reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gosia100 test zrobić można zawsze. Jednak raczej robiłabym w terminie miesiączki lub nawet po. Chociaż mi wtedy też jedna kreska wyszła nawet bez cienia drugiej, więc różnie to bywa i se pogadać mogę.

@roxie123, @roki_1991, dobrze, że coś już się wyświetla, jakiś trop, droga. Bardzo Wam kibicuję, żeby to już był etap przed-zielono-świetlny.

@olaa90 najtrudniej to diagnozowanie zacząć, ale jak już ruszysz pod dobrym kierunkiem to się potoczy a diagnoza nawet długa nie będzie trwała wiecznie i w końcu też wpadniesz w wir testowania.

@anja93 Ty masz w poniedziałek wizytę? ja obstawiam środę, @AgaB33 w piątek następny, @membaris and You?

@gosia100 oj, to sie nie liczy się, bo wieczorem i przed terminem miesiączki.:p

Ostatnia edycja:
reklama
@gosia100 a kiedy masz termin @? Ja tak mialam w zeszlym miesiacu, juz niemal pylam pewna, bo brzuch mnie bolal calutki cykl, a tu buba na tescie. I okres co do godziny w terminie. Ale zycze Ci, zeby jednak sie okazalo, ze @ nie przyjdzie.
Te tabaty to sa takie cwiczenia interwalowe, bardzo intensywne, pozwalajace spalic duza ilosc tluszczu. Ale ja nie probowalam jeszcze i nie wiem za bardzo jal to dziala. Jak bede w domku po pracy to poczytam sobie w internetach.

@roki_1991 ale ja nie wiem jaki masz tryb, jak wstajesz tak wczesnie to lepiej wieczorem;) kazdy uklada pod siebie:) to badanie to C3 dopełniacz i C4 dopełniacz juz nie pamietam po co bylo..a arechina bardzo dobrze mi chyba zadzialala po roku bralam juz pol tabletki i odstawilam po paru m-cach.tylko nie pamietam co ile ale regularnie musialam chodzic do okulisty i badac dno oka czy mi nie osiadlo tam costam na dnie a to wywoluje slepote ale jak sie kontroluje to w razie czego sie odstawia i problemy znikaja jesli sie pojawiaja jakies z widzeniem. O ile pamietam nie mialam żadnych skutkow ubocznych tykko ja mialam okropne bole reumatologiczne i mialam jeszcze mase zabiegow do tego, w trakcie tez zaczelam cwiczyc i świadomie odzywiac i nie wiem co najbardziej podzialalo mysle ze wszystko razem ale głównie lek:) mi lekarka teraz mowila ze jak objawy sie nasila albo wyniki pogorsza to mozna mi podawac jakis lek nie pamietam nazwy moze to wlasnie to ze to taka nowoczesna arechina ze lepsze ponoc:) @gosia100 no ja sie boje tego uczucia, chociaz przy pierwszych starankach zrobilam w terminie a przez luteine mi sie opoznila malpa a w drufim cyklu nie zdazylam i to bylo duzo lepsze:) chyba bede czekac, no chyba ze rzygne to zrobie koniecznie albo jakis mega objaw bo warto szybko z lekami zadzialac tzn ja bede miec clexane no i bralabym lutke

Dziewczyny tabaty polecam wszystkim, mega oszczędność czasu a jest to polaczenie treningu silowego i aerobowego, czyli ksztaltujemy sylwetke i gubimy tluszczyk, kazdy mowi ze albo to albo to ale tabata daje wlasnie takie efekty, chociaz im bardziej wysportowani jestesny tym trudniejsze cwiczenia mozemy wlaczyc, ale przysiady czy damskie pompki dacie rade a potem burpeesy jak troche formy sie zlapie, jak jest miejsce to skakanka, rozne wariacje z przysiadami np z pozycji wyprostowanej robimy podskok to przysiadu i z powrotem do stojącej i tak sobie skaczemy:) rozne brzuszki, scyzoryki, mozna cala tabate robic plank, mozliwosci i wariacji jest mega duzo wiec nie ma nudy :) polecam ja Totois30:)( a juz prawie napisalam imie i nazwisko:D

Ostatnia edycja:
A no i tez cwiczenia na czczo moga byc czasem nie wskazane moze ze wzgledow zdrowotnych a jak jednak bywa komuś slabo to mozna zjesc banana, albo sok z grejpfuta czy pomaranczy wypic, ja robilam czesto na czczo, bylo roznie, czasami pelna energii a czasami jak zombie caly dzien, na pewno od razu zeby cos zjesc po treningu , no i jak kilka razy z rzedu bedzie gorsze samopoczucie to moze pomyslec o innej formie:)ja nie wiem jak to wyglada przy roznych chorobach oczywiscie wiekszosc dietetykow i wszyscy lekarze beda przeciwko ale dla zdrowych osob naprawde nie ma przeciwskazan, albo po prostu poobserwowac sie ,jak reaguje na to nasz organizm:)

No to mnie moj S do cwiczen zmotywowal... powiedzialam, ze obudze go rano zeby poszedl ze mna do salonu cwiczyc, wiec powiedzial, ze on polozy sie na kanapie i popatrzy albo dospi. A slub juz niedlugo. Nawet sukienki nie chce mi sie zakladac z takim cialkiem. Wymyslilam, ze pojdziemy w dzinsach i zrobimy sobie jednakowe koszulki ze zdjeciem naszego kota. Kot tez ma nadwage, przytyl, od kiedy z nami zamieszkal.
1516935288-1bbc4ce53b59b324-aaaaaa.jpeg

Cala rodzina zamiast sie ruszac to siedzimy na kanapie i zremy.
1516935416-fc4fb11feb32f1d2-aaaaaa.jpeg

W Polsce mam pieska. Co piesek ze mna robil, ze przytyl?
1516935859-a71456c87918f35c-aaaaaa.jpeg

To chyba ja zle wplywam na istoty z mojego otoczenia...

Dziewczyny odszedl mi czop podbarwiony na braz i caly dzien byly skurcze,jak staly sie co ok 5/6 min to pojechalismy do szpitala.
Byla cos 2 w nocy
Zostawili mnie na patologii ciazy bo skurcze sa ale rozwarcie ledwie 2 cm,mam za duzo wod jak na ten tydzien ciazy.
Nie podobalo im sie ktg i juz mam 3 tej nocy ,a nie widzialo sie bo mala zbyt slabo sie ruszala,potem ja obudzili.
Zobaczymy ale mysle,ze wyjdziemy juz w trojke ,pytanie tylko ile to potrwa bo moga nawet kilka dni wywolywac jak skurcze same nie zadzialaja na szyjke.
Dzis nic nie spalam ,ani minutki ,maskara.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 oby juz teraz gladko poszlo moze już popoludniu będziesz tulic małą :)
@Aggs sliczne zwierzaki :) to ze kazdy tak przybiera to znaczy ze dobrze gotujesz im ;)

Jeśli chodzi o odchudzanie to w 2014 schudlam prawie 20kg chodzilam do dietetyczki . Zmienilam sposób odzywiania na zdrowy .5posiłków co 3h . Do tego raz w tygodniu basen ,spacery jak przyszla wiosna rower nic katujacego nic meczacego i w 5 miesiecy spadlo. Duzo role w odchudzaniu ma jedzenie. Z tego wrocilo mi jakieś ok 3kg i teraz chcialam bym jeszcze z 5kg spuscic to waga stoi jak zaczarowana .

Dzis mam wizyte kontrolną u gina z wynikiem z lyzeczkowania. Ciekawe kiedy pozwoli na staranka ....

reklama
Do góry