reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ok dziękuję bardzo poczytam może się skuszę zrobić takie badania. Lepiej być na wszystko przygotowana przed zajściem w ciążę.

@Tutti_frutti_by-Iga Wydaje mi się, ze sporo masz tych badań już zrobionych. Ja bym zrobiła może jeszxze tem progesteron i prolaktyne.. a z ewentualna reszta poczekaj może co gin powie na te wyniki, czy są ładne, czy trzeba coś dodatkowo sprawdzić.
Jaka ci wyszła homocysteina?

Dziewczyny, właśnie odebrałam wynik homocysteiny- 7.72
Z tym ze zapytałam pani w laboratorium, czy krew została odwirowana i powiedziała mi, ze oni czegoś takiego nie robią tutaj na miejscu, tylko wysyłają do większego laboratorium... I teraz nie wiem, czy powtórzyć wynik prywatnie już w docelowym laboratorium gdzie ta krew odwiruja czy zostawić to tak i wynik uznać za miarodajny?

@Tutti_frutti_by-Iga Wydaje mi się, ze sporo masz tych badań już zrobionych. Ja bym zrobiła może jeszxze tem progesteron i prolaktyne.. a z ewentualna reszta poczekaj może co gin powie na te wyniki, czy są ładne, czy trzeba coś dodatkowo sprawdzić.
Jaka ci wyszła homocysteina?

Dziewczyny, właśnie odebrałam wynik homocysteiny- 7.72
Z tym ze zapytałam pani w laboratorium, czy krew została odwirowana i powiedziała mi, ze oni czegoś takiego nie robią tutaj na miejscu, tylko wysyłają do większego laboratorium... I teraz nie wiem, czy powtórzyć wynik prywatnie już w docelowym laboratorium gdzie ta krew odwiruja czy zostawić to tak i wynik uznać za miarodajny?
Myślę że nie ma się co doszukiwać. Jest w normie, trzymaj suplementacje i działaj. Ja nigdy nie pytałam o wirowanie itp. jak miałam prawidłowy wynik to skakalam pod sufit z radości :-)

Myślę że nie ma się co doszukiwać. Jest w normie, trzymaj suplementacje i działaj. Ja nigdy nie pytałam o wirowanie itp. jak miałam prawidłowy wynik to skakalam pod sufit z radości :-)

Dziękuje za odpowiedz ☺️
A jaki ty miałaś poziom tej homocysteiny? Bo ja narazie łykam ten kwas foliowy i zamierzam się właśnie do kupna tej B6 i B12. Z tym ze powinnam również kupić metylowana tak ? I są różne jej wartości ? W sensie tak jak kwas foliowy 400 i 800 np?

Z jednej strony masz rację. Ale z drugiej strony zobacz co było z moim wynikiem, gdy krew została przebadana ok 3h od pobrania. Wyszlo mi ponad 10 i teraz tylko zakładam że to przez źle zbadana krew. Fajnie jak wszystko wyjdzie w normie, a jeśli nie tak jak u mnie no to bądź tu mądry i pisz wiersze ech. Tym bardziej że sami piszą na stronie diagnostyki o tym ze jak najszybciej od pobrania odwirować. Az mnie korci napisac do nich i chyba to zrobię.
20190410_095800.jpg

Dziękuje za odpowiedz [emoji3526]
A jaki ty miałaś poziom tej homocysteiny? Bo ja narazie łykam ten kwas foliowy i zamierzam się właśnie do kupna tej B6 i B12. Z tym ze powinnam również kupić metylowana tak ? I są różne jej wartości ? W sensie tak jak kwas foliowy 400 i 800 np?
Ja miałam 13.5/10.5/7.4/11.6/10.3/7.2 - takie miałam akcje hehe. B6 kupujesz p-5-p ja miałam swanson, w ciąży biorę tylko magnez z b6 bo za dużo bym jej miała. B12 też swanson metylokobalamina 2.5mg - biorę pół tabletki(lub całą co drugi dzień). Są też inne firmy ale mnie kompleksy nie służyły, tylko pogarszaly wyniki więc brałam wszystko tak jak genetyk mi zaleciła i dla mnie swanson okazał się najlepszy.

Z jednej strony masz rację. Ale z drugiej strony zobacz co było z moim wynikiem, gdy krew została przebadana ok 3h od pobrania. Wyszlo mi ponad 10 i teraz tylko zakładam że to przez źle zbadana krew. Fajnie jak wszystko wyjdzie w normie, a jeśli nie tak jak u mnie no to bądź tu mądry i pisz wiersze ech. Tym bardziej że sami piszą na stronie diagnostyki o tym ze jak najszybciej od pobrania odwirować. Az mnie korci napisac do nich i chyba to zrobię. Zobacz załącznik 960971
Przepraszam za post pod postem. Ja robiłam w diagnostyce tylko jedno badanie. Nie ufam temu labowi aż tak bardzo. A będziesz powtarzać to badanie? Możesz zobaczyć post wyżej jak u mnie się wahała. To było najdłuższe pół roku w moim życiu

Przepraszam za post pod postem. Ja robiłam w diagnostyce tylko jedno badanie. Nie ufam temu labowi aż tak bardzo. A będziesz powtarzać to badanie? Możesz zobaczyć post wyżej jak u mnie się wahała. To było najdłuższe pół roku w moim życiu
A w mojej miejscowości jest tylko ten punkt pobrań takze za dużego wyboru nie mam hehe ogólnie króluje w pobliżu diagnostyka. Ale 15 km mają przynajmniej laboratorium na miejscu to może tam podjadę sprawdzę dla porównania. Wiesz no może ten wynik nie jest zafalszowany... Może poprostu spodziewalam sie zobaczyc siódemke A nie 10 hehe. Sama juz nie wiem. No widze wlasnie ze twoja homocysteina żyła własnym życiem, może taki nasz urok ? Może nie jestem w stanie miec idealnego poziomu.

reklama
A w mojej miejscowości jest tylko ten punkt pobrań takze za dużego wyboru nie mam hehe ogólnie króluje w pobliżu diagnostyka. Ale 15 km mają przynajmniej laboratorium na miejscu to może tam podjadę sprawdzę dla porównania. Wiesz no może ten wynik nie jest zafalszowany... Może poprostu spodziewalam sie zobaczyc siódemke A nie 10 hehe. Sama juz nie wiem. No widze wlasnie ze twoja homocysteina żyła własnym życiem, może taki nasz urok ? Może nie jestem w stanie miec idealnego poziomu.
U mnie to wynikało z braku równowagi między witaminami. Nie mogę używać kompleksów. Najbardziej pomógł mi ten podstawowy zestaw od genetyk + witamina b2 i TMG(ale to brałam już żeby typowo przyspieszyć spadek). Ja naprawdę czasem płakałam jak zobaczyłam te wyniki, bo tu się starasz o dziecko, zależy ci na tym żeby wyniki były dobre a ciągle coś nie tak. Ta homocysteina spędzała mi sen z powiek i najgorsze było to że jak ona zaczynała wzrastać to czułam się źle, wracały migreny i wiedziałam że znowu się nie udało.

Do góry