reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie wiem czemu ale martwi mnie ze coś nie tak bo dziwnie mnie kuje brzuch nie wiem czy to tak może być czy nie A nie chce wyjść na głupia i latać od razu do lekarza , po za tym nawet za bardzo nie mam jak :( a nie chce trafić do szpitala

Napisane na LG-M200 w aplikacji Forum BabyBoom
Natala - a kiedy byłaś u lekarza? I kiedy jesteś umówiona na wizytę?

reklama
U lekarz byłam w dniu poronienia na IP , teraz wizytę mam w czwartek 12.04
To spokojnie czekaj i obserwuj. Jakbyś czuła jakiś ból, albo że coś się dzieje to na sor leć. Nie zastanawiaj się. Każda z nas inaczej to przechodziła. Mnie wcale prawie nie bolało. Momentami tylko czułam, delikatne skurcze. Jeśli widziałabyś brzydki kolor, albo czuła dziwny zapach to też leć na pogotowie. Sprawdzaj czasem temperaturę, czy nie gorączkujesz i trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z Tobą.

To spokojnie czekaj i obserwuj. Jakbyś czuła jakiś ból, albo że coś się dzieje to na sor leć. Nie zastanawiaj się. Każda z nas inaczej to przechodziła. Mnie wcale prawie nie bolało. Momentami tylko czułam, delikatne skurcze. Jeśli widziałabyś brzydki kolor, albo czuła dziwny zapach to też leć na pogotowie. Sprawdzaj czasem temperaturę, czy nie gorączkujesz i trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z Tobą.
Jak na razie najwyższa miałam 37.8 najgorsze jest to ze jestem sama z dziećmi w domu i boje sie ze jak cos sie wydarzy to nie bede wiedziała co zrobić ... Bo troche ten brzuch mnie boli .

@martakratka ja bete robilam we wt rano ale czulam ze cos jest na rzeczy w pon wieczorem i wzielam lutke. Rano i wieczorem jak jest ciaza to ja bym brala, we wt gin mi zwiekszyl do 3 razy dziennie. Biore prenatal uno-polecam kwas foluowy normalny i metylowany wiec lepiej sie wchlania. Ja oprocz tego biore jeszcze jeden kwas foliowy ale to mi gin zalecił bo biore sulfazalazyne-antagoniste kwasu foliowego. Beta moze byc mala, wazne zeby przyrost byl min 66% po 48 h to troche wiekszy stres ale 3mam kciuki:) @natala95 ja troche plamilam ale jak ronilam to wiedzialam ze to juz. Bole skurcze niesamowicie ogromne. Wymiotowalam i mdlalam M mnie pilnował ze szpitala nie przyjechali kazali mi jechac a ja nie bylam w stanie. Jak bylo po to juz wiedzialam. Czulam sie dobrze brzuch nie bolal i krwawilam jak przy okresie. Ale i tak po kontrolach na trzeci dzien mialam zabieg na szczescie prawie wcale nie inwazyjny bo szyjka byla otwarta. @8mela3 czesc Ci:*

@martakratka ja bete robilam we wt rano ale czulam ze cos jest na rzeczy w pon wieczorem i wzielam lutke. Rano i wieczorem jak jest ciaza to ja bym brala, we wt gin mi zwiekszyl do 3 razy dziennie. Biore prenatal uno-polecam kwas foluowy normalny i metylowany wiec lepiej sie wchlania. Ja oprocz tego biore jeszcze jeden kwas foliowy ale to mi gin zalecił bo biore sulfazalazyne-antagoniste kwasu foliowego. Beta moze byc mala, wazne zeby przyrost byl min 66% po 48 h to troche wiekszy stres ale 3mam kciuki:) @natala95 ja troche plamilam ale jak ronilam to wiedzialam ze to juz. Bole skurcze niesamowicie ogromne. Wymiotowalam i mdlalam M mnie pilnował ze szpitala nie przyjechali kazali mi jechac a ja nie bylam w stanie. Jak bylo po to juz wiedzialam. Czulam sie dobrze brzuch nie bolal i krwawilam jak przy okresie. Ale i tak po kontrolach na trzeci dzien mialam zabieg na szczescie prawie wcale nie inwazyjny bo szyjka byla otwarta.
Ale właśnie u mnie jakoś tak to wszystko łagodnie kazdy mi mówi ze przy poronieniu silne bóle itp a ja od soboty tylko krawawie no i ten brzuch tylko pobolewa a na IP powiedzieli ze 100 % poronienie i ze nie ma konieczności zostania w szpitalu

@martakratka ja jak tylko byłam pewna że jestem w ciąży brałam Duphaston dwa razy dziennie i Tobie też polecam tym bardziej że masz w domu
@natala95 ja miałam zabieg po poronieniu i powiem Ci że lekko pobolewał mnie brzuch a krwawienia w ogóle nie miałam raczej bym to nazwała plamieniem ( około tygodnia czy dwóch) także spokojnie różne są organizmy i różnie tą stratę się przechodzi

@martakratka ja bete robilam we wt rano ale czulam ze cos jest na rzeczy w pon wieczorem i wzielam lutke. Rano i wieczorem jak jest ciaza to ja bym brala, we wt gin mi zwiekszyl do 3 razy dziennie. Biore prenatal uno-polecam kwas foluowy normalny i metylowany wiec lepiej sie wchlania. Ja oprocz tego biore jeszcze jeden kwas foliowy ale to mi gin zalecił bo biore sulfazalazyne-antagoniste kwasu foliowego. Beta moze byc mala, wazne zeby przyrost byl min 66% po 48 h to troche wiekszy stres ale 3mam kciuki:) @natala95 ja troche plamilam ale jak ronilam to wiedzialam ze to juz. Bole skurcze niesamowicie ogromne. Wymiotowalam i mdlalam M mnie pilnował ze szpitala nie przyjechali kazali mi jechac a ja nie bylam w stanie. Jak bylo po to juz wiedzialam. Czulam sie dobrze brzuch nie bolal i krwawilam jak przy okresie. Ale i tak po kontrolach na trzeci dzien mialam zabieg na szczescie prawie wcale nie inwazyjny bo szyjka byla otwarta. @8mela3 czesc Ci:*
Ja już nie wiem co mam myśleć ... Ale skoro tak mówił to chyba tak jest ... W tym ze ja nie czułam żadnych boli no poza brzuchem ale to tez nie tak mocno A w którym tyg poronilas ?

@martakratka ja jak tylko byłam pewna że jestem w ciąży brałam Duphaston dwa razy dziennie i Tobie też polecam tym bardziej że masz w domu
@natala95 ja miałam zabieg po poronieniu i powiem Ci że lekko pobolewał mnie brzuch a krwawienia w ogóle nie miałam raczej bym to nazwała plamieniem ( około tygodnia czy dwóch) także spokojnie różne są organizmy i różnie tą stratę się przechodzi
Glupieje już mam nadzieję że nie wydarzy się nic złego do wizyty , bo dzieci by zawału dostały jak bym nie daj Bóg zemdlala czy coś

reklama
Do góry