Carry88
Moderator
@Charlotte21 za miesisc msdm kontrolę tego tsh jak mało spadnie prosić o większą dawkę?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No ja też właśnie mam w przyszłym tygodniu monitoring żeby sprawdzić czy pęknie ale po zastrzyku. Zobaczymy co tam wyjdzie czy się okaże że pękło coś czy nie. Pani doktor mówiła że takie większe pęcherzyki czasami nie są nic już warte bo są przejrzałe. Zobaczymy co tam wyjdzie w przyszłym tygodniu. Dziwne tylko że mam objawy owulki właśnie koło połowy cyklu... a tu dopiero 6 dc...jak byłaś 3 razy w ciąży w jednym roku to przynajmniej z zachodzeniem nie ma u Ciebie problemów. Mnie najbardziej martwi że u mnie już kilka miesięcy starań a o pierwszą ciążę ( poronioną) starałam się rok... ale wtedy pęcherzyki pękały same tylko prolaktyna była wysoka więc po lekach się udało.Moja koleżanka miala tak ze wszystkie objawy i testy mówiły o tym ze bedzie jajeczkowanie. (Bol jajnika, więcej sluzu testy wychodziły dodatnie) dopiero na monitoringu okazało się że jakeczka pękały wczesniej. I cały czas się starali za późno.
Co do tylkozgiecia nie pomogę, bo 2 ginekologów mi mowilo ze mam tyłozgięcie a 2 ze nie mam. mialam przed ciaza bolesne miesiączkowanie. Bardzo. Zobaczymy teraz jak mi okres wroci co sie bedzie działo.
Kiedyś chcieli mi dawac te zastrzyki ale zaproponowałam 3 monitoringi w miesiącu aby sprawdzić czy pelakaja wraz z badaniem hormonów. Pierwszy przed, kolejny zaraz przed a 3 teoretycznie po. Na tej podstawie moja lekarka określiła czy pękają. Zatoka douglas miala jakis tam plyn no i nie byko pęcherzyka. (WIEM ze sa sytauvje ze on się wchłania ale mkalam jeszcze hormony badane i wszystko wskazywało na to ze sa, dojrzewają i pekaja). Trochę roznie w różnych cyklach.
Mialam tez po drugim poronieniu dwa cykle z polipami. Trzeci nie przyszedł bo bylam juz 3 raz (w jednym roku) w ciazy. Pierwszy polip byl duzy, przy sprawdzaniu czy juz go nie ma okazało się że są jakoes male na jednym pęcherzyku. Ale akurat z drugiego tez owulacji poszla.
Zależy jaka ma strategie pani doktor i jak zareagujesz na większe dawki ja na pewno bym sprpbowala większej.@Charlotte21 za miesisc msdm kontrolę tego tsh jak mało spadnie prosić o większą dawkę?
Aaaa rozumiem.No ja też właśnie mam w przyszłym tygodniu monitoring żeby sprawdzić czy pęknie ale po zastrzyku. Zobaczymy co tam wyjdzie czy się okaże że pękło coś czy nie. Pani doktor mówiła że takie większe pęcherzyki czasami nie są nic już warte bo są przejrzałe. Zobaczymy co tam wyjdzie w przyszłym tygodniu. Dziwne tylko że mam objawy owulki właśnie koło połowy cyklu... a tu dopiero 6 dc...jak byłaś 3 razy w ciąży w jednym roku to przynajmniej z zachodzeniem nie ma u Ciebie problemów. Mnie najbardziej martwi że u mnie już kilka miesięcy starań a o pierwszą ciążę ( poronioną) starałam się rok... ale wtedy pęcherzyki pękały same tylko prolaktyna była wysoka więc po lekach się udało.
Aaa jakie słodkie maleństwo. Też już chceNasza księżniczka [emoji3059]Zobacz załącznik 1207778
Jeszcze trochę [emoji846]Aaa jakie słodkie maleństwo[emoji3590][emoji3590]. Też już chce [emoji1787]
Fajnie że już w domku jesteście, lepiej niż szpital. A jak sytuacja z mlekiem? Dokarmiasz mm czy walczysz z laktacja ?Jeszcze trochę [emoji846]
HejDziewczyny a czy wasi mężczyźni wykonywali jakieś badania po 1 poronieniu? Czy badaliście kariotyp?
Dobrze ze juz w domku cudowna księżniczka. Takie maleństwo. Az mi sie marzy juz rodzeństwo dla MiłkiNasza księżniczka [emoji3059]Zobacz załącznik 1207778
Hej ja miałam jedno poronienie i wyszła w badaniach wada genetyczna więc zalecili nam żebyśmy się przebadali. Wyszło że mamy prawidłowe kariotypy.Dziewczyny a czy wasi mężczyźni wykonywali jakieś badania po 1 poronieniu? Czy badaliście kariotyp?