reklama
martakratka
Fanka BB :)
No to trzymam kciukiA ja dziewczyny od rana nie mogę si niczym zająć.. na 15 jadę się spotkać z nową lekarką w szpitalu i ustalić plan działania... mam nadzieje ze dostanę zielone światło... a za dwa tyg kolejna wizyta w Pl..
@Totois30 zobaczysz ze tym razem będzie dobrze
natala95
A Ty jak Tam powtorzylas betę ??No to trzymam kciuki
jagoda87
Słyszałam tylko, że dziwnie w Holandii to wygląda jak ciąża przebiega bez problemów. Co do reszty nie wiem. A tam są na przykład prywatni lekarze ginekolodzy? Czy wszystko w ramach państwowej opieki?
Nie ma prywatnych, ginekolog tylko przyjmuje w szpitalu bo podstawowe badania ginekologiczne robi lekarz rodzinny. Co miesiąc płaci się ubezpieczenie które pokrywa część leczenia.
Mam nadzieje ze tym razem zapewnią mi odpowiednią opiekę...
@ivvonka w holandi nie ma podtrzymywania ciazy. To pozostawia sie naturze. Wiem, bo mialam siostre z ciaza zagrozona poronieniem. Odklejalo sie jej lozysko. Na szczescie byla w polsce u lekarze zareagowali. Dostala leki, jak wrocila do holandi kazali jej wszystko odstawic i wracac do pracy. Tam sluzba zdrowia jest dziwna.
martakratka
Tak. Bylam dzis o 7 na badaniu. Wyniki dzis po 21 na mailu bede miec. Progesteronu, tsh, toxoplazmozy i rozyczki tez. Takze jestem w mega strachu.... Tymbardziej ze bardzo kiepsko sie dzis czuję.A Ty jak Tam powtorzylas betę ??
reklama
martakratka
To jest strasznie dziwny kraj z tego co slyszalam. Nie wazne sa wartosci rodzinne, opieka nad rodzicami itp. Nie chcialabym tam mieszkac.@ivvonka w holandi nie ma podtrzymywania ciazy. To pozostawia sie naturze. Wiem, bo mialam siostre z ciaza zagrozona poronieniem. Odklejalo sie jej lozysko. Na szczescie byla w polsce u lekarze zareagowali. Dostala leki, jak wrocila do holandi kazali jej wszystko odstawic i wracac do pracy. Tam sluzba zdrowia jest dziwna.
.