hey dziewczny wydaje mi się ze znalazlam w końcu lekarza w porządku, dopiero wywiad przez tel,ale juz mi powiedział co mozemy dzialac ,ze przed 6 tyg poda mi lek zapobiegajacy poronieniu, powiedział,ze bardzo dobrze zrobiłam,ze poszłam na l4 ogolnie lekarz w porzadku ma dobre opinie na znany lekarz i robi tez prenatalne, pracuje rowniez w szpitalu, bede miala okolo 60 km,ale to co
reklama
martakratka
Fanka BB :)
Pierwsze słyszę, żeby odmówili zrobienia badań. Skąd jesteś?Dziewczyny jakie sa wskazania do histeroskopii czy wogole jest szansa na nfz ?
Orientujecie sie w ktorym lab. Zrobia mi krzywa cukrzycowa i insulinowa bez skierowania ? W dwoch mi odmowili.... moj rodzinny nie widzi potrzeby, a ginelolog zasugerowala zeby takie wyniki tez zabrac na wizyte do niej , nie chce mi sie drugi raz prosic go o skierowanie.... Wiec skoro juz mam zaplacic za wizyte to chciałabym isc z wynikami wszystkimi..
Czy do CMV musze sie jakos specjalnie przygotować ?
Totois30
@Oczekujaca123 @gosia100 nic nie wiem:/ @martakratka ja mam w tylnej czesci macicy, wysoko, ponoc jak jest w przedniej to duzo pozniej czuc ruchy i ogolnie slabiej dlatego pytam. Ale na tej kartce z prenatalnych tam jest jaka pepowina i to wszystko i lozysko miejsce chyba tez
Ostatnia edycja:
Oczekujaca123
ChorzowPierwsze słyszę, żeby odmówili zrobienia badań. Skąd jesteś?
Juz znalazlam Slaskie Laboratoria Analityczne , ale w diagnostyce odmowili, w alab chcieli wyniki badan cukru na czczo albo skierowanie, i na raciborskiej tez skierowanie chcieli. Wiec nie tak latwo ;p
muza_ton
@Oczekujaca123 niestety nic nie wiem na ten temat. Z tymi badaniami to tak może być bo obawiają się że możesz mieć za wysoki cukier na czczo a dopiero po obciążeniu. Jak.jest skierowanie to na lekarza zrzucają. W CZMP to właśnie pobierają na czczo czeka sie 2h na wynik i.dopiero jak jest.ok piję się glukoze.
@Adeline89 bardzo się cieszę że udało się znaleźć lekarza z głową. Oby tak dalej i by Cię prawidłowo poprowadził.
@martakratka no jak jest potrzeba drzemki to trzeba spać :-) ja to tylko mogę rano tyle ile córcia śpi. Niestety w dzień nie da rady odespac. Jak się położę to Tak się skarb mną opiekuje, pytając czy nie chce pić, jeść czy wszystko dobrze że no.kurczak nie ma szans oka zamknąć
@Totois30 super że wszystko jest dobrze. Napisz jutro po prenatalnych. Ale tam też będzie wszystko dobrze
@membaris ja dziś u endokrynologia byłam z wczorajszym usg na którym zginęły moje guzy. A miałam skontrolować czy.nie urosły. No pięknie. Niestety w czasie wizyty przyszła ulewa a miałam moje okno otwarte w aucie. Eh... troszkę mi majty przemokły... ogólnie nie czuję się dziś dobrze. Chyba ta zmienna pogoda. Jakaś słaba jestem, nogi spuchly a od południa nogi bolą jakbym maraton biegła. Nie mogę nic zrobić. A jutro jadę do Łodzi do lekarza. Muszę sama i już się martwię o te moje nogi bo to 100km w jedną stronę.
Rozważam zakup tego rogala bo.kurnia nie idzie spać. Kasy mi szkoda bo to taka fanaberia i luksus bez którego przeżyje no ale czy warto się męczyć?...
@gosia100 pewnie że z takimi problemami można w ciąży być. Wiadomo pewno pod opieką kardiologa ale ogólnie można.
@Adeline89 bardzo się cieszę że udało się znaleźć lekarza z głową. Oby tak dalej i by Cię prawidłowo poprowadził.
@martakratka no jak jest potrzeba drzemki to trzeba spać :-) ja to tylko mogę rano tyle ile córcia śpi. Niestety w dzień nie da rady odespac. Jak się położę to Tak się skarb mną opiekuje, pytając czy nie chce pić, jeść czy wszystko dobrze że no.kurczak nie ma szans oka zamknąć
@Totois30 super że wszystko jest dobrze. Napisz jutro po prenatalnych. Ale tam też będzie wszystko dobrze
@membaris ja dziś u endokrynologia byłam z wczorajszym usg na którym zginęły moje guzy. A miałam skontrolować czy.nie urosły. No pięknie. Niestety w czasie wizyty przyszła ulewa a miałam moje okno otwarte w aucie. Eh... troszkę mi majty przemokły... ogólnie nie czuję się dziś dobrze. Chyba ta zmienna pogoda. Jakaś słaba jestem, nogi spuchly a od południa nogi bolą jakbym maraton biegła. Nie mogę nic zrobić. A jutro jadę do Łodzi do lekarza. Muszę sama i już się martwię o te moje nogi bo to 100km w jedną stronę.
Rozważam zakup tego rogala bo.kurnia nie idzie spać. Kasy mi szkoda bo to taka fanaberia i luksus bez którego przeżyje no ale czy warto się męczyć?...
@gosia100 pewnie że z takimi problemami można w ciąży być. Wiadomo pewno pod opieką kardiologa ale ogólnie można.
Ostatnia edycja:
agatush
Moderatorka
Kochana nie żałuj kasy na Rogala. Ja z niego korzystałam i po porodzie. I przydał się jak Misia była mała a ja kladlam na łóżku czy kanapie żeby ją zablokować, i przy karmieniu, a i teraz czasem z nim śpię naprawdę warto. :-)@Oczekujaca123 niestety nic nie wiem na ten temat. Z tymi badaniami to tak może być bo obawiają się że możesz mieć za wysoki cukier na czczo a dopiero po obciążeniu. Jak.jest skierowanie to na lekarza zrzucają. W CZMP to właśnie pobierają na czczo czeka sie 2h na wynik i.dopiero jak jest.ok piję się glukoze.
martakratka
Ja kupilam w sklepie z poduszkami za 58 zl Rewelacja
martakratka
Ja tez jestem z Chorzowa. Na Jubileuszowej robią. Niedawno tam robilam. Cena 18 zl.Chorzow
Juz znalazlam Slaskie Laboratoria Analityczne , ale w diagnostyce odmowili, w alab chcieli wyniki badan cukru na czczo albo skierowanie, i na raciborskiej tez skierowanie chcieli. Wiec nie tak latwo ;p
reklama
Oczekujaca123
Bez skierowania ? A insulinowa tez ?Ja tez jestem z Chorzowa. Na Jubileuszowej robią. Niedawno tam robilam. Cena 18 zl.