reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny a czy wasi mężczyźni wykonywali jakieś badania po 1 poronieniu? Czy badaliście kariotyp?

Mój badal podstawowe, chociaż mój jeden lekarz twierdził, że jeżeli ciąża zatrzymuje się na "wyższym" etapie gdzie było serduszko to nie czynnik męski.
Katiotypow nie badaliśmy. Za to ja zrobilam milion innych badań.

No mi wyszły mutacje mthfr A1298C i pai-1. Nk nie robiłam ale może warto jeszcze to sprawdzić. Lekarze jak lekarze mówią że będzie dobrze i że nie trzeba tyle tych badań robić.

Dziewczyny a czy wasi mężczyźni wykonywali jakieś badania po 1 poronieniu? Czy badaliście kariotyp?
Mój badał po 1 i po 2, warto. Kariotypy chyba po
2 badaliśmy

Z Warszawy :) myślę że w naszym przypadku pewnie opcja dowiezienia by była. No z tą wstydliwością jakoś z nim walczę. Ale nawet ma problem żeby mi podpaski kupić ehhh faceci. A jaki zakres badania nasienia bo nie raz czytałam i po cenach nawet widziałam że są różne te badania?
A co do tych komórek to się bada tylko w ciąży lub od razu po poronieniu czy można zawsze i wyjdą jeśli są?
Invimed super, bo dużo informacji podają. Poza tym kiedyś w invicta tez badał kiedyś i tam z kolei masakra. Aż mój gin był zły, ze do invicty poszedł, bo strata kasy

Cześć dziewczyny, wpadam do Was z zapytaniem, sama nie wiem czego oczekuje, ale chyba iskierki nadziei. Pierwsza ciąża wzorowa, 1cs, no cud miód malina. Druga ciąża biochemiczna, oczyscilam się sama, bez łyżeczkowania. Beta w 1 ciąży 31dc-630, 34dc-2570. W drugiej (tej nieudanej) 35dc-25, 37dc-35 (porażka 😒). No i teraz coś, co spędza mi sen z powiek aktualnie. 28dc (w dzienspodziewanej @) mikro różowe plamienie, które byłam pewna ze zwiastuje okres, ale potem cisza... Beta 32dc - 155, 34dc- 420. Przyrost ładny, ale czy wartości nie za niskie? Oczywiście robię sobie nadzieje, że była pozna owulacja a potem późne zagniezdzenie (może to plamienie było implantacyjnym...?). Dajcie iskierke nadziei

Mój badał po 1 i po 2, warto. Kariotypy chyba po
2 badaliśmy

Invimed super, bo dużo informacji podają. Poza tym kiedyś w invicta tez badał kiedyś i tam z kolei masakra. Aż mój gin był zły, ze do invicty poszedł, bo strata kasy
Oki to super to wiem gdzie go pokierować :)

Swoich narzędzi do majsterkowania nie miałam to mnie przebiłaś :) mega mnie od zawsze kręciły auta. Mąż już się przyzwyczaił że na temat samochodów to nie ma ze mną dyskusji bo mam większą wiedzę. To samo tyczy się sportu. On nawet piłki nożnej nie ogląda, za to wybiera mi wszystkie sukienki, łącznie z suknią ślubną. Także mam odwrócone role w rodzinie ;) też poszłam w kierunek ściśły na AGH ;).
Cześć dziewczyny, wpadam do Was z zapytaniem, sama nie wiem czego oczekuje, ale chyba iskierki nadziei. Pierwsza ciąża wzorowa, 1cs, no cud miód malina. Druga ciąża biochemiczna, oczyscilam się sama, bez łyżeczkowania. Beta w 1 ciąży 31dc-630, 34dc-2570. W drugiej (tej nieudanej) 35dc-25, 37dc-35 (porażka 😒). No i teraz coś, co spędza mi sen z powiek aktualnie. 28dc (w dzienspodziewanej @) mikro różowe plamienie, które byłam pewna ze zwiastuje okres, ale potem cisza... Beta 32dc - 155, 34dc- 420. Przyrost ładny, ale czy wartości nie za niskie? Oczywiście robię sobie nadzieje, że była pozna owulacja a potem późne zagniezdzenie (może to plamienie było implantacyjnym...?). Dajcie iskierke nadziei
Wartości są jak najbardziej okej :) ja w 32dc miałam 214 A córka ma 1.5 roku ;) także jest wszystko okej moim zdaniem :)

reklama
Do góry