reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No, zdecydowanie tutejsze wioski nie przypominaja polskich. W moich okolicach jest co odwiedzic - jest Hull i Spurn Head, i niedaleko do Yorku i Lincoln... I Alkborough blizutko, a zupelnie pod reka Twiggmor Woods, ale to teraz kiedy kwitna rododendrony. To sie wybieraj i wpadajcie do Scunthorpe.:tak:

Dobrze wiedzieć. Mam plan, żebyśmy w weekendy jeździli po UK i zwiedzali. Tylko najpierw muszę poczytać gdzie, co i jak. :-)

Emy udanej wizyty! Czekamy na sprawozdanie.

AS gratulacje! To był Twój ostatni egzamin?

Ja kardamon czasami dodaję do herbaty i kawy. Wrzucam 2 ziarenka do czajnika i gotuję wodę. Rzeczywiście super smak :-). Tylko nie do każdej herbaty pasuje.

reklama
AS gratulacje!!
przede mną też masa egzaminów;/ zbliża się sesja egzaminacyjna na mojej uczelni i ten przeklety migowy;/ a ja nie mam głowy, mysli i chęci do nauki!!!!
u nas tak dziś gorąco;/ teraz jest 26 stopni jakaś masakra;/;/
przyszłam wlaśnie z cmentarza.... i tak mi smutnoooo:-:)-:)-:)-(

Witam Was Dziewczynki
Jeszcze nie doczytałam, ale jak młoda pójdzie spać to nadrobię :)

Niestety zrobiłam test i oczywiście wyszła jedna wielka gruba kreska, ale przecież mogłam się tego spodziewać, zrobiłam za wcześnie.
Ja już tak mam, niecierpliwe stworzenie ze mnie. Nawet nie poczekałam do porannego moczu.
Mam już drugi i zastanawiam się nad jutrzejszym testowaniem ?:) kurde ja to nienormalna jestem.
Dziś mija mi 27 dzień cyklu, owulke miałam chyba 15 dznia cyklu. Jak myślicie jest szansa że wyjdzie już prawidłowy wynik ? Obiecuje, że tym razem posłucham ;-)

pozdrawiam

czesc dziewczyny..
Widzę, że jest pewne zainteresowanie moją dietką.. A więc..

4 posiłki dziennie to podstawa .. odstęp między nimi to min, 3 godz. max 6 godz. i ja jem tak :
8.00 sniadanie -2 koromki chleba żytniego ( to 60g) ( nie może być ziarnisty tylko ciemny zytni np. podklasztorny, albo razowy, graham) 30 g wędliny ( tylko i wyłącznie z drobiu, poledwica lub szynka) i warzywa ile kto chce.. herbata ( bez cukru). Zakaz używania masła, majonezu , śmietany , ale można smarować chleb musztardą lub ketchupem, chrzanem.

12.00- II sniadanie.. może być tak jak na pierwsze, albo 1 jajko zamiast wędliny, albo chudy twaróg (30g).

15.30 - obiad.. codziennie zapycham się warzywami na patelnię z 100 g piersi z kurczaka w dowolnych ziołach . kurczak w kostkę smażony tylko na 2 łyzeczkach oliwy z oliwek ( tyle oliwy można na dzień), do tego można 150 g ziemniaków lub 35g (wazonych na sucho) ryzu, makaronu lub kaszy. Oczywiście pierś można zastąpić taką samą ilością ryby lub dwoma jajkami. Warzywa do woli...

między 19.00 a 20.00 kolacja.. To nie prawda , że ostatni posiłek trzeba zjeśc do 18.00. Ja kolację jem pare min przed 20.00.. Na kolacje to samo co na sniadanie..tzn w tych samych proporcjach, ale oczywiście do wyboru , może byc inna wedlina, twaróg czy jajko ( jeśli nie jedlismy go wczesniej).

Na dzień dodatkowo można sobie podjeść 200 g owoców ( za wyjątkiem bananów i winogron). Ograniczenie wynika z zawartości cukru, a my przecież cukru nie uzywamy. dodatkowo można jeszcze mleko 0,5 do 1,5 %tłuszcu do 300ml ( uwzględnić nalezy mleko uzyte do kawy) ..to mleko można zamienić na 300g kefiru, jogurtu o kaloryczności do 60kcal / 100g.

Posiłki można zamieniać kolejnością, ale żadnego nie można ominąć. Kawa, herbata (nawet te owocowe) i woda gazowana lub nie.. można pić ile się chce.. Jeśli zdarzy się komuś zjesc cos nie dozwolonego nie można mimo to opuścic któregoś z posiłków. regularność mimo wszytsko.

Zakaz pasztetów i innych kiełbas,.. Tylko wędlina drobiowa,polędwica,szynka cieleca lub wołowa, chudy twaróg, ryby ( nie w sosach, ani makrela)

Obiady : chudy drób, chude mieso czerwone (cielecina, wolowina)

Dziewczyny... to działa... Więc do dzieła.. Jak coś to pytajcie.. Aaaaa... sportu póki co nie uprawiam..

As gratulacje zdania...

Patka ja bym poczekała z tym testowaniem.. po co się niepotrzebnie nakręcać.. Będzie co ma być...Oby dobrze było :)

Ostatnia edycja:
As, ujme to tak: A NIE MOWILAM??:-D I gratulacje oczywiscie.:tak:
Shehzadi, troche polnocy mam poogladane i jest co zwiedzac. W naszym rejonie moge Wam kilka miejsc polecic. Dla mnie totalnym odlotem bylo Whitby i Flamborough Head, Marina w Hull (ale i muzeum jest niekiepskie) i Spurn Head, ale ja mam zboka w temacie morza. Co do Whitby to nawet morskiego zboka nie trzeba bo tam jest bajecznie pieknie i klimat starego miasteczka portowego doslownie atakuje czlowieka na kazdym rogu. York... Jak polski Krakow - zycia braknie zeby go dokladnie pozwiedzac, ale jak poswiecic solidnie caly dzien to mozna to i owo zobaczyc nim nogi do d... powlaza. Tam z kolei jest mozliwosc poszwendania sie klimatycznym sredniowieczem co tez jest interesujace. Lincoln to jak dla mnie przede wszystkim katedra - majtki przez glowe na srodku skrzyzowania doslownie - dzielo rak ludzi ktorych nikt juz dzis nie pamieta, cudowne rzezby, ornamenty, snycerka... Ogrom zachwycajacy szczegolami. No, jest tego sporo.
Patka, ja bym poczekala jeszcze kilka dni. W terminie @ wyszlo mi zludzenie bladej kreski, na nastepny dzien tez nic efektownego. Po terminie juz bylo elegancko.

shehzadi, Lady dzięki za dobre słowo:) już mi trochę przeszło, moj K mówi, że nie mam się czym przejmować, damy sobie radę, a pracę później sobie znajdę, na razie dzidziol najważniejszy, później będę się martwić...
emy daj koniecznie znać co tam w brzuszku słychać:) brzucholek już Ci ładny się pokazuje:)
aniunia dietka zapisana na później, bo teraz niestety nie schudne choć bym chciała...
As gratulacje kochana, pięknie Ci poszło:)

a ja w ramach odreagowania dziś spotkałam się z przyjaciółą i tak sobie łaziłyśmy dziś, bo tak pięknie było, że szkoda w domu było siedzieć..a ona ma taką fajną córcię, tylko rozrabiaka mała jest (1,5roku ma), że energii zabiera całe mnóstwo...jak mój dzidziol będzie takowy, to nie wiem co to będzie, hehe...ale zmęczenie dziś takie przyjemne jest...

Jestem Baby ,
Zjola , a juz tam , zapomniałam ! Zaczełam pocieszać Igusie i mi umknęłaś . Czekam na godzine Zero - 29.05 .Prosze Cie , postaraj sie ...bo licze teraz na Ciebie :)
aniunia , spróbuje ... chociaz moim najgorszym grzechem , nawet nie wiem czy się przyznawać - jest jedzenie późno , a jak nie zjem to budzę się w nocy i jem , o 1 czy 2 w nocy oprózniam lodówe. muszę sie zawziąć i przestać żreć bo bedę niedługo okrągłą kulką.
poroniona , też mam oponkę jak ta lala!
jujka , no kochana , wiesz że teraz najlepszym pracownikiem jest CYBORG , nie choruje , zostaje po godzinach , nie rodzi dzieci - jeszcze najlepiej żeby sie o wypłatę nie upominal ! Porąbane czasy.
As , BA! nie mogło być inaczej :)
patka , poczekaj jeszcze z testem. Co ma wisieć , nie utonie.
Emy , czekamy na wieści , co u gina ? córkę obstawiam - chociaż pewnie jeszcze nie będzie widać.

A u mnie tak , jedną pipkę odwiozłam do mojej mamy (umówiły sie na wspólne spanko) , druga pojechała do mamy Exa . T na 2 zmianie , ja sączę beer , i siedze na BB :) Uwielbiam TO.

patka82 ja najpierw robilam bete ktora wyszla w 21dc (przy cyklu 28) w 23dc znowu ja zrobilam a w 25dc sikacza i wyszly sliczne dwie krechy nawet moj gin byl w szoku jak mu pokazalam moje bety i test nie wiem od czego to zalezy bo przy pierwszej ciazy robilam 5 dni po spodziewanej @ i wyszlo takie widmo na sikaczu a tu 3 dni przed spodziewana @ i wyszly wyrazne:tak:
Emy jak tam wizyta pisz no kochana jak tam
igusiad cieszy mnie to ze jednak z nami zostajesz

reklama
Hej babeczki!

Nestety nie jest za rózowo. Szyjki ledwie co mi zostało. Jutro o 9.30 mam zabieg, mają mi szwy zakładać. Boję się strasznie, że to na pełnej narkozie, ale wyjscia nie mamy. Mam ciągle brac progesteron x3 i dostałam lek YUTOPAR/ rytodrine na podtrzymanie, jego w Polsce nie ma, w Stanach i Kanadzie jest dobrze znany:
Ritodrine hydrochloride is a beta2 adreno-receptor stimulant which acts on beta2 receptors found in uterine muscle. It decreases uterine contractility and therefore acts as a uterine relaxant. It is used in the management of premature labour.

Mąż się zasmucił i poprosił, zebyśmy pojechali do innego lekarza po drugą opinię, pojechalismy do szpitala, tam dyżur miał jakis profesor z Kairu, całkiem miły i rzeczowy. zdrobił mi znowu usg, dzidz ok, rosnie zdrowo, pomierzył mu też nos głowę ręce nogi i wszystko co się da. mało się rusza, przynajmniej w porównaniu z blizniakami, moze to dziewczynki są mniej ruchliwe?? A moze to taki mały leniuszek. Potwierdził, że trzeba jak najszybciej założyć szwy.
Obaj wysmiali wynalazek pt. pessar, że to niby jakis radziecki wynalazek i dużo mniej skuteczny.

Martwię się, jak dla mnie najłatwiejszy okres ciąży mam za sobą. Dla wielu pierwszy trymestr jest krytyczny, dla mnie wcale. teraz tylko żeby donosić najdłużej jak sie da

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry