reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mfifi04 a na jakim etapie te poronienia? Zaczynam się bać bo ja tez 2 obumarłe ciąże ( 1 - to niby zarodek był ale obumarł zanim zdarzył się rozwinąć, 2 ciąża był zarodek... ale niestety brak serduszka...) u kogo się leczysz kochana? I jak to wyglada wszystko w ogóle, co mówią lekarze, jakie są plany na starania itp? Przepraszam jeśli zbyt chaotycznie pisze:*
Kobieta powinna mieć xx a mężczyzna xy tak? Nie bardzo to jeszcze ogarniam.......

reklama
@olaa90 7 tydzien i 5 tydzien. Mam 50 % na kolejne poronienie. Wiec ryzyko wysokie. Ponizej 5% na wade genetyczna u dziecka. Do tego dochodzi trombofilia ( mutacje). Podwyzszona prolaktyna i endometrioza 1 stopnia. Zalecaja in vitro pgd. Ogolnie biore acard, letrox 50, vit d3, metyle b12, kwas foliowy metylowany 800. Jesli chodzi o in vitro nie mamy lekarza. Dopiero bedziemy szukac. Chodze do dr Guglas w mnie w Obornikach. Przyjmuje na kase chorych. Jesli chodzi o wizyte prywatna do Bermbrowicz w Poznaniu

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@mfifi04 myślałam,ze te kariotypy nieprawidłowe to bardziej wyższe ryzyko urodzenia dziecka z wada genetyczną niż właśnie te poronienia... czyli po prostu nie masz problemu z zachodzeniem tylko in vitro pomogło by w wyselekcjonowaniu zdrowych zarodków,dobrze rozumiem? Ja czekam na wynik badania zarodka z Genesis i włos mi się jeży na głowie :o Ty kochana badalas zarodki?

@olaa90 bardzo dobrze rozumiesz. Jest duzo rodzaju kariotypu nieprawidlowego. Moge byc tez podwyzszone ryzyko wady. Tak jak mowilam u mnie mniej niz 5%. Nigdy nie doczekalam sie zarodka. Pierwszy raz bylam u gin w 5 tygodniu. Nastepna miala byc w 7 nie doczekalam sie. Nie martw sie o wyniki na zapas. Wszystko sie ulozy. Nie mozna sie poddawac

@mfifi04 ja jestem więcej niż pewna,ze u mnie immunologia leży a jeśli jeszcze do tego doszła by genetyka to już w ogóle gwóźdź do trumny, ale bardzo budujące są Twoje słowa. Zazdroszczę pozytywnego myślenia i zdradź mi proszę na to receptę :)) a jak się w ogóle zapatrujecie na in vitro? Planujecie czy bardziej starania naturalne do skutku? To są ogromne koszta...masakra,mądry rząd zamiast w 500+ powinien zainwestować w leczenie kobiet ;/

@mfifi04 ja jestem więcej niż pewna,ze u mnie immunologia leży a jeśli jeszcze do tego doszła by genetyka to już w ogóle gwóźdź do trumny, ale bardzo budujące są Twoje słowa. Zazdroszczę pozytywnego myślenia i zdradź mi proszę na to receptę :)) a jak się w ogóle zapatrujecie na in vitro? Planujecie czy bardziej starania naturalne do skutku? To są ogromne koszta...masakra,mądry rząd zamiast w 500+ powinien zainwestować w leczenie kobiet ;/

Mamy plan zbierac kase do konca roku. Jednak to straszny koszt ok18 tys. Co masz na mysli mowiac immunologia? Robilas badania? Trombofilie?
Powiem Tobie tak:
Jestem mloda 26 lat. Jeszcze cale zycie przedemna. Minimum 14 lat jeszcze mam na dziecko. Nie mozna calego zycia poswiecac starania, mierzenie temp, od lekarza do lekarza, tabsy. Oczywiscie niw rezygnuje z tego. Tabsy biore. Staramy sie co 2 dni chyba ze nie mamy ochoty.
Co do in vitro czytalam ostatnio artykul ze maja to zakazac :/ mam nadzieje ze sie jeszcze zalapie

@mfifi04 piękne podejście ;* 3mam kciuki za Ciebie ...ja bym sfiksowała...ale tak jak mówisz są różne rodzaje nieprawidłowości , dobrze , że u Was jest jak jest ...kiedyś się uda :* nastawienie nr 1 :)

@mfifi04 piękne podejście ;* 3mam kciuki za Ciebie ...ja bym sfiksowała...ale tak jak mówisz są różne rodzaje nieprawidłowości , dobrze , że u Was jest jak jest ...kiedyś się uda :* nastawienie nr 1 :)
A co mi da zamartwianie sie?
Wez troche nastroju i nastwienia odemnie:-)

@mfifi04 ja teraz juz mam nastawienie takie , że będę walczyc chociażby mnie czołg przejechał :D do skutku :) tylko chodzi mi o to , że gdybym ja taki wynik dostała to bym chyba nie udźwignęła , ale tak jak mówisz zamartwianie nic nie da ;*

reklama
@mfifi04 ja teraz juz mam nastawienie takie , że będę walczyc chociażby mnie czołg przejechał :D do skutku :) tylko chodzi mi o to , że gdybym ja taki wynik dostała to bym chyba nie udźwignęła , ale tak jak mówisz zamartwianie nic nie da ;*
Jestes silna mysle ze bys sobie poradzila:)

Do góry