reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Selena- jestem po zabiegu wycięcia kłykcin kończystych- wirus hpv... wirus brodawczaka ludzkiego-
tak na marginesie nikomu nie zycze. choc tego wirusa ma 75% kobiet ....niestety, u mnie akurat obiawił się ten typ, i to chyba jedny który sie objawia, ale ten akurat nie prowadzi do raka, czyli nie jest onkogenny czy jak to sie tam mówi..niektóre typy w wiekszosci przypadków same ustepuja po kilku miesiacach...w kazdym bądź razie mimo wszsytko zamierzam zrobic test na hpv, mojej kolezance półtora roku temu wycieto macice bo miała raka szyjki macicy własnie od tego wirusa, dobrze ze miala juz dziecko...
test oczywiscie NFZ nie refunduje! koszt 180zł
ten Uro Gin tez nie jest refundowany!!! a kosztuje prawie 300zł

reklama
alla nie przejmuj sie głupim gadaniem głupich bab! oby ją zycie nie nauczyło pokory w taki sposób jak nas!! bo najgorszemu wrogowi nie zycze!!
co z głupie taborety na tym swiecie!!!

witam laski Ja juz wrocilam z dzialki nagrilowałam sie za wszystkie czasy a teraz mi blee chyba nie spojrze juz na kiełbase pogoda dopisała

miłego wieczorku dziewczynki

Test HPV? Jejku, a co to takiego? Jak nigdy nnie słyszałam o chorobach to teraz słysze o wielu. Jak więc Ci wykryto tę dolegliwość bez testu? Myslisz,że lepiej zrobić ten test? Nie wiem już co gorsze, zbyt duża wiedza, czy jej brak.

selena sory ze cie wystraszylam
wiesz z jednej strony nie miec wiedzy ale w naszym wypadku to lepiej wiedziec...
ten typ wirusa który ja mam objawia sie kłykcinami(brodawkami)..dlatego wiem bez testu ze go mam, a inne sie nie objawiają prktycznie w ogóle,,,
poczytaj na
www.hpv.pl
na pewno słyszałas o szczepionce na tego wirusa była wielka kampania!!!

torby spakowane i jutro o 4:00 wyruszamy w góry.
przeraża mnie tylko 8 h drogi ale i tak cieszę sie że trochę nabiorę siły przed tymi wszystkimi badaniami które musze zrobić.
nie produkujcie za duzo przez ten tydzień bo nie dam rady przeczytać.
buziaczki dla wszystkich
trzymajcie się cieplutko dzielne kobiety:happy2:

sylus, swiete slowa, ja tez nawet najgorszemu wrogowi nie zycze tego co my przeszlysmy,
alutka no to przyjemnego wypoczynku, nabieraj tam sil i mnostwa pozytywnej energii

Hej dziewczynki
Troche mnie nie było a tu prawie wszystkie nowe witam serdecznie i współczuje wszystkim straty .Stare bywalczynie wiedzą ,ze odzywam sie zadko ale cały czas podczytuje . Dla nowych jestem mama aniołka od 17 marca 2008 (w 11 tyg.ciąży)
Lecz niestety jeszcze sie z tym nie uporałam. Pytania nadal pozostaja bez odpowiedzi .... towarzyszy tylko temu tęsknota za tupotem małych nóżek.
Miłego wieczorku zycze i w miarę możliwości trochę dzis z wami zostanę

Miroslava trzymam kciuki za udane testowanko :) obie dostałysmy zielone swiatełko w tym samym czasie ,:tak: Tyle ze ja nie zaczełam działac :-( Ale wierze ze ci sie uda

reklama
Alutka!!! Nabieraj sił za nas wszystkie, dotleń się, nerwy i stersy zostaw w domu tak jak i wszystkie problemy a tam ODPOCZYWAJ I ODPOCZYWAJ!!! I wróć do Nas z masą pozytywnej energii!!!

Witajcie a ja wróciłam od sióstr męza. Wzieliśmy ich pociechy dzisiaj do Mc`Donalda i na lody by uczcić ich zwycięstwo z końcem roku szkolnego. Potem 2h grania w siatkę i babinmtoma (czy jak to się tam piszę) i tysiąc potów z siebie wylałam więc znów pod prysznic i jestem wykończona ale za to szczęśliwa że dzieciaki (i my Starzy) mieli niezły ubaw!!

Do góry