reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@raz_dwa_trzy a dziękuję. Już dobrze siedzę w czwartym miesiącu. Odstawiłam cały Duphaston 3x1 i zmniejszyłam Luteinę z 4 tabletek na 2. i jest nadal bezproblemowo. Cycki rosną, mąż się cieszy, mdłości przechodzą, więc imbir do herbaty też niepotrzebny. I czekam na wizytę 23 marca.
A jak tam u Ciebie? Kiedy testujesz?

reklama
szwagierka na odchodne powiedziała, że nasz syn potrzebuje rodzeństwa, bo jest za bardzo samolubny
Ona za to jest na pewno mistrzynią empatii i taktu jak zbierającej się do pionu osobie, szpilę wbija. Werdykt: olać, podać płaszcz i buty.
Co do pracy, zawsze się znajdzie osoba, która coś chlapnie i zawsze się znajdzie taka, co patrzy wyżej niż mierzy. Można z tym walczyć, ale czasem lepiej ignorować.
Mam nadzieję, że szybko zobaczysz dwie kreski i zagrasz na nosie temu nadgorliwcowi.:p

Cześć dziewczyny. Powoli dochodzę do siebie, a przyjemniej się staram, choć nie wychodzi mi to za dobrze. Wczoraj była u nas moja szwagierka i już na odchodne powiedziała, że nasz syn potrzebuje rodzeństwa, bo jest za bardzo samolubny! :( Trafiła w bardzo czuły punkt :( A jeszcze w tamtym tygodniu otrzymałam bardzo nieprzyjemny telefon z pracy, a mianowicie kiedy wracam, bo mi się L4 skończyło. O dziwo nie zadzwoniła szefowa, którą poinformowałam, że poroniłam tylko jeden z pracowników z pretensjami kiedy wracam :(
Nie wiem jak Wy, ale ja mam dość otaczającego mnie świata.
Czasem są takie gorsze dni, niestety. A szwagierkę radzę olać. Wokół pełno tych "mądrych". Nie warto sobie nerwów i zdrowia psuć takimi "pijawkami". Głowa do góry - będzie dobrze - trzymam kciuki ;)

Karola no oczywiscie ze idioci nie zrobili. Od tygodnia jezdze i blagam o usg nawet wczoraj w innym miescie bylam i nikt nie raczy zrobic bo ich zdaniem nie potrzeba. Ot kolejne poronienie i tyle. Za 2 tyg zrobic test ciazowy jak dodatni znaczy ze zostaly resztki i wtedy za kilka dni umowia usg i sie sprawdzi czy zabieg trzeba.
Ivonka nie moge wlasnie bo mam tu dzieci ktore sa w wieku szkolnym. Ani ich zabrac ze soba na ten czas nie moge ani zostawic bo maz pracuje 6dni w tyg od 7 do 22. Tal ze ani w ta ani w tamta strone. Juz myslalam naptawde na milion sposobow jak tk rozwiazac i nie wiem, przysiegam nie wiem co robic. W kwietniu bedzie ta wizyta u Debskiego zobaczymy co powie i jaki bylby jego plan, badania zleci i reszte sie zobaczy.

I wlasnie u mnie to nie jest taka wscieklosc z kolejnego poronienia, owszem jest mi przykro, to normalne, ale nie zalamalam sie jak wczesniej bo sie z tym liczylam. Wsciekla jestem ze mnie tak zostawili, bez nawet sprawdzenia tego wszystkiego, zrobienia usg tylko zeby uslyszec, ok jest to poronienie, prosze wrocic do domu. Nie, dali mi paracetamol, ginekolog powiedziala ze ona nie potwoerdzi poronienia bo roznie moze byc wiec potrzebme usg a usg najwczesniej za tydzien. Odstawilam wszystkie leki na podtrzymanie zeby dac sobie wieksze szanse na samoistne oczyszczenie a w tyle glowy ciagle od tygodnia mysle czy zrobilam yo slusznie bo nikt nie zajrzal, a moze dzidziol mial szanse? A nawet jesli nie to o ile latwiej by mi bylo z postawiona diagnoza a nie radz sobie sam. Od tygodnia nie zyje, czas mi sie ciagnie. Jutro mija tydzien i mam to zas.... usg. I daje sobie reke i noge uciac ze zabieg jest konieczny. Juz bylabym po tym wszystkim gdyby tylko wczesniej zrobili usg ale po co, to nie oni sie mecza. A tak wszystko nadal przede mna.

@raz_dwa_trzy a dziękuję. Już dobrze siedzę w czwartym miesiącu. Odstawiłam cały Duphaston 3x1 i zmniejszyłam Luteinę z 4 tabletek na 2. i jest nadal bezproblemowo. Cycki rosną, mąż się cieszy, mdłości przechodzą, więc imbir do herbaty też niepotrzebny. I czekam na wizytę 23 marca.
A jak tam u Ciebie? Kiedy testujesz?
Ale pięknie [emoji7] cieszę się razem z Tobą. Niech człowieczek rośnie i rośnie ku radości rodziców!
A u mnie drugi cykl starań pp, 19dc, po urlopie, nie ukrywam,mam wielkie nadzieje,ale zawsze po wielkich nadziejach przychodziło wielkie rozczarowanie..więc... Biorę co los da :)

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@raz_dwa_trzy to zrobimy tak: Ty nie myśl za bardzo, tylko tak trochę na luzie, a ja będę myśleć resztę i ściskać garści za powodzenie misji "fasolka". :)

czekam na @ bo też mam przeczucie ze w tym miesiącu nic nie bedzie...
a pozwól kochana, że może dokończę to pięknie rozpoczęte zdanie...nic nie będzie z @ :)
A to kiedy koniec cyklu wypada?

reklama
Witam sie i ja :)
Nie było mnie całe wieki bo az 3 dni :p
Niestety u mnie od piatku panuje "zemsta faraona" u obu chłopaków tylko róznymi stronami, no powiem wam, że kolorowo :( i tyle... w tym temacie
Nie wiem, nie czytałam co się u was dzieje, ale myśle, że spowrotem wkręce sie w rytm a moja @agatush porządku pilnowała :)

Dla ciekawskich wrzuciłam dwie nowe ciąże zaliczane do sukcesów @matulkaa @Funia90
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
przenosząc je z wątku staraczek
Link do: "Staraczki" lista oraz BADANIA

Polecam, prosze, apeluję do chetnych duszyczek o uzupełnienie naszej wiedzy o kolejne wpisy i opisy :* to dla was!

Do góry