reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziekuje @paulabraczo12 u mnie jeszcze o tyle ciezko ze choroby mi wylaza po poronieniu i sie nasilaja :/ wiec te proby meczace dla mnie, no ja pamietam ze wtedy taka bylam uchachana, wszystko juz mialam zaplanowane a tu wszystko nie tak. Dlugo skladalam sie znow calosc, jak sie udalo no to zaskoczylim;) oby szczesliwie. Staram sie godzic caly czas z adopcja i zeby moj M tego chcial bo ja po prostu marze o istotce w naszej rodzinie:) mężczyzni roznie do tego podchodza, moj to pewnie na 100pro wie nam sie kiedys uda ale ja sie boje...takze rozumiem Cie i tak bardzo bym chciala zebysmy nie borykali sie z nieplodnoscia i stratami...to sa bardzo ciezkie doświadczenia. pamietaj o mantrze:) mnie nastraja pozytywnie, wazne zeby wierzyc ze sie uda, ale na spokojnie, ja tez staram sie doceniac wszystko, to zdrowie liche ale nienajgorsze, no i meza, maaaasa moich koleżanek w krotkich zwiazkach lub same. Fajnie ze mamy tych ukochanych do staran:)
No fajnie,że Oni są. Daja dużo miłości i wsparcia. Mi ostatnio ciągle śnią się dzieci, przed ciąża mi i mojemu Partnerowi śniło się, że jestem w ciąży.. teraz jak robiłam teb test też mi się śniło, a dzisiaj mi się śniło, że byłam na usg w 21 tyg ciąży i okazało się, że będzie chłopiec :( za dużo ostatnio chyba o tym myślę.
@Totois30 tam wyżej zmieniłam trochę nazwę bo wyskoczylo że spam. Ta nazwa powinna być bez spacji.
Będzie dobrze u Ciebie. Tylko na spokojnie sobie teraz rosniemy. Znasz zagrożenia, jesteś pod opieką lekarza co wie o co kaman. Uśmiech na twarzy a reszta sama sie pouklada :-)

@paulabraczo12 czas starania jest ciężki, pełen oczekiwania a i zawodu ale przyjdzie ten cykl w którym nie będzie zawodu tylko dwie kreski i musisz w to uwierzyć
Tak masz racje, trzeba w to wierzyć

reklama
@paulabraczo12 ja zawsze tydz przed @ mialam takie mysli dzieci dzieci dzieci. Ostatnio(ok poltora tyg temu) snilam ze karmie synka. Az czulam to w cyckach. To dopiero..nie chcialam tu pisac żebyście mnie za wariatke nie braly :D wczesniej karmilam corcie w snach:)

A ja w nocy z wtorku na srode snilam ze krwawie!! Rany koszmar to byl, bo w tym snie bylo ze wyszlam od lekarza (a we wtorek mialam wizyte) i bylo wszystko dobrze i tak mega sie cieszylam a w nocy dostalam @!!!! Rany taka mokra sie jeszcze chyba nigdy nie obudzilam! :-D

@anja93 co to siedzi w naszych glowach..
Dziewczyny zastrzykowe, mam w opakowaniu 5 takich dziwnych strzykawek..ja rozumiem pecherzyk powietrza ale to wyglada jakby duzo bylo puste..isc z tym do apteki, czy wystrzyknac delikatnie najpierw to powietrze czy co to w ogole jest...

Załączniki

• received_1684651154922805.jpeg
    received_1684651154922805.jpeg
    232 KB · Wyświetleń: 71
  • received_1684651211589466.jpeg
    received_1684651211589466.jpeg
    311 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
@AgaB33 To chyba do Ciebie - coś mi w głowie się tłucze, że baniek w ciąży nie można. Bodajże w ulotce bezogniowych jest nawet zapisane, że I trymestr jest przeciwwskazaniem?

@witch84 ahaś. Dziękuję. Zaraz pogrzebie w Internecie. Fakt ze nie przyszły jeszcze a i ja juz II trymestr ale trzeba się pilnować jesli jakieś podejrzenia są. Dziękuję za informację.

@anja93 no sen niezły. Współczuję. Mi się w jednym śnie urodziła córka a po powrocie do domu umiała już chodzić i mówić heh. Dzieci mi podmienili. Po przyjeździe do szpitala okazało się że w papiery też bałagan bo moja mama wpisana jako matka a mój brat jako ojciec i dziecko ma moje panieńskie nazwisko. Co sie uśmiałam to szok :-) mojemu M też się śnił poród dziewczynki.

@Totois30 coś dużo tego powietrza. A w pozostałych zastrzykach tak nie ma? U mnie jest tego powietrza zdecydowanie mniej. Ja bym chyba poszła do apteki

@AgaB33 w jednym opakowaniu mialam takich 5/10..no dziwne bardzo, jeszcze mam drugie opakowabie 10 strzykawej to pewnie pare chociaz bedzie dobrych to w przyszlym tyg skocze do apteki...

@AgaB33 Znalazlam info na ulotce:" w przypadku stosowania 20mg i 40 mg(ja mam 40) nie nalezy usuwac pecherzyka powietrza ze strzykawki. "To te pecherzyki sa niebezpieczne czy jak ?

A ja w nocy z wtorku na srode snilam ze krwawie!! Rany koszmar to byl, bo w tym snie bylo ze wyszlam od lekarza (a we wtorek mialam wizyte) i bylo wszystko dobrze i tak mega sie cieszylam a w nocy dostalam @!!!! Rany taka mokra sie jeszcze chyba nigdy nie obudzilam! :-D
O matko ile razy ja mam takie sny....

p19u3e3k4whbie7a.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
@AgaB33 Znalazlam info na ulotce:" w przypadku stosowania 20mg i 40 mg(ja mam 40) nie nalezy usuwac pecherzyka powietrza ze strzykawki. "To te pecherzyki sa niebezpieczne czy jak ?
Ja nie usuwam, nic ci się nie stanie jak to wstrzykniesz, usuwając pęcherzyk możesz zmniejszyć objętość płynu :) w żyłe nie można powietrza wstrzykiwać z tego co wiem :) także spokojnie :)

p19u3e3k4whbie7a.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry