reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam popoludniowo , ja tylko na chwilke gdyz mam gosci
Pogoda sie zepsuła i sie u nas rozpadało .....

Kingus jeszcze tylko 15 tygodni i bedziesz tuliła swoje malenswto ....Pieknie :-)
Jak sie wogole czujesz??
Zapewne ta pogoda daje Ci we znaki??

Gabrysia przykro mi ze staranka odłozone ale chyba lepiej najpierw zadbac o zdrowko by potem sie nie zamartwiac ??
Sprobuj zobaczy w tym jakies plusy...
Pisz do Nas jak tylko tego potrzebowac bedziesz

Agnieszko Aj dzieki za info na temat Selenki ....Buziaczki posyłam
:-)

Selenko GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W koncu bedziesz tuliła swoja córeczke w ramionach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)
Madzia witaj na swiecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Waszej ślicznej maleńkiej córeczce życzymy dużo zdrowia, beztroskiego dzieciństwa, cierpliwości i wyrozumiałości dla rodziców oraz wiele miłości i radosnych dni.

Normalnie same wspaniałe wiesci :-)

She ale masz sliczny suwaczek .... :-) Jestes padnieta wiec zycze Ci duuuzo wypoczynku i wiele chlodu :-)

Nic ja zmykam ....do wieczorka papa

reklama
She ale masz sliczny suwaczek .... :-) Jestes padnieta wiec zycze Ci duuuzo wypoczynku i wiele chlodu :-)

Dziękuję :-)

Musiałam zlikidować suwaczwek Orzeszka, bo zatrzymał się w miejscu i wkurzało mnie to. No a poza tym ten suwaczek mówi o dobrych wieściach :-) A czas obecności mojego Orzeszka w niebie będę odliczała w swoim sercu...

Oj, chłodu by się przydało. W sumie od wtorku do wczoraj wieczór spędziłam 30godz w samochodzie. Masakra... No ale jak mus to mus...

Starania odlożone...
Najpierw muszę mieć zabieg na szyjce macicy (jesienią), później odczekać żeby się zagoiła... A lata lecą...
Podleczysz się i uda się Wam.

A swoją drogą: o to zapomniałam gina zapytać: jak będę miała np 35dc i zrobię test, który będzie negatywny, to mogę odstawić duphaston, czy brać dalej aż do pojawienia się @?
Ja robiłam betę jak miałam kończyć duphaston jak negatywna to odstawiałam i za 3 dni przychodziła @.

Selenko gratuluję. Witaj Madziu:-D:-D:-D:-D

A Wy dziewczyny polecacie małżeństwo
:sorry2:?
Mi jest dobrze;-)

Kingus jeszcze tylko 15 tygodni i bedziesz tuliła swoje malenswto ....Pieknie :-)
Jak sie wogole czujesz??
Zapewne ta pogoda daje Ci we znaki??

Tak jeszcze tylko 15 tygodni a tyle do zrobienia. Wydaje mi się jakbym wczoraj dopiero zrobiła test, czas tak szybko leci;-)
Czuje się dobrze ale wolę zdecydowanie jak jest chłodniej. Teraz w te upały to mam problem z zasypianiem w nocy:baffled:

Gloria nasz organizm potrzebuje czasem czasu na zagojenie sie wszelkich ran Hormony czasem tez daja o sobie znac
A tak na marginesie jak nogi puchna to moze masz klopoty z ciesnieniem ??
Narazie nie ma co planowac, najwazniejsze jest to co lekarz Ci powie za dwa tygodnie a potem zobaczysz...Czasem lepiej jest by los za nas zadecydował , bo chyba jest milo zaskoczyc niz byc zawiedzionym .....
Mam nadzieje ze humorek do Ciebie powróci.... Trzymam za to kciuki!

Sonitko ja POLECAM małzenstwo i pod tym podpisuje sie dwiema rekami i nogami :p
Ale to od Was zalezy, nic na sile Ty i Twoj partner musicie tego chciec, czasem lepiej jest poczekac jeszcze
To jest decyzja na całe Wasze zycie wiec wy ja sami musicie podjac

Aah Motyl jak Ci zazdroszczę skrycie chciałabym aby R tak bardzo nalegał na ślub, ale to chyba rzadko u facetów się zdarza ;-)
Mój to jeszcze powiedział, że nie wie czy będzie nosił obrączkę, bo może mieć uczulenie, tak jak jego tata :-D:-D:szok::rofl2: zabawne bardzo:-p
She ja jestem trochę młodsza, a już czasami się niepokoję... Ale R starszy i nie przeżyje już długo będąc kawalerem :-) uwielbiam jego ciocie, które zawsze jak przychodzimy do nich pytają: ''No kiedy będzie wesele, ja jeszcze chcę sobie potańczyć, a jak będę miała 70lat to zasnę o 20tej :laugh2:'' zawsze szpikują R morałami, radami, o tym jakie małżeństwo jest wspaniałe itd. że ja jestem w niebo wzięta :-)
Jedno mnie tylko zmartwiło, jak powiedziałam, że teraz dużo facetów ma długie zęby na małżeństwo, a R powiedział:
Ja nie mam z tym problemu, tylko szkoda, że nam dzidzia nie wyszła...
Super.
Tak jakby to była moja wina.

Cześć dziewuszki
Selenko i Wróbelku
ogromniaste gratulacje!!!

Jeśli chodzi o małżeństwo, to ja jestem prawie 2 lata po ślubie i przyznam, ze nie mam co narzekać, ślubu nie robiliśmy dla papierka, tylko dlatego że chcieliśmy. Jestem zdania, ze jak ktoś chce brać ślub to super, a jak nie to też spoko. Każdy przecież wie, co dla niego najlepsze.

She nie wiem jak masz zrobić z tym duphastonem, ale chyba bym zrobiła tak jak to napisałaś, po @ w 18dc bym zaczęła brać, ale jak nie jesteś pewna to skontaktuj się z ginem

She ja jestem trochę młodsza, a już czasami się niepokoję... Ale R starszy i nie przeżyje już długo będąc kawalerem :-) uwielbiam jego ciocie, które zawsze jak przychodzimy do nich pytają: ''No kiedy będzie wesele, ja jeszcze chcę sobie potańczyć, a jak będę miała 70lat to zasnę o 20tej :laugh2:'' zawsze szpikują R morałami, radami, o tym jakie małżeństwo jest wspaniałe itd. że ja jestem w niebo wzięta :-)

U mnie w Rodzinie nikt nie nalega, nie pyta. Tylko moja Mama jak dowiedziała się o ciąży to zapytała czy ta ciąża to dla nas zaskok. Jak dowiedziała się, że staramy się od kilku miesięcy to kolejnym pytaniem było, czy my wszystko na odwrót chcemy robić?

Mama M zapytała tylko kiedy ślub skoro były już zaręczyny. M wtedy coś bąknął o kilku latach. Przerażająca wizja.

Ja wiem, że na pewno do tego tematu wrócę szybciej. Już niedługo...

Jedno mnie tylko zmartwiło, jak powiedziałam, że teraz dużo facetów ma długie zęby na małżeństwo, a R powiedział:
Ja nie mam z tym problemu, tylko szkoda, że nam dzidzia nie wyszła...
Super.
Tak jakby to była moja wina.

A mój ostatnio mnie zaskoczył i w trakcie pierwszej rozmowy od dawna na ten temat powiedział mi, że może to była jego wina. Że coś z plemnikiem było nie tak. Nic nie dało tłumaczenie, że to progesteron mam za mały.

She nie wiem jak masz zrobić z tym duphastonem, ale chyba bym zrobiła tak jak to napisałaś, po @ w 18dc bym zaczęła brać, ale jak nie jesteś pewna to skontaktuj się z ginem

Mi się wydaje, że tak będzie najlepiej. Z tego co obserwuję @ jest taka jak zwykle przed poronieniem. Ani bardziej obfita, ani bardziej skąpa. Nic mnie nie boli. Objawy @ miałam już w terminie, gdy miałam ją dostać. Podejrzewam, że stres wywołał te kilka dni opóźnienia. Więc chyba pominę ten cykl duphastonu 2x dziennie od 18 do 28dc, a odrazu będę brała do skutku.

Ola81 coś się ostatnio mijamy :-(

reklama
A mój ostatnio mnie zaskoczył i w trakcie pierwszej rozmowy od dawna na ten temat powiedział mi, że może to była jego wina. Że coś z plemnikiem było nie tak. Nic nie dało tłumaczenie, że to progesteron mam za mały.

od razu jak się tylko dowiedzieliśmy o obumarciu naszej kruszyny :( biedny mój misiek też tak powiedział, obwiniał się za to wszystko :( na szczęście mu to wyperswadowałam

Do góry