reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chowam się :-) ale zobaczcie jaka jest pucata moja Kinia ;-);-)

Cudna :-)

Motylku! Gratulacje, niech się Wam córcia zdrowo chowa :-)

Agatko, az mi samej jakos tak radosniej od tej Twojej radosci :-)

Kasiu, a moze właśnie Twój organzm i psycha potrzebują takiego postanowienia, ze póki co przez 3 miesiące nie ma co sie starac, bo są plany na maj i czerwiec. A nuz ze spontanicznego przytulania, a nie starania cosik wyjdzie, bo w końcu życie lubi nasze plany zmieniać ;-) A póki co myśl o jakimś absorbującym zadaniu do środy. Dobrze będzie, głowa do góry! :-)

reklama
Cześć,
Nie zaglądałam tutaj jakieś 3 miesiące i sporo się pozmieniało. Od drugiego poronienia minęło już 5 miesięcy i po mału zaczynam myśleć o starankach... chyba do końca nie jestem na to gotowa... no może inaczej... jestem gotowa na udaną i piękną ciążę , ale napewno nie na kolejne poronienie... po drugim jakoś ciężko było się otrząsnąć i chyba tak do końca jeszcze tego nie zrobiłam. Po kolei wykonuję wszystkie badania i jak narazie wychodzą dobrze (hormony, immunologia, bakteriologia - ok). W zeszłym tygodniu mój mąż zrobił badanie nasienia i dzisiaj odebrałam wynik. Trochę mnie to przeraziło, bo jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę, to nie miałam z tym problemu - pierwszy raz za 3 podejściem, a drugi raz za drugim. Proszę, może wiecie coś na ten temat - jak to możliwe, że w diagnozie mamy ASTHENOZOOSPERMIE?
Liczba plemników ruchomych : 50% w tym:
A o szybkim ruchu postępowym - pojedyńcze w polu widzenia (norma >25%)
B- o wolnym ruchu postępowym - 35% (norma >50%)
C- o ruchu w miejscu 15%
Liczba plemników w ml. nasienia 50 000 000 (norma>20 mln) - więc jest ok
Wiem, że powinnam wejść na wątek "badania po poronieniu" ale może umiecie mi pomóc, czy to znaczy że mogę mieć teraz problem z zajściem w ciążę?

karola71 dobrze, że mamy tutaj speca od ogórków, ja zrobiłam, ale coś mi się w wodzie pianka zrobiła i nie wiem czy to normalne :confused: i ile trzeba czekać?

Nie wiem czemu zrobiła się piana,może za ciepło,my lubimy takie dwudniowe małosolne,potem co dzień to są kwaśniejsze:tak:

chyba jakieś złe dni nadchodzą bo mi też się zbiera:zawstydzona/y:
Emocje emocjami ja juz ponad rok temu usłyszałam te przykre słowa a do dziś nie moge się z nimi uporać! Jak nam się uda i zobaczymy w przyszłości (oby jak najblizszej) wreszcie wymarzone dzieciątko to wtedy emocje dopiero będą lepsze :tak:
witaj malinka :-):-) tzryamj się tu z nami i nigdzie nie odchodź:-) słoneczko każda z nas sie boi że sytuacj się powtórzy niestety nie od nas to zależy. Zawsze będziemy czuły strach czy to będzie teraz czy za rok czy za dwa. Nie myśl o tym ciesz się z przytulanek i wszystko będzie dobrze:-):-) buziaczki kochane

Dlaczego tak bolą? Bierzesz jakiś duphaston albo coś?

Wiesz Kinguś mnie zawsze co jakiś czas pobolewały piersi. Czasem mniej czasem bardziej. Ale przeważnie przed @. Dopiero jak zadałaś mi pytanie o duphaston to mnie olśniło. W ostatnim cyklu brałam 2x dziennie od 17 do 27dc. Może to faktycznie efekt uboczny...

Zobaczymy co będzie teraz, bo tym razem mam brać od 17dc do skutku, 1x dziennie aż do zafasolkowania.

Chowam się :-) ale zobaczcie jaka jest pucata moja Kinia ;-);-)

Ale cudo :-)

Cześć,
Nie zaglądałam tutaj jakieś 3 miesiące i sporo się pozmieniało. Od drugiego poronienia minęło już 5 miesięcy i po mału zaczynam myśleć o starankach... chyba do końca nie jestem na to gotowa... no może inaczej... jestem gotowa na udaną i piękną ciążę , ale napewno nie na kolejne poronienie... po drugim jakoś ciężko było się otrząsnąć i chyba tak do końca jeszcze tego nie zrobiłam. Po kolei wykonuję wszystkie badania i jak narazie wychodzą dobrze (hormony, immunologia, bakteriologia - ok). W zeszłym tygodniu mój mąż zrobił badanie nasienia i dzisiaj odebrałam wynik. Trochę mnie to przeraziło, bo jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę, to nie miałam z tym problemu - pierwszy raz za 3 podejściem, a drugi raz za drugim. Proszę, może wiecie coś na ten temat - jak to możliwe, że w diagnozie mamy ASTHENOZOOSPERMIE?
Liczba plemników ruchomych : 50% w tym:
A o szybkim ruchu postępowym - pojedyńcze w polu widzenia (norma >25%)
B- o wolnym ruchu postępowym - 35% (norma >50%)
C- o ruchu w miejscu 15%
Liczba plemników w ml. nasienia 50 000 000 (norma>20 mln) - więc jest ok
Wiem, że powinnam wejść na wątek "badania po poronieniu" ale może umiecie mi pomóc, czy to znaczy że mogę mieć teraz problem z zajściem w ciążę?
bardzo mi przykro ze ciebie to spotkało 2 razy ale wierze że tym razem to bedziesz w ciąży ksiązkowej nic nie bedzie ci dolegać a i szybciutko sie uda 2 kreseczki na tescie zoboczyć a co to tych wyników to nie mam pojęcia ale wim ze jak wam sie tak szyko udało zajśc wciąże to i tym razem nie bęszie problemów :-D:-D

Dziewczynki napiszcie pierwszy dzień cyklu liczy się od dnia dostania@ czy od drugiego dnia bo ja już zgupiałam ja słyszałam że od dnia kiedy przyjdzie@ a ostatnio czytałam że od drugiego dnia. Więc już sama nie wiem.

reklama
Dziewczynki napiszcie pierwszy dzień cyklu liczy się od dnia dostania@ czy od drugiego dnia bo ja już zgupiałam ja słyszałam że od dnia kiedy przyjdzie@ a ostatnio czytałam że od drugiego dnia. Więc już sama nie wiem.
Pierwszy dzień cyklu liczy się od dnia dostania
przynajmniej ja tak liczę i tak słyszałam i czytałam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry