reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jakoś to będzie... trzeba się spiąć i działać nie słuchać lekarzy bez doświadczenia...
Pierwsza ciąża była zatrzymała się w 6 tyg druga puste jajo 3 biochemiczna i teraz chyba tez biochemiczna. Każde poronienie na wczesnym etapie ma swoje podłoże...
Próbowałam na żelaznym i nie udało się więc trzeba poszerzyć diagnostykę .
Pamiętam jak byłam w tym momencie co Wy jak lekarze obiecywali ze to przypadek kolejny raz się uda uwierzyłam bo przecież w końcu się udaje no jednak nie do końca bo jak jest problem to jest problem ... na szczescie większość forum się z tym zmaga trzeba mieć dobrego lekarza z pojęciem o poronieniach .
Ale kochane 2 poronienia z rzędu niech Wam da do myślenia ze trzeba się badać i nie tracić czasu na nadzieje taka moja rada...
Dziewczyny mi mówiły dawno ze tutaj trzeba specjalisty no i prawda musiałam się przekonać niestety :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@AgaB33 maz ma ostre zapalenie dróg moczowych.:(
@K28 pije ziola klimuszki nr 1. To sa takie ogolne, dzialaja tonizujaco i przeciwzapalnie. Mi pomogly na plamiwnia przed @, ktorych nie jest przyczyna niski progesteron.
@roxie123 ja tez sie wzruszylam.

@roxie123 To faktycznie ten przyrost jest za mały :( Mam nadzieję, że nowy lekarz znajdzie sposób na Ciebie/Was. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że nikt nie da pewności, że kiedykolwiek się uda. Ciężko też zwalać winę tylko na lekarzy, że się nie znają... Większość ma pewien schemat postępowania, bo niestety wszystkiego nie da się sprawdzić od razu. A ty jeszcze czekasz na badania genetyczne? Może jednak tam jest problem?

@witch84 niby tak ale uwierz mi , że często da się zwalić na lekarzy ... często jest tak , że lokalni uczą się na nas bez większego pojęcia , bo się nie znają po prostu i próbują może to może to ... nikt nam nie da gwarancji oczywiście to prawda , ale jak ktoś zajmuje się tylko poronieniami nawykowymi i wie z czym to się je i co na to dawać to mamy na forum takie ciężkie przypadki z cudami , że szkoda czekać i byc królikiem doświadczalnym ... żałuję , że tak późno się obudziłam , ale wiadomo miałam nadzieje jak każda i klapki na oczach .
Genetyczne mamy w czerwcu ale nie tutaj będzie problem nie sądzę . Ewidentnie widac , że u mnie do badania , kir , komórki nk , lct ... wszystko co atakuje zarodek sprawdzić wyniki i wprowadzić lek a nie suplement , licze , że się odbiję od dna w końcu .
Ale będę namawiać dziewczyny , żeby nie czekały w nieskończoność , nie trzymały się lekarza co obiecuje gruszki na wierzbie , na własnym przykładzie i wielu wielu innych dziewczyn tutaj .
Głównie mam na myśli dziewczyny , które nigdy nie rodziły , a mają za sobą straty

@mamcia2014 a jak tą ureoplazme Ci wykryto? Badanie wymazu czy z krwi?

@roxie123 ja też myślę że w jedno poronienie można uwierzyć że przypadek ale dwa pod rząd to już temat do głębokiej diagnostyki.

@Frezja_1 rozumiem że @ przyszła?? A to jakaś konkretna bakteria wyszła?

Moja to jakaś dziwna. Zero skrzepu, wczoraj niby już nie było ale po południu wróciła. Dziś trwa i to nie jakieś resztki tylko takie sporawe, nie gęste na papierze. Eh... człowiek musi być sam sobie lekarzem niestety

Ostatnia edycja:
@AgaB33 z wymazu lekarz badał mój wymaz i męża też żeby mieć pewność że oboje tego nie mamy po wyleczeniu skończyły się też moje problemy z zapaleniami intymnymi i pęcherza. Bo ja miałam infekcje i wysoką gorączkę przy poronieniu. Dlatego wymazy robiłam.

Aha. No kurcze mnie to dziwi @mamcia2014 że w ciąży tak późno robią te wymazy. Jak byłam w ciąży z córką to w 4 mc dopiero a dla mnie to powinno byc podstawowe badanie jakie.powinien zlecić lekarz przed planowaniem lub chociaż po dodatnim tescie bo te bakterie mogą bardzo narozrabiac

@roxie123 juz zbieram kase albo na macierzyński albo na te wszystkie badania..jeny ile to wszystko w ogole bedzie kosztowac a niektórzy hyc i bobo :/ super ze tak szybko podjelas decyzję i dzialania w tym kierunku a dziewczyny na drugim watku to megafighterki i tyle wiedza, Ty razem z nimi.szkoda ze musialas zglebiac te wiedze przykro mi i zycze powodzenia na tym polu:* @membaris moze jeszcze wczesnie..ale rozumiem za tydz ja bede na Twoim miejscu a ze mam duzo tanich testow to pewnie jakis pykne..a moze nie;) moze dopiero w pt rano albo sb nie wiem jeszcze :D jeszcze poczekaj czy przyjdzie @ do 12 dni zarodek sie zagniezdza:) @anja93 no to juz "ten"cykl:) powodzenia!:):):):)

reklama
@Totois30 w sobotę rano w terminie @ pojechałam na betę bo.nawet na papierze bylo czysto więc po dwóch dniach dziwnych plaMien mówię a nuż... po południu @ się rozkrecala powoli a w ndz na necie pojawił sie wynik, który nie pozostawia wątpliwości beta < 0,1

Do góry