reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Słyszałam tylko, że dziwnie w Holandii to wygląda jak ciąża przebiega bez problemów. Co do reszty nie wiem. A tam są na przykład prywatni lekarze ginekolodzy? Czy wszystko w ramach państwowej opieki?

Słyszałam tylko, że dziwnie w Holandii to wygląda jak ciąża przebiega bez problemów. Co do reszty nie wiem. A tam są na przykład prywatni lekarze ginekolodzy? Czy wszystko w ramach państwowej opieki?

Nie ma prywatnych, ginekolog tylko przyjmuje w szpitalu bo podstawowe badania ginekologiczne robi lekarz rodzinny. Co miesiąc płaci się ubezpieczenie które pokrywa część leczenia.
Mam nadzieje ze tym razem zapewnią mi odpowiednią opiekę...

Aha. Rozumiem. Ale jak kobiety np. mają problemy z ciążą na początku to mogą liczyć na pomoc lekarza, czy jest odesłanie do domu, bo wczesna ciąża?

@ivvonka w holandi nie ma podtrzymywania ciazy. To pozostawia sie naturze. Wiem, bo mialam siostre z ciaza zagrozona poronieniem. Odklejalo sie jej lozysko. Na szczescie byla w polsce u lekarze zareagowali. Dostala leki, jak wrocila do holandi kazali jej wszystko odstawic i wracac do pracy. Tam sluzba zdrowia jest dziwna.

reklama
@ivvonka w holandi nie ma podtrzymywania ciazy. To pozostawia sie naturze. Wiem, bo mialam siostre z ciaza zagrozona poronieniem. Odklejalo sie jej lozysko. Na szczescie byla w polsce u lekarze zareagowali. Dostala leki, jak wrocila do holandi kazali jej wszystko odstawic i wracac do pracy. Tam sluzba zdrowia jest dziwna.
To jest strasznie dziwny kraj z tego co slyszalam. Nie wazne sa wartosci rodzinne, opieka nad rodzicami itp. Nie chcialabym tam mieszkac.
.

Do góry