reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Byłam na badaniach. Koczowalam pod diagnostyką od 7. Sama papierologia zajęła 20 minut... próbek z 9. Jeszcze dopisalam do listy homocysteine. Kasa poleciala, ale nie chciałabym być w kolejnej ciąży w niewiedzy. Dzięki za Wasze rady, bardzo mi się przydały.

Btw-kolejka długa. Ja byłam 5. Daleko za mną ciężarna. Nikt jej nie wpuścił. Dopiero ja. I całe szczęście bo robiła glukoze i nie wyrobilaby się... nie kumam ludzi czasami.
Niestety, ludzie często nie chce widzieć kobiet w ciąży, bo jeszcze musieliby je przepuścić..... takie mamy społeczeństwo.... sama jak byłam w ciąży też często w kolejce.. w labie do rejestracji Też, dopiero do pobrania dostawalam poza kolejka.....

Dzięki @Charlotte21 i @Lu_cy za odpowiedź.
Jeszcze mam jedno pytanie o suplementy w ciąży. Biorę Femibion 1 i w nim nie ma kwasow DHA. Zastanawiam się od którego tygodnia powinnam je suplemenowac czy np. dokupić sobie olej lniany i pić codziennie?
Dopiero DHA pojawia się w Femibion 2.
Ja brałam od początku, bo tak mi lekarz zalecił. Nie zaszkodzi na pewno ;)

reklama
Jadę zaraz do mojego gina, bo jakoś na razie nie wyobrażam sobie powrotu do pracy. Bliska koleżanka zadzwoniła, żeby powiedzieć mi, że krążą plotki, że strasznie dziwne, że trochę ponad miesiąc zwolnienia ciazowego i wracam do pracy i dziewczyny "wcale by sie nie zdziwily, jakby się okazało, że ja w ogóle nie byłam w ciąży". Straszne to wszystko i tylko mnie dobija, inna koleżanka wysłała tylko krótka wiadomość, że mam sie nie martwić, bo jestem młoda i jeszcze będę miała inne dziecko. Tylko, że ja chciałam to dziecko, które już we mnie było. Mam straszna huśtawkę nastroju, z synem wygłupiam sie i śmieje, a rano i wieczorem mam takie zjazdy, że ryczę pod prysznicem. A przecież już jakiś czas wiedziałam, że ta ciąża nie rokuje dobrze.

Dzięki @Charlotte21 i @Lu_cy za odpowiedź.
Jeszcze mam jedno pytanie o suplementy w ciąży. Biorę Femibion 1 i w nim nie ma kwasow DHA. Zastanawiam się od którego tygodnia powinnam je suplemenowac czy np. dokupić sobie olej lniany i pić codziennie?
Dopiero DHA pojawia się w Femibion 2.
Ja brałam dha od początku. Bo brałam już przed zajściem w ciążę. Omegamed dha z alg kupowałam, a przed ciąża brałam mumomega. W rossmanie często był w najlepszej cenie ten omegamed. Tylk0 zwróć uwagę żeby było samo dha bez innych witamin bo to omegamed ma różne wersje [emoji846]

Ja brałam dha od początku. Bo brałam już przed zajściem w ciążę. Omegamed dha z alg kupowałam, a przed ciąża brałam mumomega. W rossmanie często był w najlepszej cenie ten omegamed. Tylk0 zwróć uwagę żeby było samo dha bez innych witamin bo to omegamed ma różne wersje [emoji846]
Dzięki. Znalazłam na stronie Rossmana. I tylko DHA tam są. A brałaś dwie tabletki?

Załączniki

• Screenshot_20200421_111328_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    Screenshot_20200421_111328_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    134,3 KB · Wyświetleń: 42
  • Screenshot_20200421_111334_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    Screenshot_20200421_111334_pl.com.rossmann.centauros.jpg
    117,9 KB · Wyświetleń: 42
Jadę zaraz do mojego gina, bo jakoś na razie nie wyobrażam sobie powrotu do pracy. Bliska koleżanka zadzwoniła, żeby powiedzieć mi, że krążą plotki, że strasznie dziwne, że trochę ponad miesiąc zwolnienia ciazowego i wracam do pracy i dziewczyny "wcale by sie nie zdziwily, jakby się okazało, że ja w ogóle nie byłam w ciąży". Straszne to wszystko i tylko mnie dobija, inna koleżanka wysłała tylko krótka wiadomość, że mam sie nie martwić, bo jestem młoda i jeszcze będę miała inne dziecko. Tylko, że ja chciałam to dziecko, które już we mnie było. Mam straszna huśtawkę nastroju, z synem wygłupiam sie i śmieje, a rano i wieczorem mam takie zjazdy, że ryczę pod prysznicem. A przecież już jakiś czas wiedziałam, że ta ciąża nie rokuje dobrze.
Ale mi "koleżanka"... po co Ci mówi takie rzeczy? Ja na jej miejscu bym Ci nie powiedziała, a ci co te plotki rozsiewaja to uslyszeliby ode mnie parę życzliwych słów.

Niech sobie Ci ludzie z pracy gadają... totalnie to olej. Ty byłaś w ciąży, to było Twoje dziecko, teraz przeżywasz swój smutek, żal, pustkę... miesiąc temu prawie nie wstawalam z łóżka, po 5 dniach wstałam i zaczęłam funkcjonować, wieczorami dużo płakałam, czasem budzilam się z płaczem. Teraz zdarza mi się poplakac, ale powoli zaczynam akceptować to co się stało, godzić się z tym i daję sobie czas. Pozwalam sobie się śmiać, to też ważne, żeby wpuszczać słońce do rzeczywistości.

Potrzebujesz czasu. Rozmów. Masz do kogo się zwrócić? Przytulam.

Dziewczyny wy napewno znacie odpowiedź. Powiedzcie mi za nim zrobię te wszystkie badania czy mogę już zażywać witaminy metylowane? Obecnie zażywam tylko kwas foliowy metylowany. Ale resztę witamin biorę zwykłych. I czy mogę zażywać ASS Dexcel (niemiecki odpowiednik acardu) czy bez badań to może zagrażać mojemu zdrowiu?

Dzięki. Znalazłam na stronie Rossmana. I tylko DHA tam są. A brałaś dwie tabletki?
Tak, brałam 2 tabletki
Dziewczyny wy napewno znacie odpowiedź. Powiedzcie mi za nim zrobię te wszystkie badania czy mogę już zażywać witaminy metylowane? Obecnie zażywam tylko kwas foliowy metylowany. Ale resztę witamin biorę zwykłych. I czy mogę zażywać ASS Dexcel (niemiecki odpowiednik acardu) czy bez badań to może zagrażać mojemu zdrowiu?
Myślę że na spokojnie możesz metyle brać. A acard też nie zaszkodzi, większość badań jest na przeciwciala albo geny a acard na to nie wplynie . Chyba że robilabys badanie krzepnięcia aptt inr to wtedy może zaburzyć wynik.

Witaminy metylowane możesz spokojnie brać już, one w żaden sposób nie zaszkodza. A co do acardu, on raczej też nie powinien zaszkodzić, dużo osób co bierze, dużo się mówi że pomaga w zajęciu w ciążę. Ja bym osobiście zaczęła brać, ale to ja. Musisz podjąć decyzję sama ;)

Witaminy metylowane możesz spokojnie brać już, one w żaden sposób nie zaszkodza. A co do acardu, on raczej też nie powinien zaszkodzić, dużo osób co bierze, dużo się mówi że pomaga w zajęciu w ciążę. Ja bym osobiście zaczęła brać, ale to ja. Musisz podjąć decyzję sama ;)
Podejmę sama ale potrzebowałam waszego zdania. Jesteście wielkie. Właśnie zamówiłam acard kwas foliowy metylowany w domu mam a z początkiem maja zamówię wit z grupy B komplex metylowane.

A jakie polecacie witaminy z grupy B metylowane?

reklama
Tak, brałam 2 tabletkiMyślę że na spokojnie możesz metyle brać. A acard też nie zaszkodzi, większość badań jest na przeciwciala albo geny a acard na to nie wplynie . Chyba że robilabys badanie krzepnięcia aptt inr to wtedy może zaburzyć wynik.
Dziękuję za odzew. Jak będzie już tak daleko i będę przed tymi badaniami to odstawie acard żeby wyszedł prawidłowy wynik. A ile przed się go odstawia?

Do góry