reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Robiłam tarczycę prolaktynę. Homocysteine kwas foliowy b 12 i badania na mutacje Mthfr teraz po poronieniu przeleczylam się na infekcje intymna
Rozumiem. Tarczycę mam ok (tsh, ft 3, ft 4 - książkowo), morfologia w porządku. Konfliktu serologicznego nie mamy z mężem. No cóż, narazie się staramy, a niektórzy wpadają, używając prezerwatyw, a nawet tabletek antykoncepcyjnych - znam przypadki. Moja przyjaciółka z nadżerką urodziła zdrowego chłopca.

Rozumiem. Tarczycę mam ok (tsh, ft 3, ft 4 - książkowo), morfologia w porządku. Konfliktu serologicznego nie mamy z mężem. No cóż, narazie się staramy, a niektórzy wpadają, używając prezerwatyw, a nawet tabletek antykoncepcyjnych - znam przypadki. Moja przyjaciółka z nadżerką urodziła zdrowego chłopca.
Nie ma rguły czemu to tak jest ..

Powtórzyłam test rano... i obawiam się powtórki z zeszłego miesiąca druga kreska jest taka sama jak była w piątek...

@jagoda87 A może te testy są jakieś trefne? Zawsze w tej samej aptece kupujesz? I może faktycznie zrób tą betę, żeby mieć przynajmniej jasność czy nie była to ciąża biochemiczna?
@kasiula222 Planowanie płci u mnie się nie sprawdziło. Celowałam w chłopca wyszła dziewczynka, byłam pewna że mam jeszcze dni niepłodne (8dc) i wyszedł chłopiec. Ktoś mi kiedyś opowiadał, że to prawdopodobieństwo zwiększa się tak, że jak masz w worku 100 kulek - 50 niebieskich (chłopiec) i 50 różowych (dziewczynka) - to w przypadku takiego planowania należy wyciągnąć 2 różowe i zastąpić niebieskimi.

reklama
@Malaga00 no to jasne koniecznie wizyta u lekarza i zielone swiatlo:) oby akurat przed owy dostac zielone;) tego Ci zycze zebys bylas super w srodku;) jak bierzesz leki to dobrze, tzn dobrze ze znasz wroga, wiele dziewczyn traci ciaze i nie wie czemu i szuka problemow np w immunologii a to kosztowne i wiadomo meczace. Ale kochana teraz z wypowiedzi do Patuśki nie zrozumialam, stracilas juz 2 ciaze? Czy ta 1 teraz? To byla pierwsza tak?
Lekarka powiedziała, że można się starać już chyba po pierwszym cyklu. Zależy czy owulacja będzie, będzie mnie obserwować w tym cyklu, żeby sytuacja się nie powtórzyła. Akurat ja ma bardzo bolesną bo nawet podczas wymiotuje [emoji23] więc nie przegapie jej. Zaszłam w pierwszym cyklu przy wywołanej owulacji, ale potrzebowałam podtrzymać niestety, a nawet nie wiedziałam i eh poroniłam [emoji20] Zobaczymy jak w tym cyklu, teraz mam 3dc. Dziękuję kochana. No u mnie musiał być słaby zarodek [emoji53] Trochę się załamałam bo to już druga taka sytuacja ale się nie poddaje. Chociaż myślałam, że jestem całkowicie zdrowa i że jeden cykl i bum dzidzi ale jak widać nie można mieć wszystkiego od razu [emoji20] Ale się nie poddaje, może zobaczę upragnione 2 kreseczki i będę mogła doświadczyć tego cudu [emoji19] Ale nie ukrywam jestem trochę załamana. Moja lekarka tak samo, płakać mi się chciało na wizycie bo podeszła z sercem do mnie i jak już wychodziłam od niej to zatrzymała mnie i powiedziała że jej przykro, wtedy to już w ogóle chciałam płakać jak dziecko, ale zacisnęłam zęby [emoji21] Jestem już po 1 tabletce metformaxu i powiem wam, że ciężko, źle się czuje

Do góry