reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

to zrób jeszcze te ts3 i ts4 czy jakoś tak -bo to ponoć one są ważne (teraz tak czytam) i przy badaniu powiedz że jesteś w ciąży i niech dadzą ci normy. Tak teraz czytam że to się może zmieniać i w każdym trymestrze jest inaczej ponoć...
agatko też wyczytałam więc zrobie i jak będę szła na kolejną wizytę to jej pokaże.
Agatko czy ty też masz takie wrażenie jak by w brzuchu pękała ci bańka mydlana bo ja mam takie uczucie z usg dzidzia jest o tydzień starsza więc niby jestem w 14 i 1 dniu więc chyba możemy już poczuć jakieś bulgotania maleństwa:-):-) bo to chyba to bo jak w brzuchu mi się przekręca to jest inne uczucie.

reklama
dziewczyny spokój i luz na pewno wszystko jest ok nie ma co się martwić
mnie gin mówił ze do 4 norma nie ważne czy z fasolką czy bez
ale endo wspominała że trzeba przynajmniej w moim przypadku gdybym zaszła w ciążę kontrolować ft3 ft4 bo podobno one daja więcej niż tsh
ale nie nakręcam was bo każda z nas jest innym przypadkiem
ale napisałam 'innym przypadkiem" ale chyba ujełam to co chciałąm

dziewczyny spokój i luz na pewno wszystko jest ok nie ma co się martwić
mnie gin mówił ze do 4 norma nie ważne czy z fasolką czy bez
ale endo wspominała że trzeba przynajmniej w moim przypadku gdybym zaszła w ciążę kontrolować ft3 ft4 bo podobno one daja więcej niż tsh
ale nie nakręcam was bo każda z nas jest innym przypadkiem
ale napisałam 'innym przypadkiem" ale chyba ujełam to co chciałąm
tak jest kasieńko ja się troszkę zmartwiłam bo miałam problemy z tarczycą nie duże ale jednak były ale na pewno wszystko jest dobrze:-):-)

Witam!

Agniesia82, gratulacje :-)

Pati, nie gdybaj teraz z tym doszczepianiem. Co ma być to będzie, czasu i tak nie cofniesz, a tylko się niepotrzebnie stresujesz. Na pewno wszystko będzie ok! :-)

Co do hormonów tarczycy to się nie znam, ale mi dwóch lekarzy w związku z ciążą zlecało badanie samego TSH. Nie wiem, czy nie jest tak, że w przypadku osoby która na pierwszy rzut oka ma wszystko z tarczycą ok to jak to badanie wyjdzie złe to wtedy dopiero trzeba kopać głębiej i robić te pozostałe badania.

A teraz wiadomość dla tych, które mnie nagabywały, tudzież chciały zastrzelić:

sikałam po raz kolejny w celach testowych i

jest druga kreska :-)

witam!

Agniesia82, gratulacje :-)

pati, nie gdybaj teraz z tym doszczepianiem. Co ma być to będzie, czasu i tak nie cofniesz, a tylko się niepotrzebnie stresujesz. Na pewno wszystko będzie ok! :-)

co do hormonów tarczycy to się nie znam, ale mi dwóch lekarzy w związku z ciążą zlecało badanie samego tsh. Nie wiem, czy nie jest tak, że w przypadku osoby która na pierwszy rzut oka ma wszystko z tarczycą ok to jak to badanie wyjdzie złe to wtedy dopiero trzeba kopać głębiej i robić te pozostałe badania.

Sikałam po raz kolejny w celach testowych i

just kochana ogromne gratulacje:-):-) na pewno jest fasolka:-):-)

Dziewczyny godzina 5.48 test ciążowy i dwie kreseczki :tak:
Gratulacje!!!
Znalazłam gdzieś na necie......

Stwórca wysłał z misją na ziemię anioła, bo tworzył obraz raju. Zabrakło mu kilku kamyczków ludzkich, żeby obraz miał wystarczająco piękną formę. Wiedział, że stworzył raj dla dobrych kamyczków, i tych, które czas otoczył tak, że idealnie pasowały do plaż, a i ci, których los nie szczędził i choć odrapani, poułamywani, mieli czyste dusze i z czasem lądowali w rajskim obrazie. Na ziemi rozsypywał kamyczki co dziennie. To od nich samych zależało, czy nadejdzie dzień, gdy anioł po nie zejdzie i zabierze je do tworzenia raju. Kamienie często się złościły na Stwórcę, bo przywiązywały się do obecności innych. Nie rozumiały, że tu, czy tam i tak leżą tylko w dłoni Stwórcy.
Wczesnego poranka nad obrazem raju znów rozległo się mruknięcie Pana i Władcy Świata: - Brak mi małych kamyczków, tych najczystszych, tych nieskalanych ziemskim pyłem. Aniele przynieś mi kilka. Spełnił anioł, o co go proszono. Małe kamyczki kolejno lądowały w jego dłoni. Inne kamienie krzyczały z bólu. Nawet złorzeczyły Stwórcy. A On, gdy wziął małe kamyczki do dłoni ucałował je i położył w swoim raju. Wyszeptał do nich: - Nie martwcie się. Ci co krzyczą i pomstują też tu do Was kiedyś dołączą, bo jesteście zrobieni z tego samego kamienia... z ludzkiego, a kocham Was wszystkich tą samą miłością.
aż sie poryczałam, a mialam dzis nie plakać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Witam wszystkie Panie.Mam na imię Anna i 30 latek.jestem mamą ślicznej styczniowej panienki z 2008 r. W maju tego roku straciliśmy nasze drugie dzieciątko.Staram się o tym nie myśleć ale jestem u kresu wytrzymałości,wciąż mi się popłakuje.Chciałabym mieć jeszcze dziecko ale panicznie boję się kolejnej ciąży.Wciąż mam przed oczyma lekarza w szpitalu który mówi mi że "już po wszystkim,jutro zabieg".Pomóżcie proszę bo zaczynam bzikować.
(*)dla maleństwa,

[*]

Kocham cię moja Kruszynko...
Tosiu....
Miałabyś 12 tygodni..
Powoli zbliżałabyś się do tego okresu,
gdzie byłabyś bezpieczna...
Nie udało mi się Ciebie utrzymać..
Przepraszam....
kochanienka, rozumiem cie sama tak mialam, nie łam sie, badz z nami my ci pomozemy, jak najlepiej bedziemy mogły, naprawdę jesteśmy z tobą :tak::tak::tak:
:-):-) jakoś mi smutno ale jak tu jestem z wami to jakoś mi lżej na duszy. A ja chyba wekendu z mężem nie spędzę bo kazali mu przyjechać do pracy i powiedział im że nie bo ja jestem w ciąży i siedzę sama beż niego całe dnie to mu powiedzieli że albo przyjdzie na całą sobotę albo może wogóle nie przychodzić i tym sposobem będę sama jak kołek do niedzieli. Już mnie szlak trafia powoli.
chamstwo nie zna granic :no::no::no::no:
tak nie na temat...
Zobaczcie fotki mojego miasta po podtopieniu.....to tylko namiastka...

ale masakra
dzieki bogu nam to raczej nie grozi

Czarna odpowiedziałabym wcześniej ale w takim natłoku postów nie zauważyłam pytania... otóż ja tych testów nie używałam, jeśli chodzi o temperaturę zaczęłam mierzyć z ciekawości -okazało się że cykl był bezowulacyjny (podobnie wyszło z progesteronu -ponoć jeśli est poniżej 3 to jest cykl bezowulacyjny)... no i z tego bezowulacyjnego cyklu jest już prawie 15tc:-):-):-):-):-)
Polecam Ci za to tą stronkę do mierzenia tempki
Free MemberShip Registration - Fertility Friend OnLine
program analizuje ją i określa kiedy była owu itp

Z dwojga złego wolę termometr i przytulanki co dwa dni:-);-):tak::-D
U mnie poskutkowało czego i tobie życzę:tak:
mam pytanie, czemu co dwa dni ???
nie moze byc codziennie???
to sem ja Weronisia.
śliczniutka kruszynka
hej dziewczynki, ja już wróciłam..i chyba nie za dobrze z ta moją tarczycą!Wniosek z usg STRUMA NODOSA (wole guzkowe)czy jakoś tak...
trzymam kciuki, bedzie dobrze :tak::tak::tak::tak:
Ja to jestem pierwsza bojaczka i panikara.Drugiej takiej nie ma-hihi...Szczerze Ci mowie iz to wcale nie boli...A jak ja to mowie to juz napewno tak jest:-)
tą drugą taka bojaca jestem ja :tak::tak::tak::tak:

sikałam po raz kolejny w celach testowych i

Gratulacje!!!

dziś dzien dobrych wiesci :tak::tak::tak::tak::tak:

Aga0240, to już duże Bobo masz pod serduszkiem :-) dobrze, że się na chłopczyka nie musisz przestawiać ;-)

Korale, zostań tu z nami. Na pewno łatwiej jest spojrzeć na życie w pogodnych barwach jak się tu z dziewczynami pogada, czasem o poważnych sprawach, innym razem o pierdołach. NAjważniejsze, że wszystkie są w stanie zrozumieć co czujesz, bo to przeszły

Kobietka22, to ciesz się, że wrzodów nie ma a nie denerwujesz się o tak :wściekła/y: ;-) bo wiesz od nerwów to się wrzodów można nabawić ;-)

Za to, że nie umiałam zatrzymać jej odejścia...

Że pozwoliłam jej odejść...
Że, jako matka, nie zabroniłam jej odejść....
Viola, tak jak dziewczyny pisały to nie od naszej decyzji zależało jakpotoczyły się losy naszych fasolek. Jakbyśmy mogły je ocalić, to stanęłybyśmy na rzęsach w tym celu...
O kurczę, straszne, że chwila moment i wszystko zniszczone :-(
Chce wiedzieć kiedy mam owolacje! Co lepsze , Testy czy mierzenie temperatury? HELP!
Czarna, testów nie stosowałam. A co do temperatury to jak będziesz się w to bawić to regularnie, czyli codziennie mierzysz. Bo ja niby mierzyłam, ale były jakieś przeryw tu dzień tam dwa, a potem niedawało się tego zinterpretować i wmawiałam sobie, że skoku nie było to pewnie i owulacji też nie, więc nerwy niepotrzebne można sobie zafundować
to sem ja Weronisia.
Słodziak :-)
witam się z Wami dziewczynki.
Od wczoraj od godz.11 przed południem prawie do teraz nie miałam prądu.:szok::szok::szok:
Nadrobić Was nie mam szans,ale postaram się być na bieżąco.
pozdrawiam
I pomyśleć, że to rzut beretem od Warszawy :szok: Widać służby od prądu zostały bardzo zaskoczone skoro tyyyyyyyyyyle czasu potrzebowały, żeby naprawić :eek:

reklama
Witajcie

Światełko dla wszystkich Aniołków. Niech nad Nami czuwają

Aga i Just - GRATULACJE. Just kochana w końcu. Musiało tak być w końcu wszystkie trzymałyśmy kciuki:-)
Pozdrowienia dla WAS wszystkich i wszystkich dzieciaczków w brzuszkach

Do góry