reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@mamcia2014 ja na wigilie zawsze do babci i teściowej chodzę (do babci o 17, do tesciowej 18:30) ja przychodze dzieńń wcześniej i pomagam im robić i nigdy nie liczymy tak żeby było 12, ale jest np. 11 czy 10 (czasem 12) jak sie trafi :p liczymy dopiero jak zasiadamy do kolacji. Ale zawsze puste miejsce przy stole jest. My prezenty rozpakowujemy rano w dzień Wigilii - nasza trójka, a reszte pakujemy w torby i jezdzimy rozdawać (do naszych chrzesniaków i rodziców jeszcze rano) a do babci i teściów bierzemy na wigilie i rozpakowujemy po kolacji :)

@gosia100 no teraz to w pracy jestem :-) a jakby tak dłużej w ciągu dnia nie pić np ze 3h to.mocz będzie silniej skoncentrowany i może jak.poranny potraktować można? Pewnie i tak mi dziś nie wyjdzie

@mamcia2014 u nas trochę mniej ludzi
U mnie w domu 6 dorosłych osób a potem do teściów 8 dorosłych. Ja robię roladke szpinakowa z łososiem na wigilię a tak to gyros, salatka ze słonecznikiem i babka z adwokatem. Dzielimy się z mamą i bratowa a do teściów zabieram to co sama szykuje.

Ostatnia edycja:
@AgaB33 @gosia100 @olaa90 dziękuję, ja już po wizycie. Lekarka powiedziała że mam się nie przejmować tymi przeciwciałami, bo nie dzieje się nic złego póki co. Tsh w normie co 1.15, usg zrobiła i powiedziała że nie ma żadnych zmian, ale te przeciwciała są sygnałem żeby mieć to pod kontrolą. Zalecenia to badanie tsh po pół roku, a jak będę w ciąży to mam od razu do niej przyjść na wizytę żeby w razie czego reagować :) czyli uff.... I jest tak jak mówiła mi @Funia90 :) i że generalnie antyTG nie jest tak groźne dla ciąży jak antyTPO. Także trochę mnie uspokoiła :)

@mamcia2014 idę w styczniu do dietetyczki (koleżanka mojej mamy) więc może będę miała motywację do ćwiczeń jeszcze :) muszę się pozbyć tak na moje oko jakieś 10 kg więc mam z czym walczyć :p
@AgaB33 dobry objaw, zgadzam się :) ja bym poczekala do rana z tym testem :) ale u mnie też tak było. Poszłam do gin w dzień jak beta była 14.3 i myślałam że mnie jakaś infekcja dopadła bo też miałam dużo takiej wydzieliny, ale gin mi powiedziała że to normalne w ciąży, wy wydzielanie jest większe. Trzymam kciuki kochana :*

Kurcze wylatuje ze mnie dużo takiego białego ciagnacego czegoś, trochę to gestawe i ciągnie się jak śluz w dni płodne ale jest białe. Tak od trzech dni a dziś to tak sporo tego
@AgaB33 ja właśnie też się dziwie bo mam biały gesty śluz tylko czytałam że taki może być po owulacji. Doradźcie coś bo ja to sie w ogóle na tych śluzach nie znam :/ Aga a może faktycznie zrób test wczesniej? Akurat prezent pod choinkę piękny :)

@gosia100 póki co dopiero wczoraj wypożyczyłam bloczki parafinowe i dzisiaj ma przyjechać kurier zabrać to do lab. Na wyniki płci 3-5 dni roboczych. A na wady do 10 dni roboczych. Ale odebrałam wczoraj wyniki hist pat i jest tam napisane że nie uwidoczniono kosmków łożyskowych, także nie wiem czy w ogóle cokolwiek z tych badań wyjdzie.... ;(

@Aggs i @Elodia toście mnie przebiły :D poszłam spać bo już oczy były słabe a Wy sobie pisałyście w najlepsze :D
Co do skarpetek to moj M ( piszę w skrócie od męża ) - bo jakby miał być skrót od imienia to K :p - spokojnie to cały czas ta sama osoba :D no więc jeśli chodzi o te skarpetki to mój M również lubi zwijać w kulkę i rzucać w wybrane docelowo miejsce :D taki chyba ich urok :D

@roki_1991 wstałam ! :) ale dopiero teraz :D dobre i to nie?
Cieszę się, że u lekarza wszystko dobrze. :)

@AgaB33 nic się nie stało ! :) kto pyta nie błądzi ;)
Wydaje mi się, że beta powinna już wyjść jak termin @ masz na sobotę, a jutro już przecież czwartek. Sikańca zrob ;)
Mi test pokazał dwa dni przed @ i pamiętam, że w tym samym dniu na betę pojechałam. Jak test pokaże to beta tym bardziej wyjdzie :)

@mamcia2014 My z M Święta spędzamy z jego rodzicami i rodzeństwem. Ja w tym roku to przygotowałam z siostrą męża pierniczki :D a w piątek z M jedziemy do teściów przyprawiać i panierować karpie :)
W drugi dzień Świąt jedziemy zawsze do mojej mamy :)

Swoją drogą myślałam, że Ty jako pierwsza zawitasz z rańca na forum bo Ty taki ranny ptaszek :D
A jak Wiktorek?

@olaa90 doczeka się mężuś w końcu sexu :D powiedz mu, że nie zasłużył widocznie jeszcze, żebyś nogi przed nim rozkładała :D

Idę wziąć Letrox i jakieś śniadanie zjeść bo mnie dziecko juz bombarduje od rana :D

reklama
@Calineczka24. U @Aggs 8 godzin do tylu w stosunku do nas jest :-D a ja jakoś zasnąć nie mogłam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Do góry