reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czy można się starać od razu w tym samym cyklu co ciąża biochemiczna? Jak wyglądały wasze okresy przy biochemie? Wszędzie słyszę ze są bardziej bolesne i obfite a mój był skąpy i właściwie tylko 4 dni.

Czy można się starać od razu w tym samym cyklu co ciąża biochemiczna? Jak wyglądały wasze okresy przy biochemie? Wszędzie słyszę ze są bardziej bolesne i obfite a mój był skąpy i właściwie tylko 4 dni.
Nam lekarz powiedział, ze możemy. U mnie przez pierwsze dni krwawienia był ból dosłownie wszystkiego.

Ja co prawda nie po biochemie ale okresy po poronieniu miałam takie że przez 3 dni leciało bardzoooo dużo. Ból mniejszy niż przed poronieniem.
Co do starań różne są opinie. Jedni mówią żeby czekać inni że można zaraz się starac. Nikt nie zakłada że zajdzie w pierwszym cyklu więc...
Mi lekarz powiedział żeby odczekać 3 miesiące po późnym poronieniu w 5 miesiącu. Jak przyszłam na kontrolę po pierwszym okresie to powiedział że jak przyszedł okres tzn. Że organizm już się pozbierał ale te 2 cykle kazał odczekać.
Ja bym poczekała w twoim wypadku choć do pierwszej miesiączki

Ja co prawda nie po biochemie ale okresy po poronieniu miałam takie że przez 3 dni leciało bardzoooo dużo. Ból mniejszy niż przed poronieniem.
Co do starań różne są opinie. Jedni mówią żeby czekać inni że można zaraz się starac. Nikt nie zakłada że zajdzie w pierwszym cyklu więc...
Mi lekarz powiedział żeby odczekać 3 miesiące po późnym poronieniu w 5 miesiącu. Jak przyszłam na kontrolę po pierwszym okresie to powiedział że jak przyszedł okres tzn. Że organizm już się pozbierał ale te 2 cykle kazał odczekać.
Ja bym poczekała w twoim wypadku choć do pierwszej miesiączki
Mój gin też radził, żeby odczekać 2 cykle. Czy dzień poronienia można traktować jako 1 dzień cyklu? Nie zapytałam lekarza w szpitalu ale może się orientujecie, w necie sprzeczne informacje są.

Mój gin też radził, żeby odczekać 2 cykle. Czy dzień poronienia można traktować jako 1 dzień cyklu? Nie zapytałam lekarza w szpitalu ale może się orientujecie, w necie sprzeczne informacje są.
Tak. Mi się wydaje że właśnie w szpitalu lekarz jakiś mi mówił że dzień poronienia to pierwszy dzień cyklu

Po łyżeczkowaniu też mieliśmy zalecenie żeby czekać 3 miesiące ale jednak przy ciąży biochemicznej to chyba nie ma potrzeby, tak mi się wydaje. Dam spokój w tym cyklu. Zrobię trochę badań, dam odpocząć głowie. Mzoe grudzień będzie tym szczęśliwym

Tak. Mi się wydaje że właśnie w szpitalu lekarz jakiś mi mówił że dzień poronienia to pierwszy dzień cyklu
@Ask1 czesc. Poroniłam w tym roku dwa razy. W obu przypadkach dzień poronienia (u mnie indukcja aborcji i łyżeczkowanie) to pierwszy dzień cyklu. Po pierwszym poronieniu okres dostałam po 18 dniach i później już normalnie po 29. A w drugim po 26 dniach i później po 29.

Mi po każdym biochemie pozwalali od razu się starać przy czym dzień krwawienia (poronienia) traktowali jako pierwszy dzień cyklu.
A czy sprawdzałaś betę lub czy byłaś na kontroli żeby mieć pewność że się oczyściło ?
Mi zawsze lekarze mówili że pierwszy dzień poronienia to pierwszy dzień cyklu.

reklama
@Ask1 czesc. Poroniłam w tym roku dwa razy. W obu przypadkach dzień poronienia (u mnie indukcja aborcji i łyżeczkowanie) to pierwszy dzień cyklu. Po pierwszym poronieniu okres dostałam po 18 dniach i później już normalnie po 29. A w drugim po 26 dniach i później po 29.
Szybciutko mega te okresy przyszły do ciebie. Ja po pierwszym łyżeczkowaniu czekałam prawie 6 tyg, a teraz po drugim 29 DC aktualnie (liczac od poronienia ) i ani widu ani słychu 😣

Do góry