reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny odpisała moja gin. Mam brać 2x1 duphaston. Niestety wcześniej niż 7 maja nie da rady mnie przyjąć, a to bedzie 6 tydzień po zapłodnieniu, a 8 tc. Nie za późno?

reklama
A swoją drogą dziś wypadł ze mnie taki duży skrzyp czy to normalne czy dzieje sie cos nie dobrego ... Pierwszy raz widziałam żeby skrzep był aż tak duży [emoji33][emoji33]przerazilam się trochę

@ivvonka jesteś kochana :)
@martakratka ja też chyba bym poszła teraz do innego lekarza żeby potwierdzić że jest wszytsko w porząsiu i po to żeby ustawił leki. Wiesz tak dla świętego spokoju
@kari21 wierzę że maluszkowi nic nie jest ! trzymaj się czekamy na info
@natala95 wydaje mi się że przy samoistnym oczyszczeniu to normalne

Dziewczyny odpisała moja gin. Mam brać 2x1 duphaston. Niestety wcześniej niż 7 maja nie da rady mnie przyjąć, a to bedzie 6 tydzień po zapłodnieniu, a 8 tc. Nie za późno?
ja tez bym poszukała innej wizyty (choc ona niewiele pewnie wniesie ale może uspokoić)

@kari21 widziałas mój wczesniejszy wpis do Ciebie? poza tym poczekaj na wizyte i zycze oby bylo jak najlepiej, nawet jakby sie okazało, ze dzidek jest chory to ZD nie jest chorobą przy której dzieci umierają. Musisz w coś wierzyc bo oszalejesz

@natala95 wydaje mi się że to normalne. Ja co prawda miałam zabieg, ale po 4 tyg dostałam @ i były takie skrzepy ze musiałam jechać na ip żeby mi je usunęli. A potem jeszcze wieczorem poszedł taki jeden... Był jak pół pięści dosłownie.... Także spokojnie. Mogło być tak że coś zablokowało ujście i zbierało się tam więcej i wypadło na raz. Będzie okej ;)

@natala95, nie bój się. Właśnie dlatego ostrzegałam, że może być tak, że ustanie plamienie, a później może być nasilenie. Te skrzepy to większe części bardzo ukrwionej warstwy, która wyściela macicę. Czasem wypływają właśnie takie spore jej części, czasem są mniejsze, czasem jest to tylko krew. Po zabiegu jest z reguły mniej takich większych tkanek, bo lekarz je łyżeczkuje, u Ciebie ten proces przebiega samoistnie.

@membaris ;) oj tam, oj tam :)

@martakratka, za jakieś dwa tygodnie może już będzie widać pęcherzyk. Wcześniej za wiele nie wypatrzy. Duphastonu masz już dawkę ustaloną to bierz, kwas foliowy też. Jeśli bardzo będziesz się denerwować to idź wcześniej na usg prywatnie.

Ostatnia edycja:
@natala95, nie bój się. Właśnie dlatego ostrzegałam, że może być tak, że ustanie plamienie, a później może być nasilenie. Te skrzepy to większe części bardzo ukrwionej warstwy, która wyściela macicę. Czasem wypływają właśnie takie spore jej części, czasem są mniejsze, czasem jest to tylko krew. Po zabiegu jest z reguły mniej takich większych tkanek, bo lekarz je łyżeczkuje, u Ciebie ten proces przebiega samoistnie.

@membaris ;) oj tam, oj tam :)

@martakratka, za jakieś dwa tygodnie może już będzie widać pęcherzyk. Wcześniej za wiele nie wypatrzy. Duphastonu masz już dawkę ustaloną to bierz, kwas foliowy też. Jeśli bardzo będziesz się denerwować to idź wcześniej na usg prywatnie.
Zobaczę jutrzejszą betę. Jedli bedzie dobrze rosla to chyba poczekam. A będzie na pewno :)

Ja jestem po drugiej wizycie:) jest pecherzyk i jest cialko żółte, gin mowi ze ladnie:) na razie nie wrzucam foci bo jeszcze nie ma sie czym chwalic ale do przodu:) @martakratka ja sobie powiedzialam po poprzedniej ciazy ze nie bede szybko biegac na usg, niestety musialam bo dostaje zastrzyki wiec poszlam po recepty a ze beta wysoka to powiedzial ze juz cos bedzie no i bylo, kazal sprawdzic za tydz czyli dzis czy rosnie no i rosnie:) ale poszlabym sie upewnic czy jest w macicy , ja sie balam cp, duzo sie nie dowiesz ale uspokoisz sie ze jest w dobrym miejscu, niewiele gin chce w ogole przyjmowac tak wczesnie ale powiedz ze jestes po stracie, w razie czego tez sie nic nie stanie jak będziesz czekac do maja, jednak bedziesz spokojniejsza:) @natala95 niestety to normalne . kciuki aby wszystko szybko sie skonczylo:*

reklama
Ja jestem po drugiej wizycie:) jest pecherzyk i jest cialko żółte, gin mowi ze ladnie:) na razie nie wrzucam foci bo jeszcze nie ma sie czym chwalic ale do przodu:) @martakratka ja sobie powiedzialam po poprzedniej ciazy ze nie bede szybko biegac na usg, niestety musialam bo dostaje zastrzyki wiec poszlam po recepty a ze beta wysoka to powiedzial ze juz cos bedzie no i bylo, kazal sprawdzic za tydz czyli dzis czy rosnie no i rosnie:) ale poszlabym sie upewnic czy jest w macicy , ja sie balam cp, duzo sie nie dowiesz ale uspokoisz sie ze jest w dobrym miejscu, niewiele gin chce w ogole przyjmowac tak wczesnie ale powiedz ze jestes po stracie, w razie czego tez sie nic nie stanie jak będziesz czekac do maja, jednak bedziesz spokojniejsza:) @natala95 niestety to normalne . kciuki aby wszystko szybko sie skonczylo:*
No to super :) Kiedy masz kolejma wizyte? Ja sobie tez obiecalam ze wczesniej niz w 6tc nie pojde do lekarza po ostatnich przebojach wiec chyba poczekam.

Do góry