reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Charlotte21 uparciuszek z niej może czeka do jutra. [emoji6] Trzymam kciuki za szybko poród [emoji3590]

@młoda1994 nie masz udokumentowanych poronień w pl? Jeśli masz warto przedstawić. Poronienie to poronienie i raczej nie ma znaczenia gdzie. Masz szansę na badania refundowane.
Z pl miałam ale mieszkanie zdałam w grudniu 2018r i mama czyściła mieszkanie nie wiem co z tym zrobiła ale nie dostałam tego w paczkach jak mi wysyłała więc zapewne to wyrzuciła. Dzwoniłam do szpitala ale pow że muszę przyjechać bo przez telefon tego nie załatwię w obecnej sytuacji nie mogę jechać do Pl bo koronawirus a później zaczynam kurs w szkole więc też nie będę miała jak zjechać do Pl więc wszystko się przeciągnie w czasie zanim ja to wszystko sprowadzę do De z pl.

reklama
Mi położna kazała po terminie przyjeżdżać do szpitala co drugi dzień na ktg. Nawet pod klamanym hasłem, że słabo czuję ruchy. Urodziłam 5 dni po terminie. W tej sytuacji jest trudniej, sama wiesz najlepiej.
No ja właśnie nie mam żadnej położnej. Dam czas lekarzowi odpisać. Jak nie to będę dzwoniła do szpitala czy mogę się u nich stawić na ktg. 🤷‍♀️ bo co innego zrobic. Owszem jeat trudniej bo ja z chęcią też być ograniczała wyjscia. Ale jak trzeba będzie to będę chodziła 🤭

To ja myśle, ze lekarz i tak będzie kazał je ponowić. Wiele ma wpływ na wyniki nasienia - dieta, aktywność fizyczna... mój mąż badał wiele razy dlatego jestem trochę w temacie
Tu tak o się nie powtórzy badań nasienia. Trzeba mieć skierowanie [emoji2368]

No ja właśnie nie mam żadnej położnej. Dam czas lekarzowi odpisać. Jak nie to będę dzwoniła do szpitala czy mogę się u nich stawić na ktg. [emoji2368] bo co innego zrobic. Owszem jeat trudniej bo ja z chęcią też być ograniczała wyjscia. Ale jak trzeba będzie to będę chodziła [emoji2960]
Wystarczy pojechać i powiedzieć że nie czujesz ruchów albo masz skurcze i zrobią ktg [emoji846]

To się zgadza ale żeby mi się przysługiwało takie badania to musiałabym mieć 3 poronienia w Niemczech potwierdzonych u tutejszych ginekologów a ja mam dopiero tutaj tak naprawdę 1 poronienie. Ale jadę to i tak i tak zapytam o te badania bo mam je spisane i będę z nim rozmawiać i przy okazji pokaże mu badanie nasienia męża żeby wystawił opinie bo tamci lekarze mówią że jest ok a mi się nie wydaje że są ok.
Ja mam dwa poronienie w Niemczech ale lekarz obiecał że jak będę na kolej ej wizycie to porobić mi badania tj jak np. krzepliwosc krwi

Ja mam dwa poronienie w Niemczech ale lekarz obiecał że jak będę na kolej ej wizycie to porobić mi badania tj jak np. krzepliwosc krwi
Ja będę dzisiaj rozmawiać z lekarzem na temat takich badań jak krzepliwość krwi mutacje mthfr komórki NK i inne zobaczymy co powie.

reklama
Do góry