reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A skąd oni niby mają wiedzieć kiedy doszło do zapłodnienia?!

nie wiem, niby liczą kiedy mogłaby być owulka....
a potem to chyba na podstawie usg dokładny tydzien podają, na podstawie rozwoju narządów....tak myślę.
czytałam , że do 2 tygodni mogą być różnice w ocenie tygodnia jeśli badają różni lekarze.....

reklama
nie wiem, niby liczą kiedy mogłaby być owulka....
a potem to chyba na podstawie usg dokładny tydzien podają, na podstawie rozwoju narządów....tak myślę.
czytałam , że do 2 tygodni mogą być różnice w ocenie tygodnia jeśli badają różni lekarze.....

No to ja już nic nie wiem...
Ale jak teraz oglądam na necie zdjęcia usg ciąż
w 5 tygodniu, czyli w tym, w którym ja niby miałam robione,
to u mnie to wygląda,
jakby jajeczko było puste...
Ale ani w szpitalu
ani u mojego gin
nikt mi nic takiego nie mówił...
z drugiej strony
każda ciąża to sprawa indywidualna,
ale żeby do tego stopnia...
:eek:

Karola81 Vjolka wszędzie podaje się 1 dzień ostatniej @ jako pierwszy dzień ciąży -czyli teoretycznie w dniu owulki (14dc) jesteśmy już w 2 tygodniu ciąży itp. Nie ma innego obliczenia dla lekarza. Tak się oblicza terminy usg genetycznego i nie może być inaczej. Owulacje są w różnym czasie dlatego też tak jest łatwiej obliczać -a usg wychodzi jak wychodzi, raz dzidzia jest mała -następnym razem już podgania. Mój termin porodu wg OM to 10 kwietnia. Na 1 usg okazało się ze 17 a już na ostatnim które miałam że 13 -wiec jeśli się nie chce skakać z terminu na termin przyjmuje sie poród według ostatniej @ plus/minus 2 tygodnie.

V jolka te zdjęcia na necie są robione pod mega sprzętem -u mnie na usg w 5tc (od ostatniej @) też nic nie było widać w środku -bo sprzęt za słaby -dlatego nie ma się co sugerować -przy tak wczesnej ciąży mierzy sie pęcherzyk.

A teraz z zupełnie innej beczki...
Powiedzcie mi, jeśli wiecie...
Czy, skoro już przestałam krwawić po zabiegu,
to możemy się z mężem spokojnie przytulać?
Czy lepiej poczekać do wizyty?

No to ja już nic nie wiem...

Ale jak teraz oglądam na necie zdjęcia usg ciąż
w 5 tygodniu, czyli w tym, w którym ja niby miałam robione,
to u mnie to wygląda,
jakby jajeczko było puste...
Ale ani w szpitalu
ani u mojego gin
nikt mi nic takiego nie mówił...
z drugiej strony
każda ciąża to sprawa indywidualna,
ale żeby do tego stopnia...
:eek:

nie umiem Ci odpowiedzieć...ja sie przestałam doszukiwać, bo to do niczego nie prowadziło, a tylko się tym męczyłam. Zaakceptowałam, że tak widocznie musiało być i tyle.....

Karola81 Vjolka wszędzie podaje się 1 dzień ostatniej @ jako pierwszy dzień ciąży -czyli teoretycznie w dniu owulki (14dc) jesteśmy już w 2 tygodniu ciąży itp. Nie ma innego obliczenia dla lekarza. Tak się oblicza terminy usg genetycznego i nie może być inaczej. Owulacje są w różnym czasie dlatego też tak jest łatwiej obliczać -a usg wychodzi jak wychodzi, raz dzidzia jest mała -następnym razem już podgania. Mój termin porodu wg OM to 10 kwietnia. Na 1 usg okazało się ze 17 a już na ostatnim które miałam że 13 -wiec jeśli się nie chce skakać z terminu na termin przyjmuje sie poród według ostatniej @ plus/minus 2 tygodnie.

V jolka te zdjęcia na necie są robione pod mega sprzętem -u mnie na usg w 5tc (od ostatniej @) też nic nie było widać w środku -bo sprzęt za słaby -dlatego nie ma się co sugerować -przy tak wczesnej ciąży mierzy sie pęcherzyk.

no tak...tylko widzisz wg. om to ja byłam w 13 tygodniu, a w szpitalu wpisali 9 więc to jednak troszke zamieszane....

A teraz z zupełnie innej beczki...

Powiedzcie mi, jeśli wiecie...
Czy, skoro już przestałam krwawić po zabiegu,
to możemy się z mężem spokojnie przytulać?
Czy lepiej poczekać do wizyty?

powiem Ci jak ja zrobiłam, a Ty sama zadecydujesz : 23 czerwca zabieg, 6 lipca wizyta kontrolna bo potrzebowałam jeszcze l-4, i jak powiedział, że sie ładnie goi...to po tygodniu zaczeliśmy przytulanki. Ale ja plamiłam tylko kilka dni po zabiegu.

U mnie wg OM na wizycie byłam w 7 tyg, a nie w 5, jak orzekł pan doktor!!!!!
A gin w szpitalu obliczyła doskonale...
Bo dziś byłabym w 10 tygodniu i 2 dniu ciąży...
A od zabiegu minęło właśnie 2 tygodnie i 2 dni...

no tak...tylko widzisz wg. om to ja byłam w 13 tygodniu, a w szpitalu wpisali 9 więc to jednak troszke zamieszane....

To według mnie źle zrobili -ja byłam w 11 tc, ciąża obumarła w 10 a opisali jako 11. Ciąża skończyła się wraz z zabiegiem a nie śmiercią dziecka bo tego też nikt nie jest w stanie określić dokładnie. No ale nie ma co roztrząsać po fakcie.
A jeśli chodzi o ciążę to usg genetyczne robi się między 11 a 13 tc wiec to są właśnie te 2 tygodnie o które może być zamieszanie -dlatego nie można sobie liczyć jak się chce -bo wychodziłoby że jedna kobieta robi je w 13 a druga w 15 tc a to nie jest możliwe. No ale to jest moje zdanie i moja wiedza -jak pyta lekarz mówię że 13t3d od ostatniej @ -jeszcze żaden nie przeliczał tego inaczej.

Więc karola81 skoro jesteś już po @ to może już leci Ci 1 tc;-) według tego kalendarza tak jest. Może jakiś pamiętnik:-)
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79949,4039742.html?tydzien=1

Vjolka ja czekałam na koniec krwawienia -wizytę miałam po pierwszej @. Lekarz nie kazał tak długo czekać.

reklama
To według mnie źle zrobili -ja byłam w 11 tc, ciąża obumarła w 10 a opisali jako 11. Ciąża skończyła się wraz z zabiegiem a nie śmiercią dziecka bo tego też nikt nie jest w stanie określić dokładnie. No ale nie ma co roztrząsać po fakcie.
A jeśli chodzi o ciążę to usg genetyczne robi się między 11 a 13 tc wiec to są właśnie te 2 tygodnie o które może być zamieszanie -dlatego nie można sobie liczyć jak się chce -bo wychodziłoby że jedna kobieta robi je w 13 a druga w 15 tc a to nie jest możliwe. No ale to jest moje zdanie i moja wiedza -jak pyta lekarz mówię że 13t3d od ostatniej @ -jeszcze żaden nie przeliczał tego inaczej.

Więc karola81 skoro jesteś już po @ to może już leci Ci 1 tc;-) według tego kalendarza tak jest. Może jakiś pamiętnik:-)
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79949,4039742.html?tydzien=1

tez tak o tym myślę, że może to juz 1-2 dzień.....:-)
i zastanawiam sie nad pisaniem baby pamietnika, ale to chyba zaczne jak zobaczę II , bo po co dawać sobie az taka nadzieje co miesiąc.:tak:

a co do tego kiedy zarodek umiera...to mi własnie powiedzieli podczas usg, że zarodek juz nie zyje od 2-3 tygodni....nie wiem jak to stwierdził, ale może mają jakieś metody...

Do góry