reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziewczyny pociesze was, mi sie włosy tez zaczeły przetłuszczac,ale coraz mniej ich wypada na szczescie. Pryszcze wyskakuja raz po raz w dziwnych miejscach i niedobrze mi caly czas,ale nie wymiotuję. Zauwazylam,ze nie moge jesc pieczonych dan,bo od razu mi niedobrze jak cholerka. :sorry:

reklama
witam dziewczynki!!
KArolcia, modlę się o cud w Sosnowcu, a później to już kuźwa do prasy z tą historią!!!a pryszcze...ja nie to chyba drugą młodość przechodziłam w ciąży-chociaż w zasadzie to trądziku nie miałam.ehh i tak na prawdę dopiero teraz cera wraca do normy...
Anetha, życzę wysokiej bety!
i w ogóle wszystkim Wam życzę udanego dzionka bez względu na aurę!!!

a u mnie wciąż @brak:( wkurza mnie, że nie mogę dogadać się ze swoim organizmem-zawsze się rozumieliśmy.emocje sięgają zenitu
i wiecie, mnie też kłuje, jak ktoś z otoczenia mówi, że w ciązy jest.to chyba nie jest jednak zazdrość, tylko taki ból serca matki, że przecież też nie dawno byłam i się cieszyłam.a jak wózki widzę, to też boli:(i marzec już tak blisko...i niestety nie doczekaliśmy...

dziewczyny pociesze was, mi sie włosy tez zaczeły przetłuszczac,ale coraz mniej ich wypada na szczescie. Pryszcze wyskakuja raz po raz w dziwnych miejscach i niedobrze mi caly czas,ale nie wymiotuję. Zauwazylam,ze nie moge jesc pieczonych dan,bo od razu mi niedobrze jak cholerka. :sorry:
hi hi, no Ewelka, ja też byłam nieźle zaskoczona, jak czytałam, że w ciąży piękna skóra!!!lśniące gęste włosy!!!!bla bla bla.a u mnie wszystko na odwrót :)włosy może i lśniące, bo jak rano umyłam , to następnego dnia...., i bałam się że łysa zostanę..nie było lekko w każdym razie:)

witam dziewczynki!!
i wiecie, mnie też kłuje, jak ktoś z otoczenia mówi, że w ciązy jest.to chyba nie jest jednak zazdrość, tylko taki ból serca matki, że przecież też nie dawno byłam i się cieszyłam.a jak wózki widzę, to też boli:(i marzec już tak blisko...i niestety nie doczekaliśmy...
ja miałam urodzić w tym miesiącu, termin miałam na 31 grudnia i po 6 miesiącach od zabiegu mój umysł gdy widzę wózki odwraca mi głowę w drugą stronę, a na widok kobiet wmawia, ze to otyłość i jakoś tak lżej mi na duszy, pomimo tego, że w sumie to dziwne podejście ja czuję się spokojniejsza.
Mocno wierzę, ze za niedługo i my wszystkie będziemy cieszyły się z pięknie rozwijających bobasów, musimy

Gosiu Lew i widzisz dotrwam z toba do styczniowych starań :)

Wiem że to może nieodpowiednie miejsce ale jest prośba od naszego admina... każda pomoc się liczy...

"Witajcie, na naszym forum udziela sie mama 3- miesięcznej dziewczynki. Kilka dni temu jej mąż zosatł zamordowany. Zostawił ją ze strasznymi długami (około 400 tys. zł) i dziewczyna korzysta z pomocy mamy

tutaj cytat z maila przesłanego przez jedna z dziewczyn z forum: Zbiórka na pewno będzie dużą pomocą, na chwilę obecną mam wszystko co trzeba Juliance do 6 mies. i część ciuszków na 6-9 mies. Na pewno będę potrzebowała pampersy, kosmetyki, "

tu przyklejam post jeden z forumowiczek

"Witam. ja rowniez w imieniu Agnieszki bardzo prosze o pomoc dla jej coreczki. dziewczyny zostaly na lasce losu, nie maja pieniedzy na zycie i na podstawowe rzeczy dla niemowlaka. Wszystkie pieniadze zabiera komornik. Zblizaja sie swieta i ciezko myslec ze one nie dosc ze w zalobie to jeszcze w dlugach. Wiem ze tych dlugow nie da sie splacic ot tak sobie to ogromna kwota ale gdyby mozna choc zapewnic malej warunki do zycia. Potrzebuja zwyklych rzeczy ciuszkow, pampersow, kosmetykow, Julianka w tym wieku ze juz niedlugo moze jesc obiadki. Po prostu co kto moglby podarowac. Gdyby ktos mial zbedne krzeselko do karmienia i spacerowke tez bardzo by sie przydala gdyz wozek musi oddac swojej siostrze.
Tak bardzo mi ich zal malutka zostala bez ojca. Jesli ktos moze im pomoc choc troszke bede bardzo wdzieczna, wlasciwie caly sierpien 09 bo to nasza przyjaciolka."

ale każda pomoc się liczy... może ktoś z Wasego otoczenia ma jakieś zbędne rzeczy...

Kochane ja tez tą ciążę przechodzę ciężko jestem blada jak ściana i mam tak czerwone oczy i tak mnie bolą że to nieporozumienie. Odrosty tez mam ale będę szła teraz robić bo do końca pierwszego trymestru nie wolno więc karolcia teraz lepiej nie farbuj.

Cześć dziewczyny dziś mam wizyte u dentystki:tak:, mam nadzieje,że pujdzie gładko bez niespodzianek bo już tylko dwa ząbki do wyleczenia i w grudniu będą skończone jak dobrze pujdzie:tak:
Anetka bardzo dobry pomysł , ja popytam w sowim otoczeniu czy nikt nie ma nic na zbyciu.
To bardzo przykra i smutna historia , czasem świat jest bardzo niesprawiedliwy:-(
Karolcia trzymam kciuki z całej siły, żeby okazało sie to wielką pomyłką i jeśli tak to ja bym temu lekarzowi ,który cie nastraszył dziką awanture zrobiła.
Kasia podobno tak jest ,że jeak dziewczynka to mamie urode zabiera, może trzeba częśćiej myć włosy moje sie przetłuszczają po 3 dniach od umycia i musze je często myć no, a wypryski mam zawsze przed owu i ratuje sie makeupem , włosy też mogą wychodzić więcej w ciąży, była u mnie moja bratowa wczoraj nocowała i jak umyła włosy to tak jej wychodziły, że było widać normalnie skóre ,ona urodziła dwoje dzieci.I powiem wam ,że też po poronieniu siedziałyśmy sobie i gadałyśmy jak sie bała wizyty u lekarza , miała przez całe 3 miesiące wymioty co ją brzuch zabolał to popadała w panike trzęsła się cała, płakała, wymiotowała.Teraz ma 2,5 rocznego i 9 miesięcznego synka:-):tak:
Dziewczynki ,a może szamponetkami sie poratujcie na te odrosty
Agatko co u ciebie jak te wyniki ?????napisz co i jak.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam was
nie bedzie mnie pare dni bo jade do mamy, maluja cale pietro i juz z brudu wylez nie umia wiec jade im pomoc sprzatac bo w sobote maja kolende...

karolcia81 tak na marginesie a czytalas kiedykolwiek o szkodliwosci solarium? ze uaktywnia raka skory? dziala bardziej szkodliwie niz slonce? oj kochana poczytaj troche o tym

trzymam kciuki za wszyskie fasolki, wierze ze sa silne a lekarze ktorzy nie wierza powinni miec zakaz wykonywania zawodu...

kobietka mycie wlosow co 3 dni to nie jest czesto haha ja myje co dwa a w weekend jak jade na uczelnie to codziennie, bo mi sie bardzo przetluszczaja, ostatnio je pofarbowalam na moj naturalny kolor i troche mniej sie tluszcza ale mysle nad zrobieniem takiej trwalej wysuszajacej czyli takiej leciutkiej ze nic nie bedzie widac bo pudla z siebie nie chce zrobic... jeden problem mnie trudno do fryzjera wygnac :-/

co do farbowania to mysle ze szampon koloryzujacy nie zaszkodzi, taki bez amoniaku, wkoncu to nie farba
milego dnia dziewczynki

reklama
Ale jak mamy pomoc, dac pieniadze?

Moze powinna sie zwrocic do jakiejs fundacji o pomoc.

nie... absolutnie nie chodzi tu o pieniądze... wrecz przeciwnie...
rzeczy, ubranka... żywnośc... zbliżają się swieta...

Anetka bardzo dobry pomysł , ja popytam w sowim otoczeniu czy nikt nie ma nic na zbyciu.
To bardzo przykra i smutna historia , czasem świat jest bardzo niesprawiedliwy:-(
.

dziękuje ;*

Do góry