reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

18tys postów. Wybaczcie , że będę powielać .... Miałam zabieg 4 kwietnia. W szpitalu powiedzieli że min pół roku czekania..jestem już po pierwszej @... Byłam na kontroli u ponoć najlepszego lekarza w mieście.... on powiedział 2 mce czekać... Rozsądek mówi. „ słuchaj się lekarza ". Ale bardzo pragnę maleństwa i chciałabym już teraz zacząć się starać ... :( Jak to było u Was? Ile czekałyście?
Hej ! Bardzo mi przykro, że też przez to przechodzisz! Ale witamy serdecznie :* Ja poroniłam w styczniu tego toku. Pani doktor sama stwierdziła, że byłoby to głupotą z jej strony jakby mi pozwoliła, nie sprawdzając jeszcze innych rzeczy. Byłam bardzo zła o jej prośbę, ale posłuchałam i nie żałuje. To jednak był czas na uspokojenie, na uregulowania. Mimo, że cykle od razy wróciły do normy, to cieszę się, że poczekałam. Teraz czuję, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy.
Ale zależy, czy robiłaś badania, czy znasz przyczynę poronienia? w jakim jesteś wieku itp :) strasznie to indywidualne. Na pocieszenie powiem, że zaszłam w 3 cyklu po poronieniu.

reklama
18tys postów. Wybaczcie , że będę powielać .... Miałam zabieg 4 kwietnia. W szpitalu powiedzieli że min pół roku czekania..jestem już po pierwszej @... Byłam na kontroli u ponoć najlepszego lekarza w mieście.... on powiedział 2 mce czekać... Rozsądek mówi. „ słuchaj się lekarza ". Ale bardzo pragnę maleństwa i chciałabym już teraz zacząć się starać ... :( Jak to było u Was? Ile czekałyście?

Witaj, bardzo mi przykro, ze i Ciebie to spotkało :(
Tak jak dziewczyny pisały, to wszystko zależy czy znasz przyczynę, czy robiłaś jakieś badania, czy chcesz je robić ... itd
Mi lekarz tez mówił ze z 3 cykle odczekać, jednak jak poszłam na wizytę kontrolna po zabiegu powiedział, ze już wszystko ładnie zagojone i niby dał zielone światło.. jednak jeden cykl odpuściliśmy..

@Paula919191 Kochana, powiedz mi czy ty brałaś clexane czy neoparin?

Witaj, bardzo mi przykro, ze i Ciebie to spotkało :(
Tak jak dziewczyny pisały, to wszystko zależy czy znasz przyczynę, czy robiłaś jakieś badania, czy chcesz je robić ... itd
Mi lekarz tez mówił ze z 3 cykle odczekać, jednak jak poszłam na wizytę kontrolna po zabiegu powiedział, ze już wszystko ładnie zagojone i niby dał zielone światło.. jednak jeden cykl odpuściliśmy..

@Paula919191 Kochana, powiedz mi czy ty brałaś clexane czy neoparin?
Brałam neoparin.a czemu pytasz?

Brałam neoparin.a czemu pytasz?

Bo przyznam szczerze, ze Twój przypadek bardzo mnie podłamał na przyszłość, byłaś obstawiona lekami a niestety kolejny raz doszło do poronienia :( Ja kiedyś się właśnie zastanawiałam i czytałam jak dziewczyny pisały tutaj czy jest jakaś różnica miedzy tymi dwoma lekami... i do dziś sądziłam ze neoparin jest zamiennikiem clexane. Ale przeczytałam ten wpis... poczytaj sobie. Może w następnej ciąży przy clexane udałoby Ci się donosić ciąże..

Przepraszam, wkleiłam link a wyszło takie coś. Wpisz sobie w Google clexane czy neoparin i wejdź w stronę tego lekarza na fb. Jeśli oczywiście Cię to interesuje ;)
A może już to czytałaś... to nic, chciałam tylko pomóc ;)

@Dzoana88 ten oeparol to dostałam jakoś w gratisie jak kupowałam ten z wiesiolkiem,a w tym jest omega 6 rutyn Wit c i e ta Wit B12 też metylowa więc mogę Ci wszystko wysłać to sobie zobaczysz :) ja ten zwykły oeparol mam i w tym cyklu może zacznę brać :) wyślij w wiadomości prywatnej dane do wysyłki to Ci wyślę to co mam :)
Nie wiem jak wysłać wiadomość prywatna przez aplikacje w telefonie [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Bo przyznam szczerze, ze Twój przypadek bardzo mnie podłamał na przyszłość, byłaś obstawiona lekami a niestety kolejny raz doszło do poronienia :( Ja kiedyś się właśnie zastanawiałam i czytałam jak dziewczyny pisały tutaj czy jest jakaś różnica miedzy tymi dwoma lekami... i do dziś sądziłam ze neoparin jest zamiennikiem clexane. Ale przeczytałam ten wpis... poczytaj sobie. Może w następnej ciąży przy clexane udałoby Ci się donosić ciąże..

Nie wiem czy warto się doszukiwać. Ja biorę neoparin od początku i jest wszystko w porządku. Nie wiem czy to nie jest nakręcanie na siłę. U nas clexan jest bardzo ciężko zdobyć

@Dzoana88 napisałam do Ciebie może coś Ci wyskoczy :)

@coco07 mi lekarz powiedział, że to jest ten sam lek i nie ma, że ten lepszy ten gorszy no o to pytałam różnią się jedynie cena do clexane dopłaty jest 30zl a do neoparinu 3,50 :)

To dobre wieści kochana [emoji4][emoji4] ciesze sie ze będziecie mogli zaraz rozpocząć staranka [emoji4][emoji4] może będą owocne po takim celibacie [emoji16][emoji16] ? Oby !!
A u mnie dziś 16 dc, martwie się trochę ze coś się pokrzaczylo bo bola mnie piersi, ogólnie to dla odmiany w tym cyklu starania rozpoczęliśmy z ostatnim dniem krwawienia w 5dc i tak co dwa trzy dni. Od ponad tygodnia pije inofem, a M dzielne łyka fertilman, no zobaczymy co czas przyniesie. Mam nadzieje ze uśmiechnie się dla nas słońce kochana [emoji173]

Trzymam kciuki :)

Wybaczcie, nie odniose się do wszystkiego bo padam i nie mam sił czytać. Ale w kwestii neoparin czy clexan się wypowiem. Jak dla mnie są to te same leki, w sensie ta sama substancja czynna, przelicznik dawek taki sam (w odróżnieniu od fraxiparyny). Jest to lek nowy, bo dostępny chyba od 3 czy 4 lat o ile dobrze kojarzę. Najwięcej kontrowersji powstaje przez to że tego leku nie testowano na kobietach w ciąży. I to właśnie z tego powodu są lekarze którzy uważają że w ciąży tylko clexane bo jest sprawdzony i były badania.
Ja np brałam neoparin od początku, cała ciążę. Po cesarce w szpitalu dostawałam fraxi, w domu brałam znowu neoparin. U mnie się sprawdził :)

@Takaja123 kochana za ciebie trzymam kciuki szczególnie :*

reklama
Przepraszam, wkleiłam link a wyszło takie coś. Wpisz sobie w Google clexane czy neoparin i wejdź w stronę tego lekarza na fb. Jeśli oczywiście Cię to interesuje ;)
A może już to czytałaś... to nic, chciałam tylko pomóc ;)
Ogólnie już jakiś czas temu czytałam że neoparin to "nie to samo co clexane" . Teraz chyba pewniej czułabym się przy clexane i to ten lek poprosiłbym lekarza, wcześnie nie miałam takich wątpliwości, cieszyłam się że w ogóle przepisano mi heparyne. Tylko gdy okazało się po badaniu płodu że dziecko miało monosomie chromosomu x to żadna heparyna by mnie nie uchroniła chyba przez wadą. Ale fakt że mam wskazania do heparyny plus może się okazać że do sterydu również bo dokonałam się również u siebie do dodatnich ANA, może większą obstawą lekami mi pomoże w przyszłości.
Kurcze powiem Ci że jeszcze rok temu w życiu nie pomyślałabym że coś takiego mnie spotka,że będę musiał tak walczyć o utrzymanie kolejnych ciąż,że tyle czasu spędzę w przychodniach,w labolatoriach a wreszcie w szpitalach. Nie martw się na zapas, czasem na prawdę poronienie to przypadek i oby Tobie się już nigdy nie przydarzyło:*

Do góry