal zylo. Umarli w trakcie porodu z piatku/sobote.
Ginekolog wypisala mi recepte na neoparin i chyba jest z Refundacja (zdjecie w zalaczniku)
To w poradni genetycznej dostane taka kartke ktora uprawni mnie do badania tej homocysteiny? Zobacz załącznik 889916
Załączniki
Oczekujaca123
@annna1986 Ja to bym pojechala na Ip. Ja jezdzilam jak cos mnie niepokoilo. Zawsze mozesz powiedziec, ze bardzo Cie boli.... jak jestes bardziej cierpliwa niz ja to poczekaj do jutra. Ja wolalabym zrobic z siebie "idiotke" jadąc z pierdola niz stresem narazac swoje dzieckoJutro mam wizyte o 12.40. A u ginekologa bylam w sobotę
@Lu_cy dzieki ! Zapytam czy da mi takie zaswiadczenie. Genetyka mialas z nfz?
Lu_cy
@Oczekujaca123 tak na nfz :-)
Oczekujaca123
No to jutro sprobuje cokolwiek uzyskac@Oczekujaca123 tak na nfz :-)
Oczekujaca123
Lu-cy a skad jestes w sensie gdzie bylas u genetyka? Bo wiem, ze pare osob jest z moich okolic ale nie wiem czy akurat Ty ;p@Oczekujaca123 tak na nfz :-)
reklama
Lu_cy
Ja jestem z okolic Katowic. U genetyka byłam w Rudzie Śląskiej w genomieLu-cy a skad jestes w sensie gdzie bylas u genetyka? Bo wiem, ze pare osob jest z moich okolic ale nie wiem czy akurat Ty ;p