reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

hey dziewczny wydaje mi się ze znalazlam w końcu lekarza w porządku, dopiero wywiad przez tel,ale juz mi powiedział co mozemy dzialac ,ze przed 6 tyg poda mi lek zapobiegajacy poronieniu, powiedział,ze bardzo dobrze zrobiłam,ze poszłam na l4 ogolnie lekarz w porzadku ma dobre opinie na znany lekarz i robi tez prenatalne, pracuje rowniez w szpitalu, bede miala okolo 60 km,ale to co

reklama
Dziewczyny jakie sa wskazania do histeroskopii czy wogole jest szansa na nfz ?

Orientujecie sie w ktorym lab. Zrobia mi krzywa cukrzycowa i insulinowa bez skierowania ? W dwoch mi odmowili.... moj rodzinny nie widzi potrzeby, a ginelolog zasugerowala zeby takie wyniki tez zabrac na wizyte do niej , nie chce mi sie drugi raz prosic go o skierowanie.... Wiec skoro juz mam zaplacic za wizyte to chciałabym isc z wynikami wszystkimi..

Czy do CMV musze sie jakos specjalnie przygotować ?
Pierwsze słyszę, żeby odmówili zrobienia badań. Skąd jesteś?

@Oczekujaca123 @gosia100 nic nie wiem:/ @martakratka ja mam w tylnej czesci macicy, wysoko, ponoc jak jest w przedniej to duzo pozniej czuc ruchy i ogolnie slabiej dlatego pytam. Ale na tej kartce z prenatalnych tam jest jaka pepowina i to wszystko i lozysko miejsce chyba tez

Ostatnia edycja:
@Oczekujaca123 niestety nic nie wiem na ten temat. Z tymi badaniami to tak może być bo obawiają się że możesz mieć za wysoki cukier na czczo a dopiero po obciążeniu. Jak.jest skierowanie to na lekarza zrzucają. W CZMP to właśnie pobierają na czczo czeka sie 2h na wynik i.dopiero jak jest.ok piję się glukoze.

@Adeline89 bardzo się cieszę że udało się znaleźć lekarza z głową. Oby tak dalej i by Cię prawidłowo poprowadził.

@martakratka no jak jest potrzeba drzemki to trzeba spać :-) ja to tylko mogę rano tyle ile córcia śpi. Niestety w dzień nie da rady odespac. Jak się położę to Tak się skarb mną opiekuje, pytając czy nie chce pić, jeść czy wszystko dobrze że no.kurczak nie ma szans oka zamknąć

@Totois30 super że wszystko jest dobrze. Napisz jutro po prenatalnych. Ale tam też będzie wszystko dobrze

@membaris ja dziś u endokrynologia byłam z wczorajszym usg na którym zginęły moje guzy. A miałam skontrolować czy.nie urosły. No pięknie. Niestety w czasie wizyty przyszła ulewa a miałam moje okno otwarte w aucie. Eh... troszkę mi majty przemokły... ogólnie nie czuję się dziś dobrze. Chyba ta zmienna pogoda. Jakaś słaba jestem, nogi spuchly a od południa nogi bolą jakbym maraton biegła. Nie mogę nic zrobić. A jutro jadę do Łodzi do lekarza. Muszę sama i już się martwię o te moje nogi bo to 100km w jedną stronę.
Rozważam zakup tego rogala bo.kurnia nie idzie spać. Kasy mi szkoda bo to taka fanaberia i luksus bez którego przeżyje no ale czy warto się męczyć?...

@gosia100 pewnie że z takimi problemami można w ciąży być. Wiadomo pewno pod opieką kardiologa ale ogólnie można.

Ostatnia edycja:
@muza_ton ja kupilam rogal dosc szybko..kocham go jest boski. Kupuj! Ja trafilam w biedronie za 69zl ale na necie tez byly w tej cenie a jest po prostu medżik. Mysle ze potem tez moze sie przydac.

@Oczekujaca123 niestety nic nie wiem na ten temat. Z tymi badaniami to tak może być bo obawiają się że możesz mieć za wysoki cukier na czczo a dopiero po obciążeniu. Jak.jest skierowanie to na lekarza zrzucają. W CZMP to właśnie pobierają na czczo czeka sie 2h na wynik i.dopiero jak jest.ok piję się glukoze.

@Adeline89 bardzo się cieszę że udało się znaleźć lekarza z głową. Oby tak dalej i by Cię prawidłowo poprowadził.

@martakratka no jak jest potrzeba drzemki to trzeba spać :-) ja to tylko mogę rano tyle ile córcia śpi. Niestety w dzień nie da rady odespac. Jak się położę to Tak się skarb mną opiekuje, pytając czy nie chce pić, jeść czy wszystko dobrze że no.kurczak nie ma szans oka zamknąć

@Totois30 super że wszystko jest dobrze. Napisz jutro po prenatalnych. Ale tam też będzie wszystko dobrze

@membaris ja dziś u endokrynologia byłam z wczorajszym usg na którym zginęły moje guzy. A miałam skontrolować czy.nie urosły. No pięknie. Niestety w czasie wizyty przyszła ulewa a miałam moje okno otwarte w aucie. Eh... troszkę mi majty przemokły... ogólnie nie czuję się dziś dobrze. Chyba ta zmienna pogoda. Jakaś słaba jestem, nogi spuchly a od południa nogi bolą jakbym maraton biegła. Nie mogę nic zrobić. A jutro jadę do Łodzi do lekarza. Muszę sama i już się martwię o te moje nogi bo to 100km w jedną stronę.
Rozważam zakup tego rogala bo.kurnia nie idzie spać. Kasy mi szkoda bo to taka fanaberia i luksus bez którego przeżyje no ale czy warto się męczyć?...

@gosia100 pewnie że z takimi problemami można w ciąży być. Wiadomo pewno pod opieką kardiologa ale ogólnie można.
Kochana nie żałuj kasy na Rogala. Ja z niego korzystałam i po porodzie. I przydał się jak Misia była mała a ja kladlam na łóżku czy kanapie żeby ją zablokować, i przy karmieniu, a i teraz czasem z nim śpię :-D naprawdę warto. :-)

reklama
Do góry