reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
U mnie sie sprawdziło:) Chociaz nie celowalam w chlopaczkow :)
U mnie się nie sprawdziło. Badalismy płeć dzieciątka które straciłam, to była córeczka. A kochalismy się codziennie. Tylko tyle że brałam provag i lactovaginal od czasu do czasu ale robiłam to nieświadomie bo nie wiedziałam że pH śluzu też ma wpływ.

U mnie się nie sprawdziło. Badalismy płeć dzieciątka które straciłam, to była córeczka. A kochalismy się codziennie. Tylko tyle że brałam provag i lactovaginal od czasu do czasu ale robiłam to nieświadomie bo nie wiedziałam że pH śluzu też ma wpływ.
Lucy badaliscie sama płeć czy przyczynę też ?

Lucy badaliscie sama płeć czy przyczynę też ?
Płeć, zaczęłam szukać przyczyny u siebie. Zrobiłam sporo badań i później hematolog poleciła zrobić badanie na trombofilie wrodzona. I wyszła mi mutacja genu a1298c. Ja mam problem z gęstościa krwi na co nikt nigdy nie zwracał uwagi, po poronieniu miałam stężenie kwasu foliowego 56 A norma do 18. W ogóle go nie przyswajałam. Homocysteina 13. Hematolog sugerowała zator, ale nie chce prawić takich rzeczy jeśli nie zbadalismy dziecka. I tak dziękuję Bogu że nie dałam sobie wmówić że tak się zdarza i to przypadek, że zaczęłam się badać.

Płeć, zaczęłam szukać przyczyny u siebie. Zrobiłam sporo badań i później hematolog poleciła zrobić badanie na trombofilie wrodzona. I wyszła mi mutacja genu a1298c. Ja mam problem z gęstościa krwi na co nikt nigdy nie zwracał uwagi, po poronieniu miałam stężenie kwasu foliowego 56 A norma do 18. W ogóle go nie przyswajałam. Homocysteina 13. Hematolog sugerowała zator, ale nie chce prawić takich rzeczy jeśli nie zbadalismy dziecka. I tak dziękuję Bogu że nie dałam sobie wmówić że tak się zdarza i to przypadek, że zaczęłam się badać.
Ja mam tę samą mutacje .Co dostałaś w zaleceniach od lekarza?

Jakie badanie na gęstość krwi robiłaś ?

Ja mam tę samą mutacje .Co dostałaś w zaleceniach od lekarza?
Ja dostałam takie zalecenia od genetyka. Ale zaczęłam się dowiadywać wszystkiego sama. Przede wszystkim z grupy na fejsie MTHFR Polska. Prawda jest taka że niewielu lekarzy ma jakiekolwiek pojęcie na temat tych mutacji. Ja miałam podejrzenie czerwienicy, cały czas mam hematokryt wywalony w kosmos. Siniaki mam 2-3 tygodnie. Powiem tak, moje koleżanki z pracy twierdzą że jestem nawiedzona, ale ja uważam że każda kobieta przed zajściem w ciążę powinna zrobić badanie na trombofilie może wtedy nie byłoby tylu poronień, wiem że zdarzają się przypadki ale po co sprawdzać to aż 3 razy. To badanie kosztuje 330 zł, a to jest naprawdę nic w porównaniu że stratą dziecka.
20180314_200353.jpg

Załączniki

• 20180314_200353.jpg
    20180314_200353.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 308
@Malaga00 jasne, czesc:) jak wczesna to udalo Ci sie oczyscic samoistnie? Takze nic tylko dzialac, dlugo sie stsraliscie? Bedzie dobrze:)
@Dagmarka1991 to tez byla moja pierwsza ciaza..mialam zachcianki, bol piersi, prawie miesiac po tescie mialam pierwsza wizyte. A Pan dr ze nie ma dla mnie dobrych wiadomosci ojesu jak zly sen to bylo info koszmar. Ciaza sie nie rozwiajala, nie pojawil sie zarodek. 2 tyg czekalam az sie zacznie poronienie, czekanie tez bylo ciezkie ale oczywiscie nie zaluje, mialam czas jesli by sie zaczelo zawsze na powrot do domu i przezycie tego. Ale mialam potem mysli:/ ze sie nigdy nie uda, ze adopcja, a tak bardzo chcialam szybko zaskoczyc...potem sie zaczytalam w forum i wiedzialam ze na wszystko jest rozwiazanie, pomyslalam w koncu sie uda i jakos bez wiekszego ciśnienia i wtedy sie udalo:) a o pierwsza ciaze ile sie staraliscie?Powodzenia:)
Od razu się udało :-)

To macie co robic przez najbliższe dni ;)Lucy Karola trzymamy kciuki, oby malpy nie przyszlyMoze tak kolo wtorku mogłabys zatestowac przy Twoich troche dlugich cyklachCześć, przykro mi strasznie. U mnie bardzo podobna historia i łyżeczkowanie w maju. Następnym razem nam sie uda, nie ma innej opcji.
Tragedia. Znajoma piła piwka, paliła w ciąży jak smok i bez żadnych problemów. Nie wiedziała, że była w ciąży, a był to bodajże 6/7 tydzień, był Sylwester. Upiła się niewiarygodnie: alkohol, tańce, hulanki, papierosy, marihuana. Książkowo wszystko. A człowiek dba o siebie, zdrowo się odżywia, nie pali, nie pije i klops.

reklama
Tragedia. Znajoma piła piwka, paliła w ciąży jak smok i bez żadnych problemów. Nie wiedziała, że była w ciąży, a był to bodajże 6/7 tydzień, był Sylwester. Upiła się niewiarygodnie: alkohol, tańce, hulanki, papierosy, marihuana. Książkowo wszystko. A człowiek dba o siebie, zdrowo się odżywia, nie pali, nie pije i klops.
Ja leżałam z takimi na sali w szpitalu. Co godzinę na fajce. A ciąża na podtrzymaniu cały czas. Niestety życie jest niesprawiedliwe

Do góry