reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@martakratka przeciez ona rosnie od 0:) jakos musi zaczynac, ja myslalam ze u mnie jak bedzie ok 100 to super, za 4 dni bedziesz miala ponad 1000 i wtedy ponoc widac juz pecherzyk ciazowy:) takze rozpedza sie! Super extra:* oczywiscie zrob przyrost po 48h, staraj sie nie stresowac ale to jest naprawde wazny czynnik:* na necie sa kalkulatory i godzinowe wiec albo zrob jutro o tej porze co wczoraj albo juz w czw rano i na kalkulatorze wpiszesz godziny w jakich robilas i Ci ladnie wyliczy przyrost:)

reklama
@agatush słońce dziękuję, ze mnie wywolałas bo bym przegapiła a mogę @kari21 pomóc. Jeśli bedziesz potrzebowała to pisz do mnie. U nas ryzyko było 1:35 więc też bardzo wysokie. Na twoim miejścu pierwsze zrobilabym test harmony lub nifty i powtórzyć usg u innego lekarza. Przybycień np u mnie na USG nie widział nic absolutnie niepokojącego. Amnipunkcja niesie bardzo duże ryzyko blisko 20%, a ja bym sobie nie darowała "stracić" zdrowe dziecko, bo u nas Wikus okazal się zdrowy, czego z całego serca Ci życzę

@martakratka przeciez ona rosnie od 0:) jakos musi zaczynac, ja myslalam ze u mnie jak bedzie ok 100 to super, za 4 dni bedziesz miala ponad 1000 i wtedy ponoc widac juz pecherzyk ciazowy:) takze rozpedza sie! Super extra:* oczywiscie zrob przyrost po 48h, staraj sie nie stresowac ale to jest naprawde wazny czynnik:* na necie sa kalkulatory i godzinowe wiec albo zrob jutro o tej porze co wczoraj albo juz w czw rano i na kalkulatorze wpiszesz godziny w jakich robilas i Ci ladnie wyliczy przyrost:)
Dzięki kochana ;) Będzie dobrze tym razem. Musi być. Cycki mnie bolą jak cholera, znaczy, że beta rośnie ;) I niedobrze mi jest non stop - więc dobrze być musi. W tamtej ciąży nie czułam kompletnie nic. Ani mdłosci, ani bólów piersi - więc tym razem będzie wszystko dobrze. Wiem to i koniec ;)

Dzięki kochana ;) Będzie dobrze tym razem. Musi być. Cycki mnie bolą jak cholera, znaczy, że beta rośnie ;) I niedobrze mi jest non stop - więc dobrze być musi. W tamtej ciąży nie czułam kompletnie nic. Ani mdłosci, ani bólów piersi - więc tym razem będzie wszystko dobrze. Wiem to i koniec ;)
I takie podejście mi sie podoba.. Życzę zdrowej ciąży i spokojnych 9 miesięcy [emoji8] [emoji8]

reklama
@martakratka nie chce Cie w zadnym wypadku odwodzic od myślenia ze bedzie dobrze! Ale jak od 5/6 tyg moj zarodek stal w miejscu i sie nie rozwijal, to jeszcze w 9 tyg, troche przed strata mialam taki bol piersi taki ze musialam w pracy zdjac stanik:/ takze bol piersi to dla mnie nie wyznacznik, chociaz tez sie cieszd ze teraz bola, ale wtedy nie mialam nic oprocz tego a teraz ciągnie podbrzusie, bola jajniki i jest niedobrze wiec inaczej, mam nadzieje ze to dobry omen:) ale i tak boje sie jak cholera, chociaz wtedy mialam juz szybko ogromne ciagoty np do soku z pomidorow ktorego nie znosze a teraz nic, w ogole nie mam apetytu. Takze tez inaczej z czego sie ciesze:) zdawaj relacje z samopoczucia, ja niestety wiem ze u mnie nie musi byc dobrze ale mam taka ogromna nadzieje:)

Do góry