reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Robiłam tarczycę prolaktynę. Homocysteine kwas foliowy b 12 i badania na mutacje Mthfr teraz po poronieniu przeleczylam się na infekcje intymna
Rozumiem. Tarczycę mam ok (tsh, ft 3, ft 4 - książkowo), morfologia w porządku. Konfliktu serologicznego nie mamy z mężem. No cóż, narazie się staramy, a niektórzy wpadają, używając prezerwatyw, a nawet tabletek antykoncepcyjnych - znam przypadki. Moja przyjaciółka z nadżerką urodziła zdrowego chłopca.

Rozumiem. Tarczycę mam ok (tsh, ft 3, ft 4 - książkowo), morfologia w porządku. Konfliktu serologicznego nie mamy z mężem. No cóż, narazie się staramy, a niektórzy wpadają, używając prezerwatyw, a nawet tabletek antykoncepcyjnych - znam przypadki. Moja przyjaciółka z nadżerką urodziła zdrowego chłopca.
Nie ma rguły czemu to tak jest ..

Powtórzyłam test rano... i obawiam się powtórki z zeszłego miesiąca druga kreska jest taka sama jak była w piątek...

@jagoda87 A może te testy są jakieś trefne? Zawsze w tej samej aptece kupujesz? I może faktycznie zrób tą betę, żeby mieć przynajmniej jasność czy nie była to ciąża biochemiczna?
@kasiula222 Planowanie płci u mnie się nie sprawdziło. Celowałam w chłopca wyszła dziewczynka, byłam pewna że mam jeszcze dni niepłodne (8dc) i wyszedł chłopiec. Ktoś mi kiedyś opowiadał, że to prawdopodobieństwo zwiększa się tak, że jak masz w worku 100 kulek - 50 niebieskich (chłopiec) i 50 różowych (dziewczynka) - to w przypadku takiego planowania należy wyciągnąć 2 różowe i zastąpić niebieskimi.

reklama
@Malaga00 no to jasne koniecznie wizyta u lekarza i zielone swiatlo:) oby akurat przed owy dostac zielone;) tego Ci zycze zebys bylas super w srodku;) jak bierzesz leki to dobrze, tzn dobrze ze znasz wroga, wiele dziewczyn traci ciaze i nie wie czemu i szuka problemow np w immunologii a to kosztowne i wiadomo meczace. Ale kochana teraz z wypowiedzi do Patuśki nie zrozumialam, stracilas juz 2 ciaze? Czy ta 1 teraz? To byla pierwsza tak?
Lekarka powiedziała, że można się starać już chyba po pierwszym cyklu. Zależy czy owulacja będzie, będzie mnie obserwować w tym cyklu, żeby sytuacja się nie powtórzyła. Akurat ja ma bardzo bolesną bo nawet podczas wymiotuje [emoji23] więc nie przegapie jej. Zaszłam w pierwszym cyklu przy wywołanej owulacji, ale potrzebowałam podtrzymać niestety, a nawet nie wiedziałam i eh poroniłam [emoji20] Zobaczymy jak w tym cyklu, teraz mam 3dc. Dziękuję kochana. No u mnie musiał być słaby zarodek [emoji53] Trochę się załamałam bo to już druga taka sytuacja ale się nie poddaje. Chociaż myślałam, że jestem całkowicie zdrowa i że jeden cykl i bum dzidzi ale jak widać nie można mieć wszystkiego od razu [emoji20] Ale się nie poddaje, może zobaczę upragnione 2 kreseczki i będę mogła doświadczyć tego cudu [emoji19] Ale nie ukrywam jestem trochę załamana. Moja lekarka tak samo, płakać mi się chciało na wizycie bo podeszła z sercem do mnie i jak już wychodziłam od niej to zatrzymała mnie i powiedziała że jej przykro, wtedy to już w ogóle chciałam płakać jak dziecko, ale zacisnęłam zęby [emoji21] Jestem już po 1 tabletce metformaxu i powiem wam, że ciężko, źle się czuje

Do góry