reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Charlotte21 uparciuszek z niej może czeka do jutra. [emoji6] Trzymam kciuki za szybko poród [emoji3590]

@młoda1994 nie masz udokumentowanych poronień w pl? Jeśli masz warto przedstawić. Poronienie to poronienie i raczej nie ma znaczenia gdzie. Masz szansę na badania refundowane.
Z pl miałam ale mieszkanie zdałam w grudniu 2018r i mama czyściła mieszkanie nie wiem co z tym zrobiła ale nie dostałam tego w paczkach jak mi wysyłała więc zapewne to wyrzuciła. Dzwoniłam do szpitala ale pow że muszę przyjechać bo przez telefon tego nie załatwię w obecnej sytuacji nie mogę jechać do Pl bo koronawirus a później zaczynam kurs w szkole więc też nie będę miała jak zjechać do Pl więc wszystko się przeciągnie w czasie zanim ja to wszystko sprowadzę do De z pl.

reklama
Mi położna kazała po terminie przyjeżdżać do szpitala co drugi dzień na ktg. Nawet pod klamanym hasłem, że słabo czuję ruchy. Urodziłam 5 dni po terminie. W tej sytuacji jest trudniej, sama wiesz najlepiej.
No ja właśnie nie mam żadnej położnej. Dam czas lekarzowi odpisać. Jak nie to będę dzwoniła do szpitala czy mogę się u nich stawić na ktg. 🤷‍♀️ bo co innego zrobic. Owszem jeat trudniej bo ja z chęcią też być ograniczała wyjscia. Ale jak trzeba będzie to będę chodziła 🤭

To ja myśle, ze lekarz i tak będzie kazał je ponowić. Wiele ma wpływ na wyniki nasienia - dieta, aktywność fizyczna... mój mąż badał wiele razy dlatego jestem trochę w temacie
Tu tak o się nie powtórzy badań nasienia. Trzeba mieć skierowanie [emoji2368]

No ja właśnie nie mam żadnej położnej. Dam czas lekarzowi odpisać. Jak nie to będę dzwoniła do szpitala czy mogę się u nich stawić na ktg. [emoji2368] bo co innego zrobic. Owszem jeat trudniej bo ja z chęcią też być ograniczała wyjscia. Ale jak trzeba będzie to będę chodziła [emoji2960]
Wystarczy pojechać i powiedzieć że nie czujesz ruchów albo masz skurcze i zrobią ktg [emoji846]

To się zgadza ale żeby mi się przysługiwało takie badania to musiałabym mieć 3 poronienia w Niemczech potwierdzonych u tutejszych ginekologów a ja mam dopiero tutaj tak naprawdę 1 poronienie. Ale jadę to i tak i tak zapytam o te badania bo mam je spisane i będę z nim rozmawiać i przy okazji pokaże mu badanie nasienia męża żeby wystawił opinie bo tamci lekarze mówią że jest ok a mi się nie wydaje że są ok.
Ja mam dwa poronienie w Niemczech ale lekarz obiecał że jak będę na kolej ej wizycie to porobić mi badania tj jak np. krzepliwosc krwi

Ja mam dwa poronienie w Niemczech ale lekarz obiecał że jak będę na kolej ej wizycie to porobić mi badania tj jak np. krzepliwosc krwi
Ja będę dzisiaj rozmawiać z lekarzem na temat takich badań jak krzepliwość krwi mutacje mthfr komórki NK i inne zobaczymy co powie.

reklama
Do góry