reklama
pati odnośnie szkoły to się nie martw dała byś sobie radę ja jestem na 5 roku teraz a mam ciążę zagrożoną i leże już 3 misiąc w domu więc spokojnie dasz radę:-):-)haniu jak długo juz leżysz? ja sie tego boje bo mam studia i nie chce z nich rezygnowac bo juz raz zrezygnowałam... ciagle sie nad tym zastanawiam czy starac sie od listopada czy jeszcze czekac az cała ta gonitwa minie... bo to nie jest normalne miec zajecia od 8-19 w kazdy weekend, ja przychodze wykończona i padam do wyra i spie w pn tak długo jak tylko moge... nie wiem jak by to wygladalo z ciaza... czy ja za duzo kombinuje??
Pati Witaj fajnie ze nas czytasz:-). My z mezem tez nie uwazalismy i narazie nic.Dopiero teraz uwazamy bo ja z ta noga mam problemy i ide na zabieg wiec jak bym byla w ciazy to juz gorzej by bylo z zabiegiem.Ale jak juz dojde zdrowotnie to staranka pelna para:-)
Sylwia'
Fanka BB :)
Kochane, ważna informacja dla Was!!
Wypuszczenie baloników do nieba z okazji Dnia Dziecka Utraconego..
"(...)Śmierć dziecka, zwłaszcza przed narodzeniem, to nadal temat tabu w naszym kraju. Ludzie starają się zbagatelizować poronienie, pokazać, że są większe nieszczęścia, jakoś udowodnić, że płacz i żałoba są nie na miejscu. Przez to wiele rodziców zamyka się w sobie i samotnie zmaga się z cierpieniem. Wielu stara się zdusić uczucia bólu i gniewu, bo tego oczekuje od nich otoczenie, nie wiedząc, że taka postawa może przynieść więcej szkód niż pożytku.
Poprzez balonikowe spotkania chcemy pokazać rodzicom po stracie, że nie są sami i że mogą szukać pomocy u innych, że żałoba ma sens, że pamięć o zmarłych dzieciach nie musi niszczyć. My już wiemy, że dzieci, które pojawiły się w naszym życiu na krótko, zmieniły nasze spojrzenie na świat, poprzestawiały hierarchię wartości. Te baloniki, to takie małe 'dziękuje' za ich czas tu na ziemi.(...) "
Warszawa
miejsce: Park Skaryszewski
data: 10.10.2009
godz.: 11-13, wypuszczenie baloników ok. godz. 12.
Wypuszczenie baloników do nieba z okazji Dnia Dziecka Utraconego..
"(...)Śmierć dziecka, zwłaszcza przed narodzeniem, to nadal temat tabu w naszym kraju. Ludzie starają się zbagatelizować poronienie, pokazać, że są większe nieszczęścia, jakoś udowodnić, że płacz i żałoba są nie na miejscu. Przez to wiele rodziców zamyka się w sobie i samotnie zmaga się z cierpieniem. Wielu stara się zdusić uczucia bólu i gniewu, bo tego oczekuje od nich otoczenie, nie wiedząc, że taka postawa może przynieść więcej szkód niż pożytku.
Poprzez balonikowe spotkania chcemy pokazać rodzicom po stracie, że nie są sami i że mogą szukać pomocy u innych, że żałoba ma sens, że pamięć o zmarłych dzieciach nie musi niszczyć. My już wiemy, że dzieci, które pojawiły się w naszym życiu na krótko, zmieniły nasze spojrzenie na świat, poprzestawiały hierarchię wartości. Te baloniki, to takie małe 'dziękuje' za ich czas tu na ziemi.(...) "
Warszawa
miejsce: Park Skaryszewski
data: 10.10.2009
godz.: 11-13, wypuszczenie baloników ok. godz. 12.
Ostatnia edycja:
kasiamaj
mama 2007/2010
dobry wieczór
.................................................
.....................................................
........................................................
...........................................................
no -to się rozpisałam......
smutno mi więc nie zasmucam
dobry wieczór
ola81
Mój Aniołek 31.03.2009
Dziewczynki jestem. Pamiętam o Was. Dzieki za pamięć. Byłam u mamy wczoraj wróciłam.
Dziś byłam u lekarza. U mnie z pęcherzyka zrobiłą się prawdopodobnie torbiel krwotoczna lub wogóle nie pekł. To chyba tyle u mnie.
dziewczynki nie nadrobie zaległości. Wszystkie Was pozdrawiam
Dziś byłam u lekarza. U mnie z pęcherzyka zrobiłą się prawdopodobnie torbiel krwotoczna lub wogóle nie pekł. To chyba tyle u mnie.
dziewczynki nie nadrobie zaległości. Wszystkie Was pozdrawiam
Sylwia'
Fanka BB :)
V_jolka- ja też postaram się być
Tak wyglądało to rok temu: Nienarodzone dzieci - Wideo - portal TVN24.pl - 16.10.2008
Tak wyglądało to rok temu: Nienarodzone dzieci - Wideo - portal TVN24.pl - 16.10.2008
reklama
V_jolka- ja też postaram się być
Wspaniały reportaż
Niesamowita inicjatywa...
Wreszcie ktoś o naszym cierpieniu mówi głośno...
Niesamowita inicjatywa...
Wreszcie ktoś o naszym cierpieniu mówi głośno...