reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

:-D:-DV jolka zastanawiałam sie co znaczy "teskniłam za seksami"..już chyba widzę..
Dziewczyny po jakim czasie lekarze pozwalali Wam sie starac o dzieciaczki? ja jeszcze nie widziałam sie ze swoim ginem, jest na urlopie..dlatego pytam.
Tez sie zastanawialam dlaczego?? czytalam o poronieniach, słyszałam, miałam w pobliżu..ale zawsze wydawało mi sie, ze mnie to nie dotyczy..nie jest tak...zastanawialam sie czy to moze dlatego ze sprztałam chate? potem bolał mnie brzuch..czy dlatego ze bylsimy w Grecji jak byłam w 2-3 tygodniu? Lekarz powiedział, ze przy tak wczesnej stracie nie ma winnych..tzn jest genetyka..kobieta nie jest winna..poprostu coś się zle połączyło i płód się nie rozwijal. My mamy juz jedno dziecko, takze powiedział, ze nie ma sensu robic badan czy u nas wszystko gra..bo gra..to był przypadek..i ze podobno 30% ciąż sie tak kończy..o tym sie nie mówi, bo wczesnie itd..u mnie tez bardzo mało osób wiedziało o ciąży, dlatego też nikt nie wie ze jej nie ma. Martwie sie tylko ile bedziemy sie starac o dzidzie..bo to jakos tak jest, ze jak sie chce to sie czekaa..jak sie nie mysli i nie do konca chce, to wtedy pyk i juz...
..ja chce takie pyk...

reklama
Ewcia no na szczęście mknie i kazdy tydzień mijający to kolejny kroczek do celu.choć panika coś nie znika.
Maruszka zamieniam Twoje 100lat na 100dni:) i to maksymalnie,taki termin ostateczny;)
a jak sobie wyobrażałaś wieloryba? ja juz kochana mam 9kilo na plusie,a przed samą ciążą zgromadziłam 5zbędnych nie wiem po co:) upajałam smutki,a szczupła i tak nie byłam.zdjecie z twarzą chyba na wieściach wklejałam ,ale to dość dawno.
quenie pisz ile potrzebujesz:) jak będę mogła pomóc to pomogę,a jak nie to przynajmniej wysłucham
As [/B]ja bywam raz w roku w częstochowie ,znam pare meijsc,ale to zależy jakie ceny cię interesują
V Jolka jak będę kupować ciuszki wezmę Twój sklepik pod uwagę:)
Groszek,Aniawos witam ,zostańcie tu z nami.przykro mi,że spotykamy się w takich okolicznościach.
Anawios ja też podobnie myślałam bo ciąża była zaskoczeniem i wydawało mi się,że jeszcze nie pora. a jak zdążyłąm sobie to poukłądać i pokochać brzuszek i moje maluszki po paru miesiącach mi je zabrano.ale trzeba iść do przodu

Kaira a Ty jakiś dopalacz do suwaczka dołożyłaś?mknie to mało powiedziane!!!
Ilonka mam nadzieję,że lekarze znajdą przyczynę i więcej to Cię nie spotka

Cześć kochane....

V jolka- - mnie tez bardzo brakowalo seksów.....zostań tu z nami troszkę....dlaczego tak często znikasz....?

Kaśka - co u Ciebie....odezwij sie do nas?

Dziewczyny...a ja się znowu wraz ze zbliżającym się terminem @....nakręcam....

jejku jakie ja mam mieszane uczucia, jak wariatka jakaś....raz tak bardzo chcę fasolkę, że aż to boli, i oglądam na necie fotki maleńkich fasolek, obliczam sobie, który to może być tydzień, dzień a nawet godzina....
a za chwilę.....myślę sobie, że może jeszcze troszkę, że jeszcze chcemy chwile pobyć sami i żeby się nie spieszyła do nas...

no a teraz jestem akurat na etapie, że mam nadzieje, że ta wstrętna @ nie przyjdzie i, że za tydzień zrobię testa, który mi pokaże dwie różowe kreseczki....
dziś do pracy zajrzała koleżanka, która jest w 7 msc.....jej jak fajnie jej ten brzusio podskakiwał....mała szalała....a ja nie mogłam przestac sie na nią gapić....

zobaczymy co ten los dla mnie w tym miesiącu szykuje....

a moje kochane, mam pytanie..... która jest ze mną na etapie starania i niedługiego testowania, bo sie troszkę pogubiłam....a wiem, że było nas kilka, które ciężko pracują...i wiem, że paru sie udało....i na mnie nie czekały....a kto testuje ze mną w tym miesiącu, co?
jej ja chyba jedyna stara staraczka zostałam....prawie wszystkie dziewczyny, któtr były ze mną od początku już albo urodziły, albo są w ciąży....no i zobaczycie, że ja też....a co!

buziaki

no

karolcia czy ja dobrze widzę że dzisiaj 4 rocznica ślubu ?!?
Bo jeżeli tak to WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO!!! I tego upragnionego maleńkiego szczęścia!

Kasienko nastepny wynik bety będzie 10000 i wszystko jasne nie poddawaj się Powodzenia kochana.
Olusiu będę spokojniejsza jak zobcze na tym suwaczku 37 tydzień a tak poważnie cieszę się bo dla mnie każdy dzień to rekord, A jak tam Julek kopie mocno??I nie jesteś wielorybem!!!!!
Ilonko- u mnie do dziś niewiadomo jaka była przyczyna podejrzewają że może zesp anty-fosfolipidowy ale tak naprawdę nigdy do końca nie wyszedł. Tarczyca wyrównana, Jak narazie się kuję Clexane i maleństwo ma się dobrze.
As-szerokiej drogi .
V-Jolka świetne te ubranka tez coś zakupię:)
GROSZEK, ANIAWOS-witam was dziewczyny przytulam, pamiętajcie nie jesteście z tym same zawsze znajdziecie tu pomoc, i cuda sie zdarzają.POWODZENIA
A ja znów gotuje obiad , staram sie myśleć pozytywnie.
Przesyłam Wam fluidki ciążowe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aniawos, trochę jestem w podobnej sytuacji. Też szukałam winy u siebie. Aż wczoraj nie wytrzymałam i zadzwoniłam do swojego lekarza podpytać, bo jak on mi coś powie, to ja w to wierzę. Ja dla odmiany próbowałam trochę schudnąć i myślałam, że to od tego poroniłam, no i myślałam, że od noszenia dziecka. Lekarz mi powiedział, że gdyby można było w ten sposób pozbyć się dziecka, to nie byłoby niechcianych ciąż. Poroniłam w 7 tc i też mam już dziecko, tylko trochę młodsze od Twojego. Z czasem jest coraz łatwiej. Już zaczynam cieszyć się znowu macierzyństwem, podrzucam mojego Michałka i wierzę, że będzie dobrze. Zobaczysz z czasem wspomnienia będą się zacierać, a przyszłość będzie coraz bardziej optymistyczna. Też nie byłam zdecydowana, czy to odpowiedni moment, chciałam bardzo mieć dziecko, ale bałam się ciąży i że przez nią nie będę mogła wrócić do pracy, a potem jak były dwie kreseczki i podwyższona beta, to już bardzo chciałam, żeby dzidzia została w brzuszku. Także czekam na odpowiedni moment, żeby spróbować znowu, ale tym razem chcę się do tego lepiej przygotować, z głową, odpocząć, zregenerować. Ten czas niektórym jest potrzebny. Także głowa do góry, każdy okres życia ma swoje korzystne strony. A potem, mam nadzieję, spełnią się nasze marzenia.
Lili, gratuluję. Zmęczenie będzie ustępować, a córcia z każdym dniem będzie przynosić jeszcze więcej radości.
Trzymam kciuki za nas wszystkie, żeby dzieciaczki dobrze się rozwijały i ciąże donosiły pięknie, i za dwie kreseczki na testach, i żeby czas oczekiwania do staranek mijał szybko i miło.

reklama
calogera no własnie, ale ile czekac? najlepiej to przestać o tym myslec i czekac co sie bedzie działo..ale to cięzko..chciałabym już być znowu w ciąży..a jednoczesnie nie chce powtórki..
karolcia81 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy..my też w tym roku mieliśmy 4-ta, ale w czerwcu..i zycze zeby piątka już była w trójkę:-)

Siedze w pracy, ale juz chce do domku..pojedziemy chyba dzisiaj na spcerek nad morze, ładna pogoda..mała pobiega po piasku:tak:
i niedługo urlop, juz sie nie mogę doczekać..jeszcze 1,5 tygodnia..i jedziemy do Kudowy zdrój, a potem na kilka dni do Pragi. jeszcze nigdy nie bylismy w tamtych rejonach.
Mam jeszcze pytanko, gdzie wkleić linki od suwaczków?? jakoś nie mogę się połapać.

Ostatnia edycja:
Do góry