reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziekuje @paulabraczo12 u mnie jeszcze o tyle ciezko ze choroby mi wylaza po poronieniu i sie nasilaja :/ wiec te proby meczace dla mnie, no ja pamietam ze wtedy taka bylam uchachana, wszystko juz mialam zaplanowane a tu wszystko nie tak. Dlugo skladalam sie znow calosc, jak sie udalo no to zaskoczylim;) oby szczesliwie. Staram sie godzic caly czas z adopcja i zeby moj M tego chcial bo ja po prostu marze o istotce w naszej rodzinie:) mężczyzni roznie do tego podchodza, moj to pewnie na 100pro wie nam sie kiedys uda ale ja sie boje...takze rozumiem Cie i tak bardzo bym chciala zebysmy nie borykali sie z nieplodnoscia i stratami...to sa bardzo ciezkie doświadczenia. pamietaj o mantrze:) mnie nastraja pozytywnie, wazne zeby wierzyc ze sie uda, ale na spokojnie, ja tez staram sie doceniac wszystko, to zdrowie liche ale nienajgorsze, no i meza, maaaasa moich koleżanek w krotkich zwiazkach lub same. Fajnie ze mamy tych ukochanych do staran:)
No fajnie,że Oni są. Daja dużo miłości i wsparcia. Mi ostatnio ciągle śnią się dzieci, przed ciąża mi i mojemu Partnerowi śniło się, że jestem w ciąży.. teraz jak robiłam teb test też mi się śniło, a dzisiaj mi się śniło, że byłam na usg w 21 tyg ciąży i okazało się, że będzie chłopiec :( za dużo ostatnio chyba o tym myślę.
@Totois30 tam wyżej zmieniłam trochę nazwę bo wyskoczylo że spam. Ta nazwa powinna być bez spacji.
Będzie dobrze u Ciebie. Tylko na spokojnie sobie teraz rosniemy. Znasz zagrożenia, jesteś pod opieką lekarza co wie o co kaman. Uśmiech na twarzy a reszta sama sie pouklada :-)

@paulabraczo12 czas starania jest ciężki, pełen oczekiwania a i zawodu ale przyjdzie ten cykl w którym nie będzie zawodu tylko dwie kreski i musisz w to uwierzyć
Tak masz racje, trzeba w to wierzyć

reklama
@paulabraczo12 ja zawsze tydz przed @ mialam takie mysli dzieci dzieci dzieci. Ostatnio(ok poltora tyg temu) snilam ze karmie synka. Az czulam to w cyckach. To dopiero..nie chcialam tu pisac żebyście mnie za wariatke nie braly :D wczesniej karmilam corcie w snach:)

A ja w nocy z wtorku na srode snilam ze krwawie!! Rany koszmar to byl, bo w tym snie bylo ze wyszlam od lekarza (a we wtorek mialam wizyte) i bylo wszystko dobrze i tak mega sie cieszylam a w nocy dostalam @!!!! Rany taka mokra sie jeszcze chyba nigdy nie obudzilam! :-D

@anja93 co to siedzi w naszych glowach..
Dziewczyny zastrzykowe, mam w opakowaniu 5 takich dziwnych strzykawek..ja rozumiem pecherzyk powietrza ale to wyglada jakby duzo bylo puste..isc z tym do apteki, czy wystrzyknac delikatnie najpierw to powietrze czy co to w ogole jest...

Załączniki

• received_1684651154922805.jpeg
    received_1684651154922805.jpeg
    232 KB · Wyświetleń: 73
  • received_1684651211589466.jpeg
    received_1684651211589466.jpeg
    311 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
@AgaB33 To chyba do Ciebie - coś mi w głowie się tłucze, że baniek w ciąży nie można. Bodajże w ulotce bezogniowych jest nawet zapisane, że I trymestr jest przeciwwskazaniem?

@witch84 ahaś. Dziękuję. Zaraz pogrzebie w Internecie. Fakt ze nie przyszły jeszcze a i ja juz II trymestr ale trzeba się pilnować jesli jakieś podejrzenia są. Dziękuję za informację.

@anja93 no sen niezły. Współczuję. Mi się w jednym śnie urodziła córka a po powrocie do domu umiała już chodzić i mówić heh. Dzieci mi podmienili. Po przyjeździe do szpitala okazało się że w papiery też bałagan bo moja mama wpisana jako matka a mój brat jako ojciec i dziecko ma moje panieńskie nazwisko. Co sie uśmiałam to szok :-) mojemu M też się śnił poród dziewczynki.

@Totois30 coś dużo tego powietrza. A w pozostałych zastrzykach tak nie ma? U mnie jest tego powietrza zdecydowanie mniej. Ja bym chyba poszła do apteki

@AgaB33 w jednym opakowaniu mialam takich 5/10..no dziwne bardzo, jeszcze mam drugie opakowabie 10 strzykawej to pewnie pare chociaz bedzie dobrych to w przyszlym tyg skocze do apteki...

@AgaB33 Znalazlam info na ulotce:" w przypadku stosowania 20mg i 40 mg(ja mam 40) nie nalezy usuwac pecherzyka powietrza ze strzykawki. "To te pecherzyki sa niebezpieczne czy jak ?

A ja w nocy z wtorku na srode snilam ze krwawie!! Rany koszmar to byl, bo w tym snie bylo ze wyszlam od lekarza (a we wtorek mialam wizyte) i bylo wszystko dobrze i tak mega sie cieszylam a w nocy dostalam @!!!! Rany taka mokra sie jeszcze chyba nigdy nie obudzilam! :-D
O matko ile razy ja mam takie sny....

p19u3e3k4whbie7a.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@AgaB33 Znalazlam info na ulotce:" w przypadku stosowania 20mg i 40 mg(ja mam 40) nie nalezy usuwac pecherzyka powietrza ze strzykawki. "To te pecherzyki sa niebezpieczne czy jak ?
Ja nie usuwam, nic ci się nie stanie jak to wstrzykniesz, usuwając pęcherzyk możesz zmniejszyć objętość płynu :) w żyłe nie można powietrza wstrzykiwać z tego co wiem :) także spokojnie :)

p19u3e3k4whbie7a.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry